Приготування і нанесення клейової суміші на теплоізоляційні плити

Про матеріал
В презентації описано приготування та способи нанесення клейової суміші на теплоізоляційни плити, дотримання охорони праці під час виконання роботи. Ця презентація може бути використана для викладання уроку здобувачам освіти зі спецпредмету в П(ПТ)0 з професії: "Монтажник систем утеплення будівель"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Приготування і нанесення клейової суміші на теплоізоляційні плити Центр професійно-технічної освіти м. Житомира. Розробила: викладач СКУРКОВСЬКА І. В.

Номер слайду 2

ЗМІСТ ПРЕЗЕНТАЦІЇ1.Інструменти та пристосування.2. Матеріали.3. Приготування клейової суміші. 4. Нанесення клейової суміші на теплоізоляційні плити. 5. Охорона праці.

Номер слайду 3

1.ІНСТРУМЕНТИ. Міксер з дрилю. Шпатель зубчастий. Гладилка. Лопатка опоряджувальника. Відро

Номер слайду 4

3. МАТЕРІАЛИ. Суміші для приклеювання плит утеплення Плити утеплення Вода

Номер слайду 5

4. ПРИГОТУВАННЯ КЛЕЙОВОЇ СУМІШІ. Співвідношення сухої суміші й води за масою становить:для Сегеsit СТ 85 1,00 : 0,27;для Сегеsit СТ 83 1,00 : 0,24;для Сегеsit СТ 190 1,00 : 0,29.

Номер слайду 6

1. У пластмасову посудину заливають потрібну кількість води і постійно в процесі перемішування вводять суху суміш. 2. Перемішування сухої суміші й води триває до отримання однорідної маси, потім перемішування припиняють й отриману розчинову суміш залишають у спокої на 5 хв. Після цього перемішування продовжують ще 2 хв.

Номер слайду 7

Отриману розчинову суміш потрібно використати протягом: Сегеsit СТ 85 — не більше ніж 2 год;Сегеsit СТ 190 — не більш як 1,5 год;Сегеsit СТ 83 — не більш як 2 год. Якщо розчинова суміш загусла, то її перемішують низькообертовим дрилем з рамною насадкою.

Номер слайду 8

Для розрідження розчинової суміші не можна використовувати воду, оскільки це може призвести до зниження міцнісних характеристик клейового розчину, а також до збільшення усадки. ЗВЕРНІТЬ УВАГУ!

Номер слайду 9

4. НАНЕСЕННЯ КЛЕЙОВОЇ СУМІШІ НА ТЕПЛОІЗОЛЯЦІЙНІ ПЛИТИ. ЦЕ НЕОБХІДНО ЗНАТИ !Клейову розчинову суміш на тильний бік теплоізоляційних плит можна наносити:смугами — при нерівності стін до 10 мммаячками — до 15 ммсуцільним шаром — до 5 мм

Номер слайду 10

На поверхню пінополістирольних плит клейову розчинову суміш наносять суцільним шаром зубчастим шпателем з розмірами зуба 10 х 10 мм тоді, коли поверхня зовнішньої огороджувальної конструкції, має нерівності до 5 мм.

Номер слайду 11

Якщо поверхня зовнішньої огороджувальної конструкції має нерівності до 10 мм, то клейову розчинову суміш наносять на поверхню пінополістирольної плити смугами на відстані 20 мм від краю по всьому периметру плити, а потім посередині.

Номер слайду 12

Смуги не повинні бути суцільними й з'єднуватися одна з одною, щоб при наклеюванні плити на поверхні конструкції не утворилося повітряних пробок.

Номер слайду 13

Якщо поверхня зовнішньої огороджувальної конструкції має нерівності до 15 мм, розчинову суміш наносять на поверхню плити у вигляді коржів діаметром близько 100 мм (у центральній частині плити) і у вигляді смуг по всьому периметру плити на відстані 20 мм від торців плити. Смуги по периметру плити повинні мати розриви. Кількість маячків на поверхні плити має становити 5...8 шт. На торці плит клейову розчинову суміш не наносять.

Номер слайду 14

Кількість клейової розчинової суміші в кожному конкретному випадку підбирають так, щоб після притиснення плити до основи клейова розчинова суміш вкривала щонайменше 70 % поверхні склеювання.

Номер слайду 15

5. ОХОРОНА ПРАЦІ.Індивідуальні засоби захисту. Спецодяг. Рукавиці Кепка. Спецвзуття Окуляри. Респіратор

Номер слайду 16

Одягнути спецодяг. Організувати робоче місце. Перевірити справність інструменту.4. Під час виконання робіт на висоті повинні використовуватися тільки інвентарні риштування.

Номер слайду 17

5. Електрінструмент випробують на холостому ході.6. Під час приготування та використання розчинної суміші забороняється їсти, пити, палити. Не вдихати пил!7. Після закінчення роботи слід очистити інструменти, прибрати будівельне сміття.

pptx
Додано
19 червня
Переглядів
18
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку