Презентація "Звук [ж]. Позначення його буквою Жж «же». "

Про матеріал
Створити умови для вивчення букви «же». Ознайомити учнів з буквою Жж «же», її назвою та звуковим значенням; вчити правильно вимовляти звук [ж] перед глухими приголосними та вкінці слова; читати склади та слова з новою буквою; формувати вміння оцінювати наслідки своєї діяльності за орієнтиром вчителя; прищеплювати почуття любові до природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Звук [ж]. Позначення його буквою Жж «же». Мета. Створити умови для вивчення букви «же». Ознайомити учнів з буквою Жж «же», її назвою та звуковим значенням; вчити правильно вимовляти звук [ж] перед глухими приголосними та вкінці слова; читати склади та слова з новою буквою; формувати вміння оцінювати наслідки своєї діяльності за орієнтиром вчителя; прищеплювати почуття любові до природи.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Завдання 1 Гра «Хто добре чує звук [ж]» Покласти стільки цеглинок, скільки почули звуків [ж]. А ще можна запропонувати викласти букву «же» з цеглинок. Я зібрав жуків чимало, Та вони всі повтікали, Я – за ними. Ну й дива! Заповзли вони в слова: «Жар, кажан, пожежа, Жито, жаба, вежа, Баклажан, пружина, Жало, вуж, крижина…» Де жуки ці? Покажіть. Скільки їх всього – скажіть!

Номер слайду 4

Метод « Шість цеглинок» Спробуйте побудувати букву «же» за допомогою цеглинок. Чистомовка Жа-жа-жа- ми побачили вужа Жу-жу-жу – в коси стрічки зав’яжу Жи- жи-жи- мені допоможи Жі-жі-жі- дуже гострі ножі.

Номер слайду 5

Завдання 2 - Яких жучків ви знаєте? Скільки лапок у жука? - Запам’ятайте, скільки лапок у жука, скільки голосних звуків в українській мові? Вивчення віршика за допомогою методики ейдетики. Жовтий жук у житі жив, Жук із жабкою дружив, Жартувати жук любив – Жабу жук завжди дражнив. -Виділимо голосом слово «жук»

Номер слайду 6

Відгадування загадок та виконання звукового аналізу до слів-відгадок на магнітних дощечках. Сам чорний, та не ворон. Є роги, та не бик. Є шість ніг без копит. Крила має і літає. Летить – виє, сяде – землю риє.( Жук) Вивчення скоромовки Жук з журавликом дружили, Жабеня жука дражнило Жук до жаби: - Жу-Жу-Жу! Журавлеві розкажу

Номер слайду 7

Завдання 3 Довгі ноги, довгий ніс, Прилетів — обід приніс Смачних жабеняток, Для своїх маляток. (Журавель) Вивчення скоромовки Жук з журавликом дружили, Жабеня жука дражнило Жук до жаби: - Жу-Жу-Жу! Журавлеві розкажу

Номер слайду 8

Хвилинка-цікавинка Журавлі — одні з найшанованіших у народі птахів. Характерний вигляд, цікава поведінка та гучний голос здавна привертали увагу людей. «Журавлями» називають споруди над криницями. Журавлі мають довгу шию, довгі ноги та короткий хвіст. Пари утворюють на все життя. Гніздяться на землі, на сухих місцях серед болота. Перелітні птахи: зимують у Північній Африці, Західній та Південній Азії. Їжа журавлів різноманітна. Вони харчуються в основному великими комахами, жабами, дрібною рибою, мишоподібними гризунами, поїдають пташенят і яйця горобиних птахів, насіння злакових культур та ягоди.

Номер слайду 9

Фізкультхвилинка (з цеглинками) -Покладіть целинку на голову, покружляйте, як поважний журавель. - Покладіть по цеглинці на руки, помахайте крильцями, як журавель.

Номер слайду 10

Оберіть який вид діяльності вам сподобався і у відповідний вагон «посадіть» пасажира.

ppt
Додано
20 лютого 2021
Переглядів
1167
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку