Проблеми неправильного харчування

Про матеріал
Презентація на тему "Неправильне харчування" для учнів 6-тих класів Мета: дослідити проблеми, які можуть виникнути через неправильне харчування; вчити учнів запобігати харчовим отруєнням та відпрацьовувати вміння розпізнавати симптоми харчових отруєнь.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гра «Так - Ні»

Номер слайду 2

Керована дискусія

Номер слайду 3

Тема. Проблеми неправильного харчування

Номер слайду 4

Мета: дослідимо загрози і наслідки неправильного харчування, звернемо увагу на особливості йододефіциту та діабету, на запобігання харчовим отруєнням, ознайомимося з симптомами харчових отруєнь і будемо вчитися надавати першу допомогу при них.

Номер слайду 5

Епіграф:«Людина народжується здоровою, всі хвороби приходять з їжею»(Гіппократ, давньогрецький лікар)

Номер слайду 6

Інформаційне повідомленняа) Проблема цукрового діабету- надмірна спрага;- потреба в частому сечовипусканні;- підвищена втомлюваність;- надмірна вага або схуднення;- сухість шкіри;- погіршення гостроти зору.

Номер слайду 7

б) Йододефіцит та його наслідки для здоров’я За 70 років життя людина споживає приблизно 50-52 тонни води, 10 тонн білків, 200-300 кг. мінеральних речовин. Найменшу кількість потрібно різних мікроелементів. Але вони дуже важливі для здоров’я. Упродовж життя в організм надходить всього5 грамів Йоду. Але він надзвичайно важливий, бо його нестача призводить до уповільнення росту, порушення розумового та психічного розвитку в дітей, а в дорослих може призвести до збільшення щитоподібної залози. При цьому захворюванні людина відчуває слабкість, сонливість, сухість шкіри, значну чутливість до холоду.

Номер слайду 8

Робота в групах

Номер слайду 9

Номер слайду 10

За допомогою крос-тесту вчимося правильно надавати першу допомогу при харчовому отруєнні.

Номер слайду 11

Проміжний висновок

Номер слайду 12

Інтерактивна вправа «Завдання з кейсу»А) розподіліть продукти харчування на корисні та шкідливі;Б) якй продукт харчування ви б взяли на сніданок та вечерю;В) чим ви пригостили свого гостя? ( відповідь обгрунтуйте)

Номер слайду 13

Саморефлексія. Вправа «Незакінчене речення»Продовжити фразу:«Сьогодні на уроці я …..(зрозумів (ла, ), усвідомив (ла), переконався (лася), тощо)».

Номер слайду 14

Домашнє завдання. Разом з дорослими проаналізуйте упаковку будь-якого харчового продукту. Знайти на ній всі обов’язкові відомості.

pptx
Додано
27 березня 2023
Переглядів
766
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку