Проект на тему " Галерея кімнатних рослин." Презентація

Про матеріал
Кімнатні рослини - це не тільки краса, а й частинка живої природи, яку потрібно берегти і оберігати. Необхідно формувати у дітей систему елементарних екологічних знань про рослинний світ, його багатогранність, шляхом активних дій: догляд за кімнатними рослинами , експерементування, дослідження їх.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проект на тему: «Галерея кімнатних рослин»Автор презентації: Чернега Н. Ф. Підготували вчитель Чернега Н. Ф. та учні 1класу Торговицької ЗШ І-ІІІст. Ім.Є. Ф. Маланюка

Номер слайду 2

Кімнатні рослини - це не тільки краса, а й частинка живої природи, яку потрібно берегти і оберігати.

Номер слайду 3

Актуальність проекту: Необхідно формувати у дітей систему елементарних екологічних знань про рослинний світ, його багатогранність, шляхом активних дій: догляд за кімнатними рослинами , експерементування, дослідження їх.

Номер слайду 4

Характеристика проекту: - за діяльністю-дослідницько-інформаційний, творчий;за кількістю учасників –груповий;за характером контактів – внутрішній;за тривалістю виконання - середньої тривалості. Цілі проекту: - знати і дотримується режиму навчальної діяльності ; - спілкуєтися під час виконання групових і колективних завдань; - висловлюти оцінні судження; - планути створення повідомлення; - півпрацювати в команді

Номер слайду 5

Мета проекту: -- збір інформації про кімнатні рослини;- ознайомлення з загальними відомостями про догляд за кімнатними рослинами, основними групами кімнатних рослин;озеленення та благоустрій шкільного приміщення;- створення колекції кімнатних рослин, збагачення їх видового складу;- формування ставлення учнів до живої природи, системи екологічних цінностей учнів, природозберігаючої поведінки, естетичних цінностей;- пояснити значення квітів у житті людини; виховувати любов до квітів.

Номер слайду 6

Завдання:1. Створити колекцію кімнатних рослин, забезпечити збагачення їх видового складу.2. Створити та реалізувати міні проект по озелененню класного приміщення.3. Дослідити вплив кімнатних рослин на організм людини.4. Активізація пізнавальної, творчої та просвітницької діяльність учнів.

Номер слайду 7

Очікувані результати: Залучення учнів до спостереження за рослинами та доглядом за ними. Спонукання школярів до пошукової діяльності. Набуття практичних навичок збору інформації і відповідного оформлення. Залучення батьків до активної взаємодії з дітьми. Тренування навичок роботи в групі. Формування навичок роботи з енциклопедичною та довідковою літературою. Забезпечення  максимальної  пізнавальної  активності учнів

Номер слайду 8

Перший етап Порушення проблеми проекту перед учнями 30.06.2019 р Планування діяльності учасників проекту 31.05.2019 р. (учнів, батьків, вчителів) Формування груп для проектної роботи 03.06.2019 р.

Номер слайду 9

Завдання для груп:1 група – « Ботаніки» Які існують види кімнатних рослин ?2 група – «Екологи» Яку користь приносять кімнатні рослини?3 група «Флористи» Які умови необхідні для життя кімнатних рослин?4 група « Знавці» Навіщо розводять кімнатні рослини?

Номер слайду 10

Другий етап. Пошукова робота учнів 04.06.2019 р.- 10.06.2019.р.

Номер слайду 11

Третій етап Обговорення та презентація проекту групами 17.06.2019 р. (« Мікрофон», ігри, зачитування пам ятки, створення лепбука)

Номер слайду 12

КІМНАТНІ РОСЛИНИАсоціативний кущ «Кімнатні рослини»

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Четвертий етап. Підведення підсумків проекту 12.06.2019р. Оцініть свою роботу : все зрозуміло частково зрозуміло ь нічого не зрозуміло

Номер слайду 18

— Які кімнатні рослини ви запам'ятали?— Як слід доглядати за кімнатними рослинами?— Яку користь приносять кімнатні рослини?Підсумок. Бажання доглядати за квітами виховує у нас почуття любові до природи та відповідальності за інші живі істоти. Завдяки квітникарству ми отримуємо душевне задоволення, бо розуміємо, що змінюємо світ на краще

Номер слайду 19

Виростаєм на віконці, Зацвітаємо на сонці, Від водиці зеленієм Першокласникам радієм. Ви нас, діти, доглядайте І водою поливайте. Щоб могли ми воду пити, Треба землю розпушити. Любі учні! Час не гайте – Наше листя протирайте. В школі вашій Для нас , квітів, Найщиріші друзі – діти.

Номер слайду 20

pptx
Додано
24 травня 2020
Переглядів
4672
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку