Проблематика творчості Олени Звьоздної (цикл романів «Академія проклять»)

Про матеріал

Цей матеріал можуть використовувати вчителі української мови та літератури ,зарубіжної літератури,учні, студенти філологи при підготовці до різних турнірів, конкурсів та конференцій.

Перегляд файлу

Проблематика творчості Олени Звьоздної

(цикл романів «Академія проклять»)

Чимало людей полюбляють читати книги для того, щоб розважити себе у вільний час. Особливої популярності у сьогодення набувають книги у жанрі фантастики, адже саме вони можуть пробудити наші фантазії, втілити мрію в життя. Коли читаєш книгу – несвідомо починаєш переживати життя головного героя, атмосфера сюжету просто накриває з головою. Саме в такому жанрі і випускає свої романи російська письменниця, справжнє ім'я якої ще невідоме та яка працює під псевдонімом Олена Звёздная.

Звёздная отримала дві вищі освіти – за спеціальностями «історія» та «психологія». За її словами, перша освіта допомагає їй створювати соціоекономічні моделі в її світах, а друга – досліджувати та детально прописувати психологічні типи персонажів в її книгах. У свої 34 роки жінка уже опублікувала більше 60 книг, 11 з яких випускаються циклами. Творчість письменниці поки не потрапила під приціл літературознавців. Проте всесвітня Мережа наповнена відгуками та аматорськими рецензіями на її творчість. Читачі оцінюють її по-різному: комусь вона дуже подобається, а комусь – навпаки.

      Моє знайомство з творчістю Олени  розпочалося з циклу «Академія проклять», що складається з восьми книг і став відомим ще  за два роки до друкованого видання. Сюжет у ньому досить цікавий, адже романи написані в любовно-фантастичному жанрі з домішками детективу. У книгах присутній хороший невульгарний гумор, сюжет у них легкий та зрозумілий. Закінчення кожної книги просто змушує шукати наступну та поринати у світ, де живуть головні герої, переживати разом із ними все – і радість, і смуток. Протягом всього роману простежується детективна лінія, що змушує затримати подих та отримувати задоволення від читання.

Головна героїня романів – студентка Дея Ріатте, що працює офіціанткою, непоганий приватний детектив і просто красива та мила, цілеспрямована дівчина. Трапилось так, що вона випадково прокляла свого нового та симпатичного директора академії, бойового мага, першого меча імперії та просто красеня, за яким сохнуть всі жінки – лорда Ріана Тьєра прокляттям довічної пристрасті.

У циклі романів піднімаються такі проблеми :

1. гріха і спокути (стосунки між студенткою Ріатте та директора лорда Тьєра)

2.проблема дружби (стосунки Деї , Еллохара та Юрао)

3. проблема батьків та дітей (свекромонстр, Тьєр та Дея з батьками)

4. проблема кохання та ревнощів (Дея та Ріан)

 Вже з першої глави зрозуміло – від циклу цих романів неможливо буде відірватися, доки не прочитаєш до кінця. Книги письменниці сприймаються дуже легко, завдяки творчості письменниці можна чудово провести час, навіть не виходячи з дому та отримати повне душевне задоволення.

Безперечно, книги Олени Звьоздної – це приклад легкої масової літератури, основна функція якої розважити читача, допомогти йому відпочити  і насолодитися процесом читання. Можливо, саме відсутність глибинних проблем у творі, нереальність образів та художня простота тексту і не привертає увагу дослідників, оскільки такої літератури дуже багато, проте, на мою думку, саме письменницька творчість Олени заслуговує на глибоке літературознавче дослідження. Особливо зважаючи на високі тиражі її книг.

 

 

doc
Додано
16 квітня 2018
Переглядів
658
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку