Презентнація "Національно-патріотичне виховання дошкільників".

Про матеріал
Презентація "Національно-патріотичне виховання дошкільників". Напрямки патріотичного виховання . Напрямки роботи. Тематичні осередки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Комунальний заклад дошкільної освіти (ясла-садок) № 4 "Чайка" Група «Колосок» Вихователь: Дудник Ольга Іванівна“НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ ДОШКІЛЬНИКІВ”

Номер слайду 2

Напрямки патріотичного виховання — формування уявлень про сім'ю, родину, рід і родовід;— краєзнавство;— ознайомлення з явищами суспільного життя;— формування знань про історію держави, державні символи;— ознайомлення з традиціями і культурою свого народу;— формування знань про людство.

Номер слайду 3

Організовуючи народознавчу роботу в групах, вихователі в комплексі розв’язують пізнавальні, навчальні, виховні та мовленнєві завдання.

Номер слайду 4

Напрямки роботи Оволодіння рідною мовою Народно-прикладне мистецтво, народні ремесла, народна творчість Правила народної моралі Звичаї, традиції, обряди, народні свята Історична спадщина, минуле рідного народу Рідна країна. Державні символи України Народна символіка. Обереги Природа рідного краю Сім’я, рід, родовід Рідне місто. Повага до людей праці. Шановні почесні люди

Номер слайду 5

Національний куточок – один із основних компонентів життєвого простору, що сприяє формуванню національної свідомості у дітей дошкільного віку. Тематичні осередки

Номер слайду 6

Експозиція національного куточка змінюється, поповнюється, в залежності від пізнавальної теми тижня та тематики з образотворчої діяльності.

Номер слайду 7

Шляхи роботи:заняття з ознайомлення з рідним краєм, проведення фольклорних свят, екскурсій до історичних пам’яток, презентація фотовиставки, проведення Уроків мужності, бесіди, музично -театралізована діяльність, свята та розваги, образотворча діяльність…

Номер слайду 8

Ми всі українського поля,З блакиті його висоти, А тому нам випала доля. Не гнутись до сонця рости.

Номер слайду 9

Тільки той, хто любить, цінує і поважає накопичене і збережене попереднім поколінням, може любити Батьківщину, дізнатися її, стати справжнім патріотом.

Номер слайду 10

Щоб традиції великого народу. Множились від роду і до роду,Йдіть до долі сильним, твердим кроком,В щасті і здоров’ї рік за роком. Дякуємо за увагу

pptx
Додано
9 листопада 2021
Переглядів
871
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку