Прийом «Онлайн – тур під час вивчення біографії письменника»

Про матеріал

Онлайн -тур є вдалим прикладом використання Інтернет-технологій. Переваги: доступність, безпечність, накопичення великої кількості матеріалів, можливість повторити перегляд у будь-який час.

Перегляд файлу

Онлайн – тур під час вивчення біографії письменника

На уроках української літератури особливе місце посідає вивчення біографії письменників. Відповідно до пояснювальної записки навчальної програми з української літератури для 5- 9 класів, українська література в основній школі вивчається за своєрідним цілісним сюжетом, у якому кожен із митців має свою «ніщу» в тій чи тій темі, відповідно його твір виконує певну естетичну й морально – етичну функції. При цьому біографія письменника загалом не вивчається, вона згадується лише вибірково, диференційовано, тобто так, як того потребує основна тема, заявлена в назві тематично – проблемного блоку, до того ж фрагмент із біографії має зацікавлювати й бути доступним дитині певного віку.

З 5 класу розпочинається системне вивчення української літератури, тобто до змісту навчального матеріалу застосовано історико-хронологічний підхід як основний, враховано історико-літературний контекст. Також зміст цього навчального матеріалу доповнено розглядом біографій письменників, хоча й у доступних межах.

Автор будь-якого твору має постати перед читачем як особистість, яка увіковічнила себе, залишивши літературний спадок.

Чи можливе знайомство з біографією автора виключно через статтю підручника? Сьогодні діти надають перевагу візуальній інформації. Значного поширення набули онлайн –тури, де учні можуть переглянути життєвий і творчий шлях письменника, а й ще самостійно його створити, показати свої знання не тільки з української літератури, а й з української мови, інформатики, історії, народознавства, мистецтва. 

Онлайн -тур – це:

1. Набір електронних артефактів та інформаційних ресурсів, практично всіх, що можуть бути відформатовані. Колекція може містити картини, малюнки, фотографії, діаграми, графіки, записи, відеосегменти, газетні статті, стенограми інтерв’ю, чисельні бази даних, а також багато інших матеріалів, які можуть зберігатися у файловому сервісі;

2. Колекція цифрових записів, звукових файлів, текстових документів та інших даних: історичних, наукових, культурних, які доступні через електронні засоби масової інформації.

Онлайн -тур є вдалим прикладом використання Інтернет-технологій. Переваги: доступність, безпечність, накопичення великої кількості матеріалів, можливість повторити перегляд у будь-який час.

 Отже, поєднання традиційних та інноваційних методів під час вивчення біографії письменника сприяє швидшому та більш довготривалому засвоєнню матеріалу.

 

docx
Додано
15 квітня 2018
Переглядів
668
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку