Призначення цифрових пристроїв. Класифікація цифрових пристроїв за призначенням.

Про матеріал
6 клас НУШ(1.5год.) за підручником Ривкінд Й. Я. та ін. Урок 2 Призначення цифрових пристроїв. Класифікація цифрових пристроїв за призначенням.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Призначення цифрових пристроїв. Класифікація цифрових пристроїв за призначенням.Інформатика 6 клас. Урок2 ( за підручником Ривкінд Й. А. та ін. )Вчитель інформатики: Кравчук Оксана Вікторівна

Номер слайду 2

Правила поведінки в кабінеті інформатики

Номер слайду 3

Поміркуйте. Дайте визначення поняттю цифровий пристрій2. Які цифрові пристрої ви знаєте?3. Де використовують цифрові пристрої?4. Що є спільного в цифрових пристроях?

Номер слайду 4

Що таке класифікація? Як вона здійснюється?Як класифікують цифрові пристрої?Пригадайте

Номер слайду 5

За значеннями яких властивостей поділено на групи об’єкти на малюнках?Запропонуй свій варіант поділу на групи.

Номер слайду 6

Цифрові пристрої мають різне призначення. Враховуючи інформаційні технології, здійснення яких є основним призначенням цифрових пристроїв, їх можна поділити на пристрої для: Передавання данихроутер, модем, пристрої цифрового телебачення T2 тощо. Опрацювання данихцифрові фото- і відеокамери, пристрої кодування повідомлень, сканери тощо. Зберігання данихфлешкарти, SSD-диски, накопичувачі на жорстких магнітних дисках, сервери зберігання даних тощо

Номер слайду 7

Пристрої передаввання даних

Номер слайду 8

Пристрої опрацювання даних

Номер слайду 9

Зберігання даних

Номер слайду 10

Також класифікують пристрої за сферою використанняу побутовій сфері:{ SMART-пристрої, що мають функції приєднання до комп’ютерних мереж і програмування

Номер слайду 11

Словничок. SMART-пристрої, що мають функції приєднання до комп’ютерних мереж і програмування (обігрівачі, кондиціонери, роботи-пилососи, аналізатори повітря, освітлювальні пристрої, камери відеоспостереження, датчики сигналізації та безпеки тощо)Цифрові технології – це технології, що забезпечують здійснення інформаційних процесів з використанням цифрових пристроїв.

Номер слайду 12

У промисловості та аграрній сфері, на транспорті та у сфері обслуговування:

Номер слайду 13

У науковій сфері:

Номер слайду 14

Цифрові технології використовуються в розробках «розумного» (SMART) будинку. Керувати «розумним» будинком господар може безпосередньо зі свого комп’ютера, наприклад зі смартфона. Для цього потрібно всі «розумні» цифрові пристрої приєднати з використанням дротового або бездротового (Wi-Fi) з’єднання в єдину мережу. Цифровий пристрій для такого об’єднання має назву хаб (англ. Hub – центр діяльності).

Номер слайду 15

Домашнє завдання:0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Опрацювати в підручнику Розд.1 &2 с.11-15 Дізнатися які переваги надає використання SMART-цифрових пристроїв перед звичайними пристроями аналогічного призначення? (відповідати усно)Напишіть у ваших зошитах “Що можна зробити, якими пристроями керувати використовуючи смартфон”(письмово)

Номер слайду 16

Дякую за увагу!

pptx
Додано
11 вересня 2023
Переглядів
2848
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку