Природні об’єкти Північної Америки, віднесені до Світової спадщини ЮНЕСКО

Про матеріал

Мультимедійна презентація до уроку 7 класу: Найвідоміші об'єкти, віднесені до Світової природної спадщини ЮНЕСКО

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Природні об’єкти Північної Америки, віднесені до Світової спадщини ЮНЕСКО

Номер слайду 2

Єллоустонський національний парк. Національний парк «Єллоустон» або Єллоустонський національний парк — перший у світі національний парк (заснований 1 березня 1872 р.).Єллоустонський національний парк знаходиться в США. Парк відомий численними гейзерами та іншими геотермічними об'єктами, багатою живою природою, мальовничими ландшафтами. На величезній території парку знаходяться озера, річки, каньйони і печери. Озеро Єллоустоун, одне з найбільших високогірних озер в Пн. Америці, розташоване в центрі Єллоустонської кальдери, найбільшого супервулкана на континенті. Кальдера вважається дрімаючим супервулканом. Вулкан вивергався з величезною силою кілька разів за останні два мільйони років. Велика частина території парку вкрита застиглою лавою. В парку знаходиться одне з п'яти існуючих у світі гейзерних полів. У парку росте близько двох тисяч видів рослин, зустрічаються кілька сотень видів ссавців, птахів, плазунів, риб, в тому числі ті, що знаходяться під загрозою знищення. Велика частина території покрита лісом, менша — степом. Кожен рік трапляються лісові пожежі; близько третини всіх лісів вигоріло в результаті катастрофічних пожеж 1988 року.

Номер слайду 3

Єллоустонський національний парк

Номер слайду 4

Єллоустонський національний парк

Номер слайду 5

Національний парк Грейт - Смокі - Маунтінс Грейт-Смокі-Маунтінс – національний парк США, що займає величезну територію на кордоні двох штатів - Теннесі і Північна Кароліна. Розташований природний комплекс на південних схилах Аппалач, вкритих густими заростями дерев і кущів. Рівень вологості в цій місцевості дуже високий, що пояснює часті тумани, що дали гарні поетичні назви, наприклад, димчастих гір. Парк по праву пишається зростаючими в природних умовах рослинами, в число яких входять понад 130 видів дерев, близько 1300 різновидів квітів, а також різні лишайники, мохи і гриби. Безсумнівний інтерес представляє село на території парку, корінним населенням якої є індіанці племені чироки.

Номер слайду 6

Національний парк Грейт - Смокі - Маунтінс

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Національний морський пам'ятник Папаханаумокуакеа – національний пам'ятник США, який представляє собою групу невеликих островів і атолів, розташованих посеред Тихого океану і що входять до складу Північно-західних Гавайських островів. (Папаханаумокуакеа, в честь богині-творець Папаханаумоку і її чоловіка Уакеа) Для корінних гавайців цей об'єкт має космологічне значення як втілення концепції спорідненості між людиною і світом природи, колиски життя і притулку людських душ після смерті. На двох островах Ніхоа і Макуманамана знайдені археологічні свідчення проживання людей, що займалися там землеробством ще до приходу європейців. Тут також знаходяться райони проживання пелагічних і глибоководних організмів, що відрізняються різноманітним рельєфом: тут є підводні гори і підводні банки, великі коралові рифи і лагуни. Це - найбільший в світі охороняється морський заповідник. Національний морський пам'ятник Папаханаумокуакеа

Номер слайду 9

Національний морський пам'ятник Папаханаумокуакеа

Номер слайду 10

Червоний олівець їжака. Гавайський тюлень-чернець

Номер слайду 11

Провінційний парк Динозавр. Провінційний парк «Диноза́вр» - розміщений приблизно за 200 км від міста Калгарі (провінція Альберта, Канада. Парк лежить в долині річки Ред Дір, яка відома своєю незвичною змінною топографією. Парк знаменитий тим, що це одне з найбільших сховищ скам'янілостей динозаврів у світі. Знайдено 40 видів скам’янілостей та виставлено понад 500 екземплярів у багатьох музеях світу. Знаменита збірка викопних решток, що налічує близько 500 різних скам'янілих живих організмів, від мікроскопічних спор папороті до величезних м'ясоїдних динозаврів, справедливо віднесена до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО у 1979 році.

Номер слайду 12

Провінційний парк Динозавр

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Національний парк Грос-Морн. Національний парк «Грос-Морн» — національний парк Канади, заснований у 1973 році в провінції Ньюфаундленд і Лабрадор. Парк Грос-Морн відомий своїми різноманітними ландшафтами, поєднанням льодовикових долин, скель, високогірних плато, водоспадів, фіордів і озер. У парку можна спостерігати явище дрейфу континентів: унаслідок руху континентів на поверхню вийшли породи мантії Землі.

Номер слайду 15

Національний парк Грос-Морн

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Біосферний заповідник Сіан-Каан(«небесне місто», «місто, де народжується небо») — біосферний заповідник в мексиканському штаті. Заповідник розкинувся на узбережжі Карибського моря, на вапняковому грунті, де утворилася велика кількість сенотів, і також включає ділянки прибережних рифів та пляжів. На території заповідника також знаходяться 23 археоологічні ділянки майя. Біосферний заповідник Сіан-Каан

Номер слайду 18

Біосферний заповідник Сіан-Каан

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Біосферний заповідник Ель-Віскаїно Біосферний заповідник Ель-Віскаїно  Китовий заповідник лагуни Ель-Віскаіно, розташований в центральній частині Каліфорнійського півострова, був створений в 1998 році. Лагуни заповідника служать місцями проживання сірих китів, тюленів, морських левів, морських слонів і блакитних китів. У водах затоки відзначені появи унікальних видів морських черепах. Ландшафт заповідника різноманітний від гір до морських просторів, від колючих чагарників і гігантських кактусів до мангрових лісів.

Номер слайду 21

Біосферний заповідник Ель-Віскаїно 

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Біосферний заповідник метелика Монарх – ентомологічний заказник, природоохоронна територія в мексиканському штаті Мічоакан і частково в штаті Мехіко. Резерват був створений з метою збереження ареалу зимівлі метелики монарха і займає площa 56 259 гектарів. Він розташований в лісистій гірській місцевості на висоті приблизно 3000 метрів над рівнем моря. У парку знаходяться вісім колоній цього метелика. На території біосферного заповідника в період з листопада по березень зимують до мільярда особин. Біосферний заповідник метелика Монарх

Номер слайду 24

Біосферний заповідник метелика Монарх

Номер слайду 25

pptx
Додав(-ла)
Басай Оксана
Додано
23 лютого 2021
Переглядів
4605
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку