Презентація " Золоті правила для батьків".

Про матеріал
Дану презентацію можна використовувати на батьківських зборах для ознайомлення батьків із " золотими" правилами виховання дітей. Для підвищення психологічної освіти батьків та виховання щасливих дітей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Золоті правила для батьків.

Номер слайду 2

Повага до індивідуальності дитини (врахування бажань, інтересів, потреб), її самостійності, допомога у пошуку шляхів виходу зі складних ситуацій. Запам'ятайте!

Номер слайду 3

Запам'ятайте!Дитину не карають за те, що вона чимось не влаштовує дорослих: холерика за те, що він непосидючий і впертий, сангвініка – за рухливість, флегматика – за повільність, неврівноваженого – за плаксивість.

Номер слайду 4

Запам'ятайте!Ніколи не давайте дитині особових негативних оцінювальних суджень « ти поганий», «ти брехливий», «ти злий». Оцінювати треба лише вчинок.

Номер слайду 5

Запам'ятайте!Якщо дитина зазнала невдачі (вона й без того засмучена, присоромлена, пригнічена). Краще підтримати її.

Номер слайду 6

Запам'ятайте!Не карають на людях (в автобусі, на вулиці), адже це ще й публічне приниження.

Номер слайду 7

Запам'ятайте!У різних дітей - різні здібності (розумові, художні, математичні, організаційні, вольові, чуттєві). Здібності треба розвивати! Але ваше перше завдання - визначити оптимум вашої дитини.

Номер слайду 8

Запам'ятайте!Дозволяйте дитині ризикувати. Залишайте за дітьми право на помилки, але вчіть самостійно їх виправляти.

Номер слайду 9

Запам'ятайте!Довіряйте дитині. Людина, яка виростає у довірі, йде по життю спокійно, вона відкрита, товариська, доброзичлива. Будьте терплячими! Ставтесь терпляче до дитячих проявів: процес розвитку є випробуванням не лише для дорослих але й для самої дитини. Виховуйте її вимогливою любов'ю.

Номер слайду 10

Запам'ятайте!Оцінюючи результат, вчинок, властивість дитини, вказуйте не лише на те чим ви незадоволені, а скоріше на те, що вам подобається в ній. Не порівнюйте її з однокласниками з братиками чи сестричками. Діти усі різні!

Номер слайду 11

Підготувала презентаціювчитель математики. Мурафського ЗЗСО І-ІІІ ст. Жмеринського району. Вінницької областіЧайка Тетяна Володимирівна

pptx
Додано
26 травня 2021
Переглядів
1249
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку