Презентація "Звичайні дроби"

Про матеріал
Досить часто, під час навчального процесу, як додатковий засіб наочності, використовується презентація. Презентація (від лат. «presentation», що означає «передаю, вручаю») – форма подання різноманітних даних як за допомогою технічних засобів, так і без них. Це спеціально організоване спілкування з аудиторією, метою якого є переконати або спонукати її до певних дій. Презентація – це демонстрація навчальної інформації з метою досягнення навчального ефекту за допомогою засобів візуалізації. До вашої уваги пропонується презентація навчального матеріалу з математики на тему «Звичайні дроби» для проведення занять у 5-му класі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЗВИЧАЙНІ ДРОБИДроби різні нам потрібні, Дроби всім нам необхідні,Як на кожному уроці,Так й в житті на кожнім кроці. Дроби нам потрібно знати, Вміть додати і відняти,Порівнять, якщо потрібно-Ці уміння необхідні. І тоді прийде удача: Стане легшою задача.

Номер слайду 2

Дробові числа виникають, коли один предмет або одиницю виміру ділять на кілька рівних частини.

Номер слайду 3

Ціле яблуко приймемо за 1. Якщо розділимо його на 2 рівні частини, то одна частина – «одна друга яблука». Записується так: 𝟏𝟐. Якщо розділимо на три рівні частини, тоді одна частина – «одна третя яблука», записується так: 𝟏𝟐. 

Номер слайду 4

Знаменник дробу показує на скільки рівних частин поділили щось ціле, а чисельник – скільки таких частин узяли.

Номер слайду 5

Якщо чисельник дробу дорівнює знаменнику, то дріб дорівнює одиниціІз двох дробів з однаковими знаменниками більший той, у якого чисельник більший, а менший той, у якого чисельник менший.

Номер слайду 6

ЗВИЧАЙНІ ДРОБИПравильні дроби. Неправильні дроби. Чисельник менший від знаменника Чисельник більший за знаменник або дорівнює йому     

Номер слайду 7

Усі правильні дроби менші від одиниці, а неправильні – більші або дорівнюють одиниці.

Номер слайду 8

Кожний неправильний дріб більший за будь-який правильний дріб, а кожний правильний дріб менший від будь-якого неправильного дробу.  

Номер слайду 9

На координатному промені з двох дробів більший дріб розташований праворуч від меншого. 

Номер слайду 10

Із двох дробів з однаковими чисельниками більший той, у якого знаменник менший, а менший той, у якого знаменник більший.{964 CD2 C5-5579-4078-819 C-60 BF7 D9473 CF}     {964 CD2 C5-5579-4078-819 C-60 BF7 D9473 CF}          

Номер слайду 11

Додавання і віднімання дробів з однаковими знаменниками. Правило додавання: щоб знайти суму двох дробів з однаковими знаменниками, треба додати їхні чисельники, а знаменник залишити той самий

Номер слайду 12

Правило віднімання: щоб знайти різницю двох дробів з однаковими знаменниками, треба від чисельника зменшуваного відняти чисельник від’ємника, а знаменник залишити той самий

Номер слайду 13

 Результат ділення двох натуральних чисел може бути натуральним або дробовим числом  

Номер слайду 14

ПРОСТА АРИФМЕТИКАВикликає вчитель Люду.— Крейду,— каже їй,— бери. Й покажи нам, скільки буде: Десять поділить на три.—Розділить дівча не може,Супить брови і мовчить. Вчитель каже:— Так негоже,Прості дроби треба вчить…Картоплин візьмім десяток,—Далі вчитель річ веде,—Розділім на трьох дівчаток,То по скільки припаде? —Люда каже:— Зайвий клопіт.І навіщо розділять?Я зварю їм ту картоплю,Потовчу, і хай їдять.(Динник Андрій)

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.7
Оригінальність викладу
4.7
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.8
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Безпятчук Тетяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Мацюк Віта Миколаївна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Шестопалова Ірина
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
3 жовтня 2021
Переглядів
12090
Оцінка розробки
4.8 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку