Природні барвники для волосся.

Про матеріал
Домашня фарба не лише економить ваші гроші, але й оздоровить шкіру голови і зробить волосся яскравим та блискучим.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Природні барвники для волосся. Домашня фарба не лише економить ваші гроші, але й оздоровить шкіру голови і зробить волосся яскравим та блискучим. Звичайно, натуральне фарбування не дає стійкого, швидкого і дуже помітного ефекту. Але стан волосся помітно покращиться. "Дивогляд" підготував для вас список натуральних барвників, які не мають шкідливих хімічних компонентів.

Номер слайду 2

РОМАШКАЦе не лише лікувальна рослина, але й найкращий друг білявого волосся. Відвар із цих квіток освітлює волосся і надає йому природній золотистий відтінок. Для цього потрібно взяти три столові ложки сухої трави і залити їх водою. Потім довести до кипіння, залишити під кришкою відвар до повного охолодження та процідити. Використовувати як ополіскувач після кожного миття голови. Вже за тиждень буде помітний результат.

Номер слайду 3

МЕДЦе один із найпопулярніших продуктів у домашній косметиці. Мед надасть волоссю приємний золотавий відтінок, зробить його міцнішим та густішим. Звичайно, такий продукт дуже важко вимити з волосся, проте його ефект вас вразить. Отже, після того, як ви помиєте голову, прополощіть волосся розчином (вода + 1 ст. ложка соди + 1 ст. ложка солі). Після чого нанесіть мед на всю довжину волосся і залиште таку маску на кілька годин. Змивати теплою водою з шампунем.

Номер слайду 4

ЛИМОНЯкщо ви не вперше користуєтеся домашньою косметикою, то повинні знати, що лимон дуже добре висвітлює шкіру. Те саме він робить і з волоссям. Сік 2-3 лимонів потрібно розвести з невеликою кількістю води. Потім цю суміш наносимо після миття голови на всю довжину волосся аж від коренів. Результат буде видно вже після третього ополіскування.

Номер слайду 5

ЛУШПИННЯ ЦИБУЛІВпевнені, ви знаєте рецепт фарбування крашанок на Великдень із лушпинням цибулі. Те саме можна зробити і з волоссям. Такий метод підійде для блондинок, русявок та шатенок. Ефект буде приголомшливим – насичений золотистий колір здорового і розкішного волосся. Для цього потрібно 150 грам лушпиння залити 0,5 літра води і поставити на слабкий вогонь. Після того, як каструля закипіла, потримайте на вогні ще 30-40 хвилин, поки відвар не стане темно-коричневим. Потім дайте охолонути і процідіть. Додайте 30 грам гліцерину і наносьте на волосся. Залиште розчин на голові на 40 хвилин під махровим рушником. Після чого помийте голову без шампуню.

Номер слайду 6

ЛИПАЛипа не зможе зафарбувати сивину, втім зможе чудово "озолотити" волосся і зробити його здоровішим і міцнішим. Візьміть 50 грам сухої липи, залийте його водою і поставте на повільний вогонь. Варити його, поки половина води з каструлі не википить. Після чого дайте відвару охолонути і процідіть його через марлю. Залиште розчин на голові на 1,5 години під махровим рушником. Після чого помийте голову без шампуню.

Номер слайду 7

ХНАХна – досить зручний і ефективний спосіб отримати бажаний темний відтінок. Якщо використовувати її в чистому вигляді, то за одне фарбування ви станете володаркою яскраво рудої зачіски. Якщо хочете зробити колір спокійнішим, тоді додайте до хни чайну заварку або каву. Хна також прекрасно доглядає за волоссям і ліквідує наслідки попередніх хімічних експериментів над зачіскою.

Номер слайду 8

КОРИЦЯФарбувати волосся корицею рекомендується русявим дівчатам та шатенкам. Кориця зможе освітлити волосся на кілька тонів і оздоровити його. Для цього візьміть 80 грамів меду і розтопіть його на водяній бані. Додайте 50 мл води та 30 грамів молотої кориці. Готову суміш нанести на всю довжину волосся і залишити на 40 хвилин. Потім помийте голову теплою водою з шампунем.

Номер слайду 9

ЧОРНИЙ ЧАЙУ складі чорного чаю є танін та антиоксиданти, які лікують шкіру голови та волосся. Такий метод фарбування підходить для русявого волосся та шатенок. Після процедури волосся стане темно-каштановим. Залийте 100 грам чорного чаю 300 мл води і варіть на повільному вогні протягом 20 хвилин. Процідіть готовий відвар і нанесіть на волосся. Потримайте так 30-40 хвилин під махровим рушником. Після чого помийте голову теплою водою без шампуню.

Номер слайду 10

КАВАФарбування за допомогою натуральної кави чудово підійде жінкам з темно-русявим і каштановим волоссям. Завдяки ароматним зернам вони зможуть не тільки надати своїй шевелюрі глибокий відтінок, але і зробити локони більш сильними, об'ємними і блискучими. 50 грам натуральної кави зваріть у турці і дайте охолонути до кімнатної температури. Змішайте каву з 25 грам хни, нанесіть на вологі пасма і залиште на годину. Потім помийте волосся теплою водою з кондиціонером.

Номер слайду 11

ЛУШПИННЯ ВОЛОСЬКИХ ГОРІХІВПриголомшливий колір також забезпечить відвар із горіхових перетинок. Очистіть волоські горіхи, а все лушпиння (вам знадобиться жменя) зберіть для майбутньої фарби. Залийте склянкою води і дочекайтеся кипіння. Остудіть суміш і процідіть через марлю. Чудовий тонуючий ополіскувач готовий.

pptx
До підручника
Технології (рівень стандарту, академічний рівень) 10 клас (Коберник О.М. та інші)
Додано
14 березня
Переглядів
20
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку