Проект- презентація для учнів 4 класу "Таємниці червоної планети"

Про матеріал

Матеріал для підготовки та виконання проектної роботи за темою "Планети Сонячної системи". Дана презентація буде корисна як для вчителів (показати зразок виконання проектної роботи, поглибити знання та уявлення учнів з даної теми, навчить учнів критичного аналізу та порівняння) так і для учнів. Може бути використана під час уроків та позакласних заходів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проект підготувала. Козленко Валентина Вікторівна,Вчитель початкових класів Поташнянської ЗОШ І-ІІ ст.«Таємниці червоної планети»

Номер слайду 2

Мета проекту: Розширити уявлення про Марс як планету Сонячної системи. Завдання:1. Визначити спільні та відмінні ознаки планет Марс і Земля.2. Розширити світогляд учнів. Очікувані результати: Навчитись характеризувати Марс як планету Сонячної системи. Сформувати інтерес до пізнання Всесвіту.

Номер слайду 3

Цей холодний пустельний світ коли-небудь може стати другою домівкою для людства. Звичайно, умови на Марсі ніколи не будуть такими ж райськими, як на Землі, однак четверта від Сонця планета в чомусь схожа з нашою: клімат на Марсі носить сезонний характер, тут є полярні шапки, вулкани, каньйони і навіть атмосфера.

Номер слайду 4

У Землі – один, у Марса – два. Йдеться, звичайно ж, про природні супутниках. У 1877 році американський астроном Асаф Холл виявив у Червоної планети два порівняно маленьких супутника. Вони були названі в честь давньогрецьких богів Фобоса ( «страх») і Деймоса ( «жах») – супутників бога війни Ареса (тобто Марса).

Номер слайду 5

Марс – четверта по віддаленості від Сонця (після Меркурія, Венери і Землі) і сьома за розмірами планета Сонячної системи (діаметр її складає 6792 км). Він в два рази більший Місяця і в стільки ж разів менший за Землю.

Номер слайду 6

У зв’язку з тим, що гравітація на Марсі значно нижча, ніж на Землі, ваша вага на Червоній планеті буде на 62% менше нинішньої. Тобто людина масою 100 кг на Марсі буде важити всього 38 кг.

Номер слайду 7

Маса – це величина, що вимірює кількість речовини в тілі. Маса Марса становить приблизно десяту частину маси Землі.

Номер слайду 8

Відстань між Марсом і Землею постійно змінюється, так як обидві ці планети рухаються по своїх орбітах з різною швидкістю, то наближаючись, то віддаляючись одна від одної. Мінімально можлива відстань від Землі до Марса становить приблизно 55 млн км, максимальна – 401 млн км, середній – 225 млн км.

Номер слайду 9

Температура на Марсі може досягати +20 ° C і опускатися до -153 ° C. Все залежить від часу доби і року. Клімат на Марсі значно холодніший і сухіший земного, і основна причина цього – відстань від Сонця до Червоної планети.

Номер слайду 10

Як і Земля, Марс має кору, мантію і ядро. Передбачається, що середня товщина кори планети становить 50 км. Силікатна мантія товщиною кілька сотень кілометрів огортає невелике ядро, яке має масу близько 5-9% від загальної маси планети.

Номер слайду 11

Гравітація на поверхні Марса набагато менша, ніж на Землі. Якби ви стояли на марсіанській поверхні, ви б відчували лише третина земної гравітації. У зв’язку з цим, ви, наприклад, могли б підстрибнути в 3 рази вище, ніж на Землі.

Номер слайду 12

Зробіть глибокий вдих. Що ви тільки що вдихнули? Азот, кисень і суміш інших газів. Щоб отримати на Марсі така ж кількість кисню, яке ви отримуєте від одного вдиху на Землі, вам належить зробити близько 14500 вдихів. Атмосфера Марса в сто разів поступається по щільності земної. Вуглекислий газ становить приблизно 96% атмосфери планети. Крім цього в ній також міститься трохи азоту, аргону і кисню.

Номер слайду 13

Обсяг Марса становить 15% від обсягу Землі, тому якщо ви раптом задумаєте набити нашу планету Марсом, вам знадобиться більше 6 Червоних планет.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Мищенко Лариса
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Василенко Катерина Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
24 березня 2018
Переглядів
40623
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку