Способи зображення Землі

Про матеріал
Презентація на тему "Способи зображення Землі" для уроків природознавства 5-го класу
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Способи зображення Землі

Номер слайду 2

Перевіряємо домашнє завдання. Місяць — це природний____________ Землі. Він має форму__________. Місяць світить___________ від_____________ світлом. З усіх небесних________ його______________ найкраще. Він обертається навколо __________, тільки значно_________, ніж Земля, та навколо________. Місяць завжди повернений однією ______ до Землі. Поверхня Місяця вкрита великою кількістю _____ через відсутність ________. Сонячні та місячні затемнення пов’язані з рухом ____, _____ та ______. Сонячне затемнення спостерігається, коли _____ повністю або частково закриває ______. Місяць обертається навколо своєї власної осі за _______ земних діб.«Доповни речення»

Номер слайду 3

Перевіряємо домашнє завдання. Місяць — це природний супутник Землі. Він має форму кулі. Місяць світить відбитим від Сонця світлом. З усіх небесних тіл його видно найкраще. Він обертається навколо Землі, тільки значно повільніше, ніж Земля, та навколо Сонця. Місяць завжди повернений однією стороною до Землі. Поверхня Місяця вкрита великою кількістю кратерів через відсутність атмосфери. Сонячні та місячні затемнення пов’язані з рухом Землі, Місяця та Сонця. Сонячне затемнення спостерігається, коли Місяць повністю або частково закриває Сонце. Місяць обертається навколо своєї власної осі за 29,5 земних діб.«Доповни речення»

Номер слайду 4

- Навіщо ж людям потрібні точні зображення місцевості?

Номер слайду 5

1. В будівництві та сільському господарствіЗображення місцевості необхідні:

Номер слайду 6

2. У військовій справі та авіації

Номер слайду 7

3. Туризмі та подорожах

Номер слайду 8

І в багатьох інших видах діяльності людини. Вимірювання площі полів. Навігатор. На уроках

Номер слайду 9

Такою бачать бачать Землю космонавти

Номер слайду 10

Способи зображення Земної поверхні

Номер слайду 11

Рисунок. Це зменшення зображення земної поверхні , на якому видно лінію горизонту

Номер слайду 12

План місцевостіЦе зменшене, узагальнене та виконане за допомогою умовних знаків зображення невеликої ділянки земної поверхні

Номер слайду 13

Карта. Це зменшене зображення земної поверхні, виконане за допомогою умовних знаків та побудоване в певній картографічній площині

Номер слайду 14

ГлобусЄ моделлю Землі, тобто зменшеною в десятки мільйонів разів копією Землі

Номер слайду 15

Це фотографія земної поверхні або всієї планети яку виконують автоматичною апаратурою зі штучних супутників ЗемліКосмічний знімок

Номер слайду 16

Аерофотознімок. Це фотографія місцевості, яку виконують з літака або іншого літального апарата за допомогою спеціального аерофотоапарату відповідному масштабім. Черкаси «Долина троянд»

Номер слайду 17

Географічна карта – це зменшене й узагальнене зображення земної поверхні на площині, складене за допомогою умовних знаків.

Номер слайду 18

Великі частини суходолу — материки, їх на Землі шість.Євразія- найбільший материк на Землі, що складається з Європи та Азії.

Номер слайду 19

Великі частини суходолу — материки, їх на Землі шість. Австралія- найменший материк на Землі, розташований у Південній півкулі Землі.

Номер слайду 20

Великі частини суходолу — материки, їх на Землі шість. Африка- найспекотніший, другий за площею і населенням материк у світі, після Євразії.

Номер слайду 21

Великі частини суходолу — материки, їх на Землі шість. Північна. Америка- материк у Західній півкулі, північна частина частини світу Америки. Повністю розташований у північній півкулі та майже повністю — у західній

Номер слайду 22

Великі частини суходолу — материки, їх на Землі шість. Південна. Америка- материк, розташований в Західній, Південній і частково в Північній півкулях планети Земля

Номер слайду 23

Великі частини суходолу — материки, їх на Землі шість. Антарктида- найхолодніший материк у Південній півкулі навколо географічного південного полюса.

Номер слайду 24

Найбільші частини Землі омиваються водою — океанами, їх на Землі п'ять. Тихий океан- найбільший і найдавніший з усіх океанів Землі, є частиною Світового океану. Обмежений материками Євразія і Австралія на заході, Північна і Південна Америка на сході, лінією

Номер слайду 25

Атлантичний океан- другий за величиною та глибиною, океан на Землі. Найбільші частини Землі омиваються водою — океанами, їх на Землі п'ять.

Номер слайду 26

Індійський океан- третій за розміром океан на Землі, між Африкою, Азією, Австралією та Антарктидою і займає близько 20 % водної поверхні Землі. Найбільші частини Землі омиваються водою — океанами, їх на Землі п'ять.

Номер слайду 27

Південний океан- четвертий за розміром океан Землі, що омиває Антарктиду. Найбільші частини Землі омиваються водою — океанами, їх на Землі п'ять.

Номер слайду 28

Північний льодовитий океан- найменший океан на Землі, що лежить навколо Північного полюса, між Північною Америкою і Євразією. Найбільші частини Землі омиваються водою — океанами, їх на Землі п'ять.

Номер слайду 29

Дякую за увагу!

pptx
Додано
20 лютого 2022
Переглядів
401
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку