Призентація до семінару "Правильне харчування - це основа фізичного розвитку вашої дитини"

Про матеріал
Матеріали зібрані та оформленні в семінар для батьків діти яких відвідують інклюзивно ресурсний центр, з метою налагодження взаємозвязку між батьками та педагогом центру, та з метою впровадження в домащніх умовах правильного харчування.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правильне харчування, основа. Фізичного здоров’я ващої дитини

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Як правило, спосіб життя і звички людини формуються в дитинстві.  Завдання батьків сформувати у дитини правильне уявлення про якісне і корисне харчування.  Культура правильного харчування закладається в сім'ї і допомагає дитині протягом усього її життя. r

Номер слайду 4

Що таке здорове харчування?Це збалансоване споживання білків, вуглеводів, жирів, вітамінів і мікроелементів з урахуванням добової фізіологічної потреби людини у харчових і біоактивних речовинах.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Білки – це основний функціональний елемент, який відповідає за ріст і розвиток організму, вони є «будівельним матеріалом» для клітин і тканин. За відсутності достатньої кількості білкової їжі в щоденному раціоні, людина починає відчувати внутрішній дискомфорт, занепад сил, відбувається погіршення пам’яті, зниження рівня працездатності, зміна гормонального фону. Можливі й інші зовнішні прояви білкової недостатності: у вигляді ламких нігтів, посіченого волосся, шкірних висипань. Адже м’язи, шкіра, волосся, нігті людини складаються головним чином з білків. Тому за їхнім станом можна визначити повноцінність харчування. До того ж, дефіцит білка знижує імунітет організму і робить його беззахисним перед різними вірусними інфекціями.

Номер слайду 7

Жири корисні, оскільки виконують одразу багато важливих для здоров'я функцій:покращують поглинання жиророзчинних вітамінів,оптимізують обмін речовин,забезпечують запас енергії в організмі,захищають тіло від холоду,підтримують здоров'я шкіри, волосся та нігтів,допомагають організму засвоювати поживні речовини,сприяють правильній роботі нервів, мозку та серця.

Номер слайду 8

Основні функції вуглеводів Вуглеводи в більшій або меншій кількості містяться абсолютно у всіх продуктах – від знежиреного молока і цільнозернових хлібців до гамбургерів з картоплею фрі. В організмі вони виконують наступні завдання:забезпечують його енергією;будучи розщепленими до глюкози, служать « їжею » для клітин головного мозку;забезпечують повноцінну роботу нервової системи;сприяють злагодженій і повноцінній роботі травного тракту;

Номер слайду 9

Мінерали – неорганічні речовини, які утворюються в надрах землі. Практично всі мінерали потрапляють в організм людини разом з їжею і водою, які ми вживаємо. Організм сам по собі не виробляє корисні речовини і мінерали. Повноцінне харчування дозволяє одержувати всі види мінералів і поживних речовин з м’яса, фруктів, овочів, зернових і молочних Мінерали виконують три основні функції в організмі людини: Забезпечення формування тканин кісток і зубів. Підтримка нормального серцевого ритму, скоротливості м’язів, нейронної провідності, кислотно-лужного балансу. Регуляція клітинного обміну: мінерали стають частиною ферментів і гормонів, які регулюють клітинну активність.продуктів.

Номер слайду 10

Вітаміни надходять в організм з продуктами харчування, переважно рослинного походження. В тканинах організму людини вони засвоюються, утворюючи більш складні речовини. їх значення полягає в тому, що вони є складовою частиною молекул багатьох ферментів та деяких фізіологічно активних речовин, які беруть участь в обміні речовин. Отже, якщо вітаміни не надходять з їжею, то організм не отримує необхідних речовин, що згубно позначається на здоров'ї людини.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!!!

pptx
Додав(-ла)
Довгаль Олена
Додано
29 квітня 2021
Переглядів
316
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку