Презентація «Зроби свій вибір на користь здоров'я»

Про матеріал

Презентація до вихоної години «Зроби свій вибір на користь здоров'я». Мета виховного заходу: з'ясувати сутність понять «здоров'я» та «здоровий спосіб життя»; поглибити знання, уміння і навички здорового способу життя учнів з метою попередження небезпечної поведінки; розвивати вміння роботи в групах; виховувати толерантне ставлення один до одного. Учні презентують матеріал про видатних людей не тільки сьогодення та їх розуміння цінності здоров'я.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виховна година11 клас. Підготувалакласний керівник11 класу. Таран Т. М.

Номер слайду 2

Відгадайте загадку«Коли воно є, ми його марно тратимо, не дбаємо, а коли його не стане – віддали б усе, щоб повернути назад»

Номер слайду 3

Епіграф. Здоров' я дитини - багатство родини! Здоров'я народу - багатство країни!

Номер слайду 4

Темавиховної години Зроби свій вибір на користь здоров’я

Номер слайду 5

Що таке здоров’я?«Здоров’я – одне з основних джерел радості,щасливого повноцінного життя»«Здоров’я – це стан і діяльність людини за умови відсутності хвороб, фізичних дефектів; психологічне, соціальне і духовне благополуччя»

Номер слайду 6

Від чого залежить наше здоров'я? Від спадковості – 20%. Від медицини – 10%. Від екології – 20%. Від способу життя – 50%.

Номер слайду 7

Народна мудрість Здоров’я маємо - не дбаємо, а втративши – плачемо. Народне прислів ’я Без здоров’я ніщо людині не миле. Народне прислів ’я

Номер слайду 8

Видатні люди про здоров’я. Головним  скарбом  життя  є  не  землі,  що  ти  їх  завоював,  не  багатства,  що  їх маєш  у  скринях...  Головним  скарбом  життя  є  здоров’я,  і,  щоб  його  зберегти, потрібно багато що знати.   (Авіцена) 

Номер слайду 9

Щоб  бути  здоровим,  потрібно  власні  зусилля,  постійні  й  значні.  Замінити  їх не можна нічим.    (М. Амосов) 

Номер слайду 10

Поради мудреців. Парацельс  знаменитий швейцарский алхімік, врач, філософ, Парацельс вважав, що найкращі ліки для пацієнта - це любов і турбота. 

Номер слайду 11

Сааді Ширазі - персидский мислитель и письменник Сааді говорив, що "достатня кількість їжі - тебе тримає, але надлишок доведеться носити твоїм ногам "

Номер слайду 12

Далай Лама  XIV — духовний лідер послідовник тибетського буддизму. Далай-Ламу найбільше дивує людина, "яка спочатку витрачає своє здоров'я, щоб заробити гроші, а потім вона витрачає гроші на відновлення свого здоров'я ". .

Номер слайду 13

Мішель Монтень - французький філософ і письменник, засновник жанру єсе. Він говорив: "Хто заражений страхом хвороби, той вже заражений хворобою страху ". 

Номер слайду 14

Василь Осипович Ключевський - історик Він зауважував, що "одні люди дуже хворі тільки тому, що дуже піклуються бути здоровими, а інші здорові тільки тому, що не бояться бути хворими". 

Номер слайду 15

Моя особиста позиція Які Ваші дії…думки…? 1. Ви зайшли у приміщення, а там хтось палить. 2. Друзі на дискотеці запропонували закурити цигарку…3. За святковим столом дорослі запропонували вам алкоголь. 4. До класу принесли невідому речовину — порошок або таблетки.

Номер слайду 16

Сумна статистика. Якщо капнути на дзьоб пташки одну краплю чистого нікотину, вона загине;для собаки - це дві краплі;для коня – три – шість крапель. Найбільш вразливі кролі. Вони гинуть від ¼ краплі…….

Номер слайду 17

Cклади прислів’я В здоровому тілі - за гроші не купиш. Хворіють діти – дорожче золота. Бережи одежу знову, все здорово. Здоровому – а здоров’я змолоду. Здоров’я – хворіє нація. Здоров’я - здоровий дух.

Номер слайду 18

. Безцінний скарб, - що ми здоров’ям звемо,Із юних літ нам треба берегти,Адже нічого більше нам не треба,Щоб тільки всі були здорові ми.