Презетнація "Мультимедіа"

Про матеріал

Презнтація "Мультимедіа" буде корисною для вчителів інформатики, які викладають у 6 класі. У даній презенації наводяться приклади використання мультимедіа-технологій у повсякденному житті, їх роль і значення для суспільства.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема 23: Що таке мультимедіа? Інформатика 10 клас

Номер слайду 2

Мультимедіа - це аудіо, відео та фотоматеріали, які були закодовані (стиснуті в цифровому вигляді). Кодування включає перетворення аудіо і відеосигналу в файл мультимедіа (наприклад, файл Windows Media). Закодований файл мультимедіа можна змінювати, розповсюджувати і відтворювати за допомогою комп'ютера, а також передавати по комп'ютерних мережах.

Номер слайду 3

Області використання мультимедіа Комп'ютерні системи мультимедіа знаходять широке застосування в освіті, мистецтві, рекламі, науці, торгівлі та інших галузях людської діяльності. Причому в кожній з цих областей застосування мультимедіа відкриває нові можливості, які були недоступні при використанні старих технологій. Сучасні комп'ютерні навчальні програми, як правило, створюються в технології мультимедіа. Використовуючи одночасно зоровий і звуковий інформаційні канали учня, такі програми допомагають йому краще зрозуміти і запам'ятати навчальний матеріал. Крім того, інтерактивний режим роботи дозволяє учневі самому впливати на темп навчання, перевіряти ступінь засвоєння матеріалу, повертатися до повторення незрозумілих фрагментів урок.

Номер слайду 4

Все більшою популярністю користуються електронні довідники, енциклопедії, художні та музичні альбоми, створені в технології мультимедіа. Вони містять небачені раніше обсяги інформації з кольоровими ілюстраціями, анімаційними фільмами, відеороликами та музичним супроводом. Наприклад, мультимедійна музична енциклопедія дає можливість послухати музичні твори і одночасно побачити видатних диригентів і виконавців.

Номер слайду 5

Представлення результатів комп'ютерного моделювання Представлення результатів комп'ютерного моделювання в мультимедійній формі дає дуже сильний ефект. Створюється ілюзія реальності по відношенню до процесів, які недоступні людському оку. Наприклад, здійснивши на комп'ютері астрономічні розрахунки, отримавши траєкторію руху небесного тіла через 100 років, можна відтворити на екрані його переміщення в космосі у вигляді анімаційного ролика, та ще зі звуковими ефектами.

Номер слайду 6

Реклама Активно використовується мультимедіа в торговій рекламі, у сфері послуг. Все частіше можна побачити в торгових залах та вітринах магазинів комп'ютери, на екранах яких демонструється реклама продаваних товарів. Мультимедійну рекламу всі ми також постійно спостерігаємо по телебаченню.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Що таке мультимедіа? Назвіть області використання мультимедії. Чим відрізняється мультимедійна навчальна програма від навчального відеофільму?

ppt
Додано
22 липня 2018
Переглядів
1307
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку