Техніка безпеки вдома на подвір'ї .

Про матеріал
Правила поведінки коли самі вдома, на вулиці . Телефони служб порятунку. Правила безпечної поведінки з незнайомими людьми для дітей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Макет заголовка та вмісту зі списком. Додайте перший пункт тут. Додайте другий пункт тут. Додайте третій пункт тут

Номер слайду 5

На дзвінки відповідати, мовляв, мама чи тато зараз не може підійти до телефону, тому зателефонувати краще за годину.. Не відчиняти двері ні знайомим, ні чужим. Вхідні двері гостям мають відчиняти лише дорослі. Не розповідати телефоном іншим, що вона (дитина) вдома сама. Біля телефону має бути список необхідних номерів, куди б малюк міг зателефонувати в екстреному випадку

Номер слайду 6

 Якщо ти вдома сам, а до приміщення намагається проникнути зловмисник, що робити ?1) зателефонувати батькам2) набрати поліцію – 102

Номер слайду 7

Якщо в квартирі починається пожежа або витікає газ – які твої дії ?1) треба швидко вийти з квартири2) подзвонити 102 або 104 (служба газу) 3) Самій гасити пожежу не можна в жодному разі!

Номер слайду 8

Якщо дорослий (чужий) просить про допомогу –твої дії ?треба відповідати категоричною відмовою й відразу йти. Якщо ти сам, і в тебе щось болитьпотрібно зателефонувати батькам, але в жодному разі не приймати ліки з домашньої аптечки на власний розсуд.

Номер слайду 9

Кухня являє собою найбільшу небезпеку для дитини, а ніж інші кімнати, тому що саме тут перебувають газова плита, водонагрівальна техніка, різні СВЧ-пічки, електричні чайники, кухонні комбайни, ліки, а також засоби для миття посуду тощо:- газовий вентиль на трубі необхідно перекрити, тому що газова плита й газовий водонагрівальний стовпчик представляють для дитини найбільшу небезпеку;. Якщо в інтернеті хтось погрожує тобі чи твоїм батькам, потрібно негайно повідомити про це батьків.

Номер слайду 10

Не заходити в ліфт із незнайомцем. Якщо він наполягає, сказати, що чекаєш на батьків, які зараз підійдуть.. Якщо ти бачиш, що тебе хтось переслідує, треба зайти до людного місця – наприклад, крамниці або перукарні – й зателефонувати батькам. Якщо незнайомець схопив тебе й не відпускає, треба кричати, битися, бити по машинах, які стоять поруч – можливо, запрацює сигналізація.

Номер слайду 11

Горища, підвали, будівельні майданчики. Як свідчить аналіз нещасних випадків з дітьми, небезпека може чекати навіть у вашому дворі. Найбільш небезпечні місця: люки, підвали, горища, будівельні майданчики

Номер слайду 12

Додайте заголовок слайда – 4 Бійки – часта причина серйозних травм у дітей. Частіше це стосується хлопчиків, але зустрічаються і задиристі дівчатка, які здатні з’ясовувати стосунки «на кулаках». Але що ще страшніше кулаків – у запалі в хід ідуть підручні засоби: палки, залізяки, каміння тощо. Втрачається розуміння того, настільки важку травму можна нанести супротивнику. Часом спрацьовує стереотип кіно: героя вдарили по голові залізним прутом, а він не тільки живий, але й повністю здоровий, продовжує сутичку.

Номер слайду 13

pptx
Додано
27 травня 2020
Переглядів
2803
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку