Презинтація на тему: "О.О. Богомолець" - для використання на виховних справах або на загальношкільній лінійці

Про матеріал

Богомолець

Олександр Олександрович

(1881 — 1946)

Богомолець Олександр Олександрович – патофізіолог, віце-президент Академії наук СРСР, Президент Академії наук Української РСР, директор Інституту експериментальної біології і патології Академії наук Української РСР, директор Інституту клінічної фізіології Академії наук Української РСР, академік Академії медичних наук СРСР, академік Академій наук СРСР, Української РСР і Білоруської РСР.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

НМУ ІМЕНІ О. О. БОГОМОЛЬЦЯ – 175 РОКІВ НА СЛУЖБІ НАЦІЇБогомолець Олександр Олександрович(1881 — 1946)Богомолець Олександр Олександрович – патофізіолог, віце-президент Академії наук СРСР, Президент Академії наук Української РСР, директор Інституту експериментальної біології і патології Академії наук Української РСР, директор Інституту клінічної фізіології Академії наук Української РСР, академік Академії медичних наук СРСР, академік Академій наук СРСР, Української РСР і Білоруської РСР.  

Номер слайду 2

175 років на службі нації: “Людина народжується в присутності лікаря і дуже часто помирає у нього на руках. Відтак саме тисячам випускників медичного університету ми завдячуємо життям…”

Номер слайду 3

Медичний університет впродовж своєї довгої історії завжди займав вагому нішу в розвитку української держави. Студентів-медиків повсякчас вирізняло особливо уважне ставлення до стану країни і якості життя людини в ній.

Номер слайду 4

На долю альма-матер вітчизняної медицини випало немало труднощів: розформування, утиски, світові війни і революції (славетна Київська школа хірургів формувалася саме на фронтах війни). Все, що відбувалося в суспільстві віддзеркалювалось на медичному університеті і продовжує рефлектувати в його душі. За час існування університету (з 1841 року) було випущено 85 тисяч лікарів. І сьогодні, напередодні 175-річчя НМУ імені О. О. Богомольця, особливо важливо усвідомити неоціненність професійних подвигів багатьох з них.

Номер слайду 5

У 21 столітті роль Університету, особливо медичного, в розвитку країни є суттєвою, в складні для нашої держави часи, неймовірно важливо вибудувати професійну медичну систему, яка б тримала руку на пульсі цілого народу (в прямому і переносному значенні цих слів).“Підготовка спеціалістів медичного профілю відіграє велику роль в суспільстві, тому що йдеться про здоров’я та якість життя цілої нації. НМУ випускає найбільшу кількість випускників і є провідним закладом галузі”, – говорить Наталія Літвінова, декан медичного факультету №2, кандидат медичних наук, доцент кафедри хірургії.

Номер слайду 6

“Університет і його кафедри несуть особисту відповідальність за студентів, майбутніх лікарів, на яких покладено обов’язок берегти здоров’я нації».

Номер слайду 7

В НМУ імені О. О. Богомольця вже багато зроблено для забезпечення прозорого і стрімкого розвитку закладу: повна публічність фінансового і науково-методичного обігу університету, відкриття Інституту післядипломної освіти, підтримка зв’язків з іноземними медичними ВУЗами і це ще далеко не всі нові впровадження. Серед актуальних завдань, які стоять перед університетом, –  відродження довіри до медичних працівників. На жаль, сьогодні до людей в білих халатах часто ставляться з осторогою, а для успішного лікування пацієнтів довіра повинна бути беззаперечною. Лікар має стати моральним авторитетом, який не просто допоможе одужати, а в першу чергу не дасть захворіти.

Номер слайду 8

Справжній лікар сьогодні, як і багато років тому,  – це не лише людина з високими професійними знаннями і навичками.“Хороший лікар – це той, хто вчиться протягом всього життя. Сучасний медик має володіти високими професійними навиками та моральними людськими якостями. І найголовніше – вдосконалюватись та  триматись на межі співчуття хворому та аналітичного клінічного мислення”.

Номер слайду 9

Університету -175! Він молодий – сміється і дихає, плаче і співчуває, слухає та думає, планує і досягає. Незмінною залишається його роль в житті країни: відповідальність за людські життя, яку кожен випускник НМУ імені О. О. Богомольця усвідомлює ще в стінах рідного ВУЗу, є безцінною.

Номер слайду 10

“Національний медичний університет імені О. О. Богомольця гідний того, щоб стати в 21 столітті одним із провідних університетів Європи»– Це розуміє керівництво університету, це повинно зрозуміти і керівництво держави. Завдання країни плекати такі заклади”. 

Номер слайду 11

Дякуємо за Увагу!

pptx
Додано
14 січня 2019
Переглядів
1474
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку