Презентація "Значення води в природі"

Про матеріал
Дана ілюстрована презентація класно повідомить учням 5 класів про значення води в природі!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Значення води в природі З глибин землі, відчувши силу, Води живої джерело З-під кручі цівкою забило, Струмком співучим потекло. У дружбі з ним квітують трави, Зважнілі зерном колоски, І спраглий день іде в заплави, Черпає воду, п'є з руки. Воно ж вирує в неспокої, Відбивши сонце і блакить, І вже, як сил душі людської, Його не випити та не спинить.

Номер слайду 2

Значення води в природі.

Номер слайду 3

Роль води в природі. Вода – найпоширеніша речовина у природі. Вода – це океани, моря, річки, струмки, болота, снігові шапки гір, підземні води, хмари. Усі води, що знаходяться у рідкому твердому та газоподібному стані утворюють водну оболонку Землі – гідросферу.

Номер слайду 4

Роль води в природі. Який колір нашої планети з космосу? Чому? Води яких 4 океанів єднає Світовий океан?

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Значення води в природі.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Роль води у природі. Воду завжди вважали джерелом усього живого. Вона слугувала середовищем, в якому розвивалися рослини й тварини. Вода є «носієм життя».

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Роль води в природі. Вода у природі «працює» безперервно удень і вночі, взимку й улітку, переносячи різні речовини (пісок, глину, вапняк, каміння, солі та ін.) з однієї ділянки Земної поверхні на іншу. Але, ніщо не обходиться без втрат. Внаслідок роботи води утворюються яри, ущелини, печери.

Номер слайду 12

Роль води в природі. В утворенні печер головну роль відіграє вода: вона просочується крізь глибокі шари кам'яної солі, гіпсу, вапняку, розчиняє й виносить їх. Через багато тисячоліть всередині гір утворюються порожнини — печери. Деякі печери простягаються на кілька десятків кілометрів. По них іноді течуть невеликі річки або вода збирається у вигляді озер. Є печери, в яких мешкають деякі нічні тварини, наприклад, кажани.

Номер слайду 13

Як же треба боротися з ярами? Утворенню ярів можна запобігти, висаджуючи дерева, які швидко ростуть і розвивають могутню кореневу систему, наприклад, горобину, осику, тополю та ін.

Номер слайду 14

Кругообіг води у природі. Чому на планеті вода не вичерпується? У природі існує колообіг води. Безперервне переміщення води під впливом сонячної енергії називають світовим кругообігом води.

Номер слайду 15

Колообіг води виконує величезну роботу: він перерозподіляє тепло й вологу між різними ділянками Землі, здійснює обмін мінеральних речовин, змінює рельєф Земної поверхні. Це одне з природних явищ, що пов'язує природні компоненти Землі в єдине ціле.

Номер слайду 16

Роль води в природі. Яку роботу виконує вода в природі? Якої шкоди завдають яри сільському господарству? Яка користь від зелених насаджень у боротьбі з ярами? Завдяки якій своїй здатності відбувається колообіг води? Як утворюються хмари?

Номер слайду 17

Роль води у природі. Як відбувається кругообіг води в природі? Що здійснюється в природі завдяки кругообігу води? Основними чинниками, що забезпечують життя на землі є … Необхідний компонент життя всіх живих організмів та практичної діяльності людини…

Номер слайду 18

Роль води у природі.

Номер слайду 19

ppt
Додано
17 лютого 2022
Переглядів
10034
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку