Проект “Цікавий світ материка, на який я хочу потрапити” Євразія

Про матеріал
Проект допоможе дітям узагальнити і доповнити знання, більше дізнатися про рослинний і тваринний світ материка, вміти вибрати і виступити перед класом з цікавою інформацією, розвинути творчість і інтерес до природознавства.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проект“Цікавий світ материка, на який я хочу потрапити”Євразія. Виконав учень 4 класу. Старокосівської ЗОШ І-ІІІ ст. Никорак Віталій. Вчитель: Никорак Лідія Василівна

Номер слайду 2

На материку знаходиться найвища гора Еверест – заввишки 8848м (в Гімалаях). Саме більше корисних копалин: кам’яне вугілля, нафта, залізна руда, природний газ, золото та інші. Рослинний і тваринний світ найрізноманітніших, тому що розташований у всіх теплових смугах Землі. Береги Євразії омивають води всіх чотирьох океанів: Тихого, Атлантичного Північного Льодовитого і Індійського. Євразія багата на річки та озера, тут знаходяться: найглибше оеро світу Байкал, найменше море Мармурове та наймількіше море Азовське, Найбільший півострів світу Аравійський та найбільше за площею озеро Каспійське. Найдовшою річкою Євразії є Волга. Дунай — друга за довжиною річка Європи (2857 км). Перше місце за кількістю озер серед держав світу займають Швеція і Фінляндія. Озера становлять 9% їх території. Найдовший судноплавний канал світу — Великий канал в Китаї. Його загальна довжина — +1728 км. Він функціонує з XIII ст., А почав будуватися ще в VI ст. до н. е.

Номер слайду 3

Я мрію побувати в незвичайних куточках материка Євразія, а особливо, в країні Ісландія. Її суходіл завжди вільний від льоду, а погода може змінюватися по кілька разів на добу. В країні проживає трохи менше 320000 чоловік, а столиця Ісландії — Рейк’явік — настільки невелика, що всі жителі знають один одного і не соромляться сходити в магазин в піжамі або залишити дитину в колясці без нагляду на короткий час. Ісландія — країна вимерлих і діючих вулканів. Тепло вулканів нагріває підземні води до температури 100 ° С. На острові налічуються сотні джерел гарячої води. Енергія гейзерів приводить в рух турбіни електростанцій, обігріває житлові будинки, в оранжереях вирощують огірки, помідори, лимони, банани, квіти. Столиця Ісландії Рейк’явік є одним з найчистіших міст світу.

Номер слайду 4

Із 10 найбільш рідкісних тварин на планеті –6 мешкає на материку Євразія Амурський тигр знаходиться під загрозою повного зникнення і тому занесений в Червону Книгу. До кінця 1930-х рр. через інтенсивне знищення цього виду тигрів, а також скорочення місць його проживання на Землі залишилося близько 50 особин. Сьогодні амурський тигр живе на південному сході Росії, його чисельність становить близько 400 особин.

Номер слайду 5

Коні Пржевальського - останні дикі коні, які мешкали на азіатських рівнинах. Абсолютно не піддаючись дресируванню, це тварини практично вимерли, адже на їх смачне м'ясо полювали монгольські племена. Сьогодні у світі живе не більше 1000 цих коней, всі вони утримуються в неволі. Сніговий барс колись мешкав в горах Середньої Азії. Сьогодні його рідко зустрінеш в дикій природі, загальна чисельність виду - не більше 2000.

Номер слайду 6

Велика панда. Колись панду можна було зустріти у всіх куточках Південній Азії, зараз же цей вид повільно зникає: у наші дні чисельність панд становить близько 1200 особин. Недарма панду зобразили на емблемі Всесвітнього фонду дикої природи

Номер слайду 7

Китайського річкового дельфіна раніше можна було зустріти в східній частині Китаю. Однак сьогодні чисельність цього виду скоротилася до 30 особин: незважаючи на те, що річкові дельфіни не мають природних ворогів, діяльність людини (осушення земель, будівництво дамб, забруднення річки Янцзи) призвела до його знищення.

Номер слайду 8

Яванський носоріг. Раніше його можна було зустріти в Південно-Східній Азії і на Великих Зондських островах. Цей найбільш таємничий зі всіх видів носорогів мешкає лише в Індонезії, а також на острові Ява. У загальній складності, в дикій природі сьогодні налічується всього 25-30 цих однорогих носорогів.

Номер слайду 9

Цікаві факти Сама швидковиростаюча рослина — бамбук, за день виростає на 90 см. На Малайському архіпелазі росте дерево дуріан, що має плоди з виключно ніжним смаком і таким огидним запахом, що людям заборонено вносити їх в громадський транспорт. У лісах тропічної Азії зростає найдовша рослина у світі — індійська пальма ротанга-ліана. Її стебло досягає 300 м в довжину.

Номер слайду 10

Найнезвичайніші та найдивніші рослини у світіКвітка-глечик. Квітка-монстр. Великі екземпляри поїдають не лише комах, а й дрібних хребетних — птахів, ящірок, мишей. Бутон квітки являє собою глечик-пастку з рідиною, в якій і тонуть нещасні жертви. А щоб спеціальний вміст глечика не розбавлявся дощевою водою, квітка зверху вкрита дашком. В дикій природі росте на Філіпінах, о. Суматра, в Малайзії, Китаї, Мадагаскарі та Індонезії.

Номер слайду 11

Десмодіум, що обертається: танцююча рослина. Ця рослина росте в тропічній Азії. Десмодіум, що обертається (Desmodium gyrans) вражає уяву не зовнішнім виглядом, а вмінням танцювати. Справжнісінька танцююча квітка, яка живе своїм власним життям і танцює, радіючи сонячним променям, чагарник, який досягає 1,2 метра у висоту, має листя довгастої форми, що нагадують еліпс,

Номер слайду 12

Льодяники на гілках. Незрілі плоди чудо-рослини мають яскраво-жовте забарвлення, рубіново-червоний колір говорить про те, що «льодяники» дозріли. Крім химерної довгастої форми і солодкого смаку плоди вельми ароматні. Ті, хто пробував незвичайні «цукерки», кажуть, що найбільше вони нагадують барбариски. Ягоди можна їсти і прямо з гілок, і заготовити про запас: з них варять джеми і варення, цукати, компоти, сиропи, роблять соки та настоянки.

Номер слайду 13

Дякую за увагу. Довкола багато цікавого. Кожен континент населений різними народами, тут ростуть дивовижні рослини і дуже різноманітний тваринний світ. Все це настільки цікаво, що цілого життя не вистачає дослідникам, щоб відкрити таємниці природи. Я знаю, що потрібно добре вчитися, здобувати нові знання, щоб в подальшому житті отримати хорошу професію і заробити грошей , щоб подорожі по улюблених куточках землі були не уявними, а дійсними. Никорак Віталій,учень 4 класу

pptx
Додано
18 березня 2019
Переглядів
8567
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку