Проект "Метелики та їх розвиток"

Про матеріал
Матеріали дослідницького проекту "Метелики та їх розвиток". Мета проекту: дослідити особливості розвитку та існування комах ряду Метелики.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Метелики та їх розвиток”Дослідницький проект

Номер слайду 2

Мета проекту: Дослідити особливості розвитку та існування комах ряду Метелики.

Номер слайду 3

Завдання проекту: Розширити уявлення про ряд Метелики. Розглянути особливості розвитку та існування Метеликів. Ознайомитися з особливостями мінливості забарвлення Метеликів. Розвинути практичні уміння і навички спостереження за життям Метеликів. Відвідати виставку комах з метою закріплення знань і практичних навичок.

Номер слайду 4

Методи дослідження: Спостереження Пошуковий Опитування

Номер слайду 5

Термін реалізації: один місяць. Учасники проекту: вихованці гуртка.

Номер слайду 6

Метелики або лускокрилі (Lepidoptera), - один з найпоширеніших рядів класу комах. За кількістю видів - більше 156 000 - вони займають друге місце, поступаючись лише жукам (твердокрилі), яких налічується більше 360 000 видів. Метелики, викопні рештки яких відомі починаючи з юрського періоду, в даний час - один з найбільш багатих на види рядів комах, представники якого поширені на всіх континентах, за винятком Антарктиди.

Номер слайду 7

Магія народження метеликів

Номер слайду 8

Розвиток метелика з неповним перетворенням

Номер слайду 9

Народні прекмети: У народі поведінки метеликів віщують погоду. Так, якщо кропив’янки сховалися – скоро буде дощ. У дощову погоду нічна метелик літає – бути теплу. Якщо над людиною пурхають метелики – до добрих вістей, щастя. Залетів метелик у вікно – не до добра, обов’язково потрібно випустити комаха на волю.

Номер слайду 10

Традиції: Сучасні китайські весілля не обходяться без символу метелики: перед весіллям наречений дарує нареченій прикраса у вигляді цієї комахи як символ любові і турботи. Спеціально розводити метеликів стали ще при дворі Людовика XIV. У зимовому саду короля можна було зустріти комах самої різного забарвлення і виду.

Номер слайду 11

Рекордсмени: Найбільший представник виду – Тисанія агріпіна. Розмах крил становить практично 31 см., розміри сягають 28 см. Найменша – моль Малятко. Її розкриті крила мають довжину 2 мм. Самий довгий хоботок – у Бражників. У виду, що мешкає на Мадагаскарі, довжина цього органу складає 28 см. Найбільш поширеною у світі є метелик Ванесса Карді сімейства Німфаліди. Голосніше за всіх видає писк потривожена Мертва голова сімейства Бражників. Найшвидше літають Бражники. Найважчий представник метеликів – Буадюваль.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Відвідування Київської виставки тропічних метеликів

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Дяку за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Біологія, Інші матеріали
Додано
25 січня 2019
Переглядів
7143
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку