Природознавство 3 клас. Властивості води. Досліди з водою

Про матеріал
Вода - Основа Життя на Землі Вода - це найважливіша речовина на нашій планеті. Вона є основою для всіх живих організмів і займає центральне місце в усіх екологічних процесах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вода - Основа Життя на ЗемліВода - це найважливіша речовина на нашій планеті. Вона є основою для всіх живих організмів і займає центральне місце в усіх екологічних процесах. by Світлана Дербеденева

Номер слайду 2

Фізичні Властивості Води1 Прозорість. Вода є прозорою речовиною, що дозволяє світлу проходити крізь неї.2 Густина. Вода має відносно високу густину, що дозволяє їй підтримувати плаваючі предмети.3 Текучість. Вода легко набуває форми посудини, в якій знаходиться.

Номер слайду 3

Агрегатні Стани Води. Рідкий. Найзвичніший агрегатний стан води - рідкий. У такому стані вода заповнює форму посудини. Твердий. За низьких температур вода замерзає і перетворюється на лід - твердий агрегатний стан. Газоподібний. За високих температур вода перетворюється на пару - газоподібний агрегатний стан.

Номер слайду 4

Випаровування Води1 Підігрів. Коли воду нагрівають, її молекули рухаються швидше і виходять з поверхні рідини.2 Перехід на пару. Молекули води переходять у газоподібний стан, утворюючи водяну пару.3 Охолодження. Коли водяна пара охолоджується, вона конденсується і знову перетворюється на рідину.

Номер слайду 5

Кипіння Води1 Температура кипіння. Вода кипить за температури 100°C (212°F) на рівні моря.2 Утворення бульбашок. Під час кипіння в воді утворюються бульбашки водяної пари, які спливають на поверхню.3 Зміна агрегатного стану. Кипіння - це процес перетворення рідкої води на водяну пару (газоподібний стан).

Номер слайду 6

Плавання Предметів у ВодіГустина. Предмети, які мають меншу щільність, ніж вода, здатні плавати на її поверхні. Підтримка. Вода чинить виштовхувальну силу, що підтримує предмети на поверхні. Середовище. Вода як середовище має суттєвий вплив на плавучість предметів.

Номер слайду 7

Змішування Води з Іншими Речовинами Розчинення. Вода здатна розчиняти інші речовини, утворюючи однорідний розчин. Змішування. Коли воду змішують з іншими речовинами, може відбуватись хімічна реакція. Розділення. Деякі речовини, змішані з водою, можуть згодом розділитись на окремі фази.

Номер слайду 8

Розчинення Речовин у Воді Додавання. Речовини додають до води для отримання розчину. Розчинення. Молекули речовини рівномірно розподіляються у воді, утворюючи однорідний розчин. Фільтрування. Для відокремлення розчиненої речовини від води використовують фільтрування.

Номер слайду 9

Значення Води для Живих Організмів. Фотосинтез. Вода необхідна для процесу фотосинтезу рослин. Транспорт поживних речовин. Вода забезпечує перенесення поживних речовин та кисню в організмах. Терморегуляція. Вода допомагає підтримувати стабільну температуру тіла.

Номер слайду 10

Важливість Води для Планети1 Підтримка життя. Вода є основою для всіх екосистем і підтримує життя на Землі.2 Кругообіг води. Вода постійно циркулює між океанами, суходолом і атмосферою у вигляді кругообігу.3 Збереження довкілля. Охорона та ощадливе використання води необхідні для збереження навколишнього середовища.

pptx
Додано
15 липня
Переглядів
19
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку