Презентация_Біолгія_6_клас_Рослина_живий_організм_ТКАЧУК_Г_Д_Шляхівська

Про матеріал
Рослина-живий організм. Фотосинтез як характерна особливість рослин «Єдиний шлях, що веде до знання,- це діяльність» Бернард Шоу «Працюй наполегливо, швидко, старанно, щоб кожна хвилина не втратилась марно!»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Рослина-живий організм. Фотосинтез як характерна особливість рослин. Ткачук Галина Дмитрівнавчитель біологіїОпорний заклад: Шляхівська ЗОШ І-ІІІ ступенів Ім. ГСП Кузика Г. Й.

Номер слайду 3

«Єдиний шлях, що веде до знання,- це діяльність» Бернард Шоу

Номер слайду 4

«Працюй наполегливо,швидко, старанно,щоб кожна хвилина не втратилась марно!»

Номер слайду 5

Доведіть що рослина - живий організм (при потребі скористайтесь підказками) Рослина. Дихання. Живлення Ріст. Розвиток. Розмноження. Подразливість

Номер слайду 6

Доведіть що тварина - живий організм Рослина Тварина. Дихання Дихання. Живлення Живлення. Ріст Ріст. Розвиток Розвиток. Розмноження Розмноження. Подразливість Подразливість. Яка відмінність між рослинами та тваринами?

Номер слайду 7

Фотосинтез – процес перетворення сонячної енергії на енергію хімічних зв'язків.

Номер слайду 8

Рослина→листок →клітина →хлоропласт →хлорофіл →фотосинтез

Номер слайду 9

«Хлорофіл – це Прометей, який викрав вогонь з небес і подарував людям» Тімірязєв К. А.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Умови процесу фотосинтезу: світло, вода, вуглекислий газ, температура, хлорофіл. Схема процесу фотосинтезу хлорофіл. Вуглекисий газ + вода + енергія Сонця→ вуглеводи + кисеньstyle.colorfillcolorfill.typefill.onstyle.colorfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 12

Завдання для кмітливих. Прослухайте слова та поясніть. В мене вдома – скрізь вазони: На столі, на підвіконні,На серванті, на стіні. Поясніть тепер мені,Чи повітрю це не шкодить?Бо ж відомо, що виходить. Під час дихання весь час. З листя вуглекислий газ.

Номер слайду 13

Завдання для сміливих. Прослухайте слова та зробіть висновок. Багато лісу - не губи,Мало лісу – бережи,Немає лісу – посади. Легко дерево зрубати – не легко виростити. Що можемо зробити ми для збагачення повітря киснем?

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Верблюжа колючка має корінь довжиною 20м;Коренева система секвої гігантської займає площу 1-1.5га;Здивуй!

Номер слайду 17

Здивуй!- листки пальми тейсманії з Бірми мають довжину 3 м і слугують людям парасольками;- найбільша квітка у тропіках рафлезія Арнольді з діаметром 1 м і масою 7 кг, а також запахом затхлого м’яса.

Номер слайду 18

Домашнє завдання. Опрацювати відповідний параграф у підручнику; підготувати цікаві загадки про рослин; написати інформаційний міні – проект «Листопад»

pptx
Додано
30 січня 2021
Переглядів
458
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку