Приклади Інтернет-сервісів, які використовую в роботі

Про матеріал
Для досягнення мети на уроках намагаюсь застосовувати як класичні, так і сучасні методи і прийоми навчання, останнім часом багато приділяю увагу застосуванню ІКТ при викладанні матеріалу.
Перегляд файлу

Життя доводить, що в складних умовах, що постійно змінюються, найкраще орієнтується, приймає рішення, працює людина творча, гнучка, креативна, здатна до  використання нових ідей, задумів, нових підходів та рішень. Це людина, яка володіє певним переліком якостей, а саме: рішучістю, вмінням не зупинятися на досягнутому, сміливістю мислення.

Розвивати креативність учня, тоб­то ті розумові здібності, що не­обхідні для успішного навчання , означає розвивати: пам'ять, увагу; образне мислення; логічне мислення (уміння по­рівнювати, доводити, аналізу­вати, узагальнювати); творчі здібності, фантазію, уяву; конструктивне мислення.

Для досягнення мети намагаюсь застосовувати як класичні, так і сучасні методи і прийоми, останнім часом багато приділяю увагу застосуванню ІКТ при викладанні матеріалу.

Приклади:

  1. Створення  пазлів. (https://www.jigsawplanet.com)


  1. Створення хмаринок слів. (https://wordcloud.pro)


C:\Users\Ирина\Downloads\V formie lampy.jpg C:\Users\Ирина\Downloads\In shape of comment.jpg

 

  1. Використовування QR-коди у навчанні.

З появою оновленої версії штрих-кодів – QR та поширенням мобільних гаджетів стало можливим передавати інформацію наочним і швидким способом. Зашифруйте текст, веб-посилання або іншу інформацію; організовуйте квести, доповнюйте кодами роздаткові матеріали або вивішуйте їх на дошці. Тут є де розгулятись фантазії. (http://qrcoder.ru/), (https://www.qrcode-monkey.com).
 

         C:\Users\Ирина\Downloads\qr-code (2).png

 

  1. Створення ментальних карт. (http://popplet.com)


 

  1. Робота з Google-формами.

За допомогою даного сервісу викладач може розробляти опитування, створювати предметні тести, налаштовувати автоматичну перевірку відповідей та працювати зі статистичними даними, створювати адаптивну форму та розробляти веб-квест за допомогою форм. Можливість завантажити програму на телефон або планшет дає змогу створювати форми будь-де, ділитися з учнями або перевіряти завдання.

 

(https://goo.gl/forms/N2XUrSRgfkhYBJOH3)

 

 

(https://goo.gl/forms/8ALcUfZJ9qIAlUU02)

 

 

  1. Он-лайн дошки в роботі викладача.

Веб-сервіс Padlet це зручний, легкий у роботі сервіс для зберігання, організації та спільної роботи з різним контентом (документи, матеріали). Сервіс безкоштовний, не обмежує користувача у кількості створюваних сторінок і підтримує кирилицю. Це може бути приватний проект стіни (модерується стіна з кількома учасниками, які будуть заповнювати віртуальну стіну інформацією) або доступна для читання і редагування будь-яким користувачем майданчик для обміну інформацією.  (https://padlet.com/arina04021978/bcvcp4u4iam8)

 

 

Веб-сервіс Linoit  − віртуальна он-лайн дошка спільного використання, даний сервіс дозволяє розміщувати стікери з необхідними записами, картинки (фотографії), відео, посилання на файли різних форматів. Всі об'єкти, розміщені на цій дошці, можуть редагувати не тільки її творці. Якщо необхідно, то ви можете надати доступ до дошки всім, кому побажаєте, і працювати колективно.

(http://linoit.com/users/irinausik/canvases/%D0%86%20%D1%83%D1%80%D0%BE%D0%BA)

 

 

  1. Створення доповненої реальності.

HP Reveal Studio – конструктор доповненої реальності

Створення власної доповненої реальності: накладання відео, зображення, аудіо та 3D на реальне зображення. Працює в парі зі смартфоном (встановлюєтья відповідний додаток). Дозволяє створювати інтерактивні дидактичні матеріали.

https://scontent.fiev1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/44243206_551528148633934_7547322493392912384_n.jpg?_nc_cat=102&oh=dca704a32ee904dc2e372bb47b417a8d&oe=5C4BC3CD

BlippAr – конструктор доповненої реальності.

Створення власної доповненої реальності: накладання відео, зображення, аудіо та 3D на реальне зображення. Працює в парі зі смартфоном (встановлюєтья відповідний додаток). Дозволяє створювати інтерактивні дидактичні матеріали та анімувати їх.

C:\Users\Ирина\Downloads\generic.jpg

docx
Додано
25 березня 2020
Переглядів
499
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку