Призентація Тема програми: Приготування дріжджового тіста та виробів з нього Тема програми: Приготування круасанів з дріжджового шарового тіста безопарним способом

Про матеріал
Призентація створена для для кращого засвоєння здобувачами освіти теми Приготування виробів з листкового тіста
Зміст слайдів
Номер слайду 1

П А Н КРУАСАНВиконала майстер виробничого навчання Торгоня Світлана Миколаївнам. Первомайськ

Номер слайду 2

Історія виникнення КРУАСАНІВЦей чудовий булочний виріб бере своє коріння від австрійських пекарів. Вперше їх почали випікати в Австрії з 13 століття. Популярні вони стали лише в 18 столітті, коли офіцер австрійської армії відкрив у Франції лавку для випікання круасанів.

Номер слайду 3

Історія виникнення КРУАСАНІВ30 січня відзначають Міжнародний день круасана. Сам виріб має більш ніж 300-річну історію. Нині є одним із найпопулярніших у світі різновидів випічки. Походять круасани не з Франції. Насправді батьківщиною цієї випічки є Австрія. За легендою, перші круасани було створено у XVII ст. у Відні на честь перемоги над Османською імперією. Саме тому їм надали форми півмісяця: таким чином віденські пекарі висміяли символ, зображений на прапорі ворожої держави. 2. У Франції круасани вперше почали випікати для королеви. Дружина короля Людовика XVI Марія-Антуанетта була австрійкою й обожнювала ці ласощі. Саме для неї й була випечена перша партія «французьких» круасанів. Проте далі придворної кухні рецепт не поширювався: королева вимагала готувати круасани виключно для неї самої.

Номер слайду 4

Історія виникнення КРУАСАНІВЗдобули популярність після Французької революції. Сталося це завдяки австрійському пекареві Огюсту Зангу. 1839-го чоловік відкрив у Парижі власну пекарню, в асортименті якої й була ця випічка. Протягом десятиліть рецепт удосконалювали. Якщо класичні австрійські круасани були зі звичайного тіста, то згодом їх почали готувати виключно з листкового. Саме останній варіант і став зрештою гастрономічним символом Франції.

Номер слайду 5

Круасани з солодкою начинкою. Роблять їх з дріжджового листкового тіста. Часто їх готують без будь-якого наповнювача, в центр кладуть шматочок того ж тіста, з якого зроблена основа. Однак все популярнішими стають круасани з начинкою. Вона може бути солодкою і несолодкої. Начинки для круасанів можна зробити з найрізноманітніших рецептами, багато кулінарів винаходять їх самі. Однак для того, щоб фантазії пекаря знайшли гідне втілення, йому необхідно знати кілька правил приготування начинок для французьких рогаликів.

Номер слайду 6

Круасани з солодкою начинкоюми начинками

Номер слайду 7

Круасани з солоними начинками

Номер слайду 8

pptx
Додано
19 листопада 2023
Переглядів
260
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку