Проект "Кращого керівника еколого -натуралістичного профілю"

Про матеріал

Даний матеріал містить інформацію про екологічне виховання учнів в Ульянівській школі. В презентації подані екологічні природоохоронні акції,які проводяться в школі під керівництвом вчителя біології та хімії.Матеріал можна використати на виховних годинах для класних керівників.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Міністерство освіти і науки України Головне управління освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації Відділ Васильківської державної адміністрації Ульянівська неповна середня школа 52601, вул. Гаркуші, 16 сел. Васильківка Васильківський район Дніпропетровська область Тел. (239) 9-96-23

Номер слайду 2

Підготувала вчитель хімії та біології Єрикалова Л. О.

Номер слайду 3

Формування в учнівської молоді екологічної культури, екологічного мислення і свідомості, що ґрунтуються на ставленні до довкілля як до цінності, прививати любов до рідної землі, оберігати і примножувати її красу, розвивати відповідальність за природу рідного краю.

Номер слайду 4

Ознайомити учнів з основними екологічними проблемами людства на сучасному етапі. Навчити шукати шляхи виходу з екологічної кризи. Виховувати бережливе ставлення до природи. Формувати екологічне мислення і екологічну культуру.

Номер слайду 5

1. Формування в учнів відповідального ставлення до природи. 2. Вдосконалення учнями навичок проектної роботи. 3. Розвиток життєвих компетенцій. 4. Набуття учнями навичок дослідницької роботи. 5. Розвиток почуття відповідальності за свої дії. 6. Розвиток умінь працювати в команді. 7. Розвиток життєтворчості учнів.

Номер слайду 6

Розвиток життєвих компетенцій учнів; Набуття навичок дослідника; розвиток почуття відповідальності за свої дії; Підвищення загальної екологічної культури учнів; Тип проекту: практико-орієнтовний Кількість учасників: учні 5-9 класів

Номер слайду 7

І. Природоохоронні акції “Подвір′я моєї школи” “ Подаруй рідній школі деревце” “ Росте черешня в мами на городі ” “ Збережемо ялинку ” “ Довкілля разом збережемо ” “ Чисті джерела” “ Посадимо нащадкам ліс” ІІ. Краєзнавчі походи “ Люби і знай свій рідний край “ ІІІ. Заключна частина Перспективний план проведення екологічних заходів у школі. Термін дії проекту: довготривалий

Номер слайду 8

Працюючи над проблемою: « Формування та розвиток екологічно -свідомої особистості засобами інноваційних технологій» я зрозуміла, що моє основне завдання, як педагога, підготувати біологічно й екологічно грамотну людину, особистість, яка знає цінність життя і своє місце у світі живої природи, громадянина України, який зуміє прийняти єдино вірне рішення в складній екологічній ситуації. Я зрозуміла неможливість повноцінного виховання особистості учня без формування його екологічної культури. Ми повинні пам’ятати, що з позиції гуманізації, людина і життя на Землі – єдина універсальна цінність, людина – частина природи, і її існування неможливе без збереження довкілля.

Номер слайду 9

Для виховання екологічно грамотної людини ,я використовую принцип природо - відповідальності: від знань до діяльності, від діяльності до виховання. Екологічні знання учнів повинні бути реалізовані в практичній діяльності, це забезпечить активну позицію учня щодо збереження і поліпшення екологічного здоров’я біосфери. Отримані на уроках знання використовуються учнями в практичній діяльності. Особливу увагу приділяємо природоохоронній роботі учнів в позаурочний час. На базі школи створений екологічний гурток «Сполох», де гуртківці проводять природоохоронну роботу. Вже декілька років проводимо екологічні акції та різноманітні заходи, щодо поліпшення екологічної ситуації в рідній Васильківці.

Номер слайду 10

Акція присвячена 100 - річчю Ульянівської нсзш. Учні школи висаджують квіти на клумбах, доглядають їх. «Висади 100 троянд в школі» - ця акція започаткована навесні 2009 року. “ Є багато квіток запашних, Кожна квітка красу свою має. Та гарніші завжди поміж них Ті, що квітнуть у рідному краї.” Етапи роботи:

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Учні школи запропонували посадити навесні саджанці дерев. На протязі трьох років на території школи було висаджено 30 дерев і 40 кущів.

Номер слайду 13

Учнями школи у квітні 2009 року була розпочата акція. Діти залюбки висаджували фруктові дерева, кущі троянд у себе біля домівок. Кожного року навесні наша Ульянівка буяє білим цвітом.

Номер слайду 14

Цього року на території станції Ульянівка учнями школи було висаджено майже 100 фруктових дерев. Найактивніші учні: Холод Максим – 32 саджанці Шевченко Дмитро – 25 саджанців Фесун Оксана – 7 саджанці Тиха Світлана – 6 саджанці

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Ульянівська школа співпрацює із Васильківським ЛМС. Залучаючи учнів до висаджування дерев, догляду за лісами, прагнемо виховувати в дітей бережне ставлення до природи. Учнями школи було висаджено у При -вовчанському лісі 1 га сосен.

Номер слайду 17

Учні Ульянівської нсзш висадили у Привовчанському лісі 1 га сосен

Номер слайду 18

Ліквідація сміттєзвалища Учні школи беруть активну участь у наведенні порядку в рідному селищі Васильківка. Кожної весни разом із іншими колективами району ми беремо участь у благоустрої селища, ліквідуємо стихійні сміттєзвалища, прибираємо узбіччя доріг та очищуємо сквери та парки.

Номер слайду 19

“Чи ми з природою єдині, Чи вірно спрямували крок? Ми кожну річку і горбочок Від лиха зберегти повинні.” Вода – це життя, це головна складова частина всіх живих організмів. У результаті діяльності людини відбувається забруднення водойм. Учні школи беруть активну участь у прибиранні сміття на березі ставка поблизу станції Ульянівка.

Номер слайду 20

Ліси – це «легені» нашої планети. Діти нашої школи кожної осені збирають посадковий матеріал – жолуді дуба, для насадження нових дубових лісів. Учні збирають жолуді, здають їх робітникам лісгоспу, а потім беруть участь у висадці цих дерев.

Номер слайду 21

Краєзнавчі походи: “ Люби і знай свій рідний край ”

Номер слайду 22

Травень Проведення фестивалю дитячої екологічної творчості “Земля краси, земля любові” 10 На протязі року Проведення циклу тематичних бесід “Довкілля разом збережемо” 9 Січень–лютий Конкурс малюнків “Моя рідна земля” 8 Березень - квітень Участь у районному конкурсі екологічних агітбригад 7 травень Проведення конкурсу на краще озеленення класних кабінетів 6 Травень Участь у ліквідації стихійних сміттєзвалищ акція “Довкілля разом збережемо” 5 Протягом року Озеленення класних кімнат. 4 Березень-травень Проведення акції “Росте черешня в мами на городі”. 3 Квітень-вересень Операція “Жива зелена хвиля подвір’я”. 2 На протязі року Проведення операції “Чисте подвір’я школи” 1 Виконання Заходи № п/п Перспективний план проведення екологічних заходів в школі

ppt
Пов’язані теми
Екологія, Позакласні заходи
Додано
22 жовтня 2018
Переглядів
816
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку