Презентація "Звуки [т], [т']" (для молодшого дошкільного віку із ЗНМ)

Про матеріал
Вчити розрізняти тверді та м’які приголосні звуки в словах, узагальнювати групу однорідних предметів, розвивати фонетико-фонематичний слух, пам’ять, увагу, мислення, поповнювати словниковий запас відповідно лексичної теми «Весняні квіти».
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала: вчитель-логопед Городнянського ясла-садка №4 Боженко Жанна Аркадіївна. Звуки [т] [т’]‘

Номер слайду 2

Мета: вчити розрізняти тверді та м’які приголосні звуки в словах, узагальнювати групу однорідних предметів, розвивати фонетико-фонематичний слух, пам’ять, увагу, мислення, поповнювати словниковий запас відповідно лексичної теми «Весняні квіти».

Номер слайду 3

Визнач, який звук [т] чи [т’] є в слові. Допоможуть тобі в цьому гномики. Тім і Том.

Номер слайду 4

-Том-Тім. Давай знайомитись:

Номер слайду 5

Одяг. Платтяпальто

Номер слайду 6

тварини. Тюлень. Кит

Номер слайду 7

Стіл. Телефон. Предмети побуту

Номер слайду 8

Стілець. Тапки

Номер слайду 9

Квіти. Тюльпан. Петунія

Номер слайду 10

Айстра. Троянда

Номер слайду 11

-Молодець!Гномики тобі кажуть:

Номер слайду 12

мета: Формування знань про рослинний світ, вміння розрізняти і називати весняні квіти; слухати загадки до кінця, виховувати уважність. Розвивати мову, логічне мислення.«Весняні квіти»

Номер слайду 13

Відгадай квітку. Подивіться – на горбочку Он біліє дивне очко. Хто ж це дивиться так ніжно? Дитинча весни – … (Підсніжник)Я найперша зацвітаю Синім цвітом серед гаю. Відгадайте, що за квітка, Бо мене не стане влітку.(Пролісок)

Номер слайду 14

Із перлин разочок, зелений листочок. Аромат духмяний тішить ліс весняний. (Конвалія) Лист зелений не пропав, а під снігом задрімав, щоб у синю сукенчину одягнуть весняну днину. (Барвінок)

Номер слайду 15

Сонечко в травах зійшло, Усміхнулось, розцвіло, Потім стало біле-біле І за вітром полетіло (Кульбаба) На стеблинці волохатій Шість пелюсток лілуватих. Гарна квітка — навіть в сні Усміхається мені. (Сон-трава)

Номер слайду 16

Посадила в квітнику Квітку ніжну та струнку. Жовті ніжні пелюстки, Зеленесенькі листки. В квітнику у мене зріс Гордий красень… Це — (Нарцис)На квітник погляньте, діти, Там козак стоїть між квітів. Весь червоний – гордий пан. Не козак це, а ... (Тюльпан)

Номер слайду 17

Фіолетові фіранки у світлиці та на ґанку. Фіолетові малята весну люблять зустрічати. (Фіалки) В квітнику у мене виріс Синьоокий, пишний ... (Ірис)

Номер слайду 18

Де росте?

pptx
Додано
7 квітня 2020
Переглядів
1006
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку