Проєкт на тему: " Кімнатні рослини нашої школи"

Про матеріал
Природу недарма називають чарівницею. Це не тільки невичерпна скарбниця багатств, джерело життя -  природа дарує нам здоров`я, силу, красу, пробуджує в нас найпрекрасніші почуття людяності, щедрості. Створюючи цей куточок, ми керувалися метою збагачення і розширення знань учнів про природу, красу рослинного світу, формування у підростаючого покоління навичок кімнатного квітникарства, вміння доглядати за кімнатними рослинами, підвищення інтересу до пошукової, краєзнавчої, дослідницької роботи, проведення еколого-натуралістичних заходів.  Галерея стала свого роду лабораторією працюючи в якій, діти вчаться спостерігати і розуміти життя рослин, любити їх, прикрашати ними класні кімнати, а головне – доглядати за ними керувати процесами їхньої життєдіяльності.  Доглядаючи кімнатні рослини учні поглиблюють свої знання з біології рослин, розвивають практичні вміння і навички вегетативного розмноження, знайомляться з поняттями мінерального та органічного живлення, знають первинні ознаки захворювання кімнатних рослин та способи їх захисту. Часто галерею кімнатних рослин використовують вчителі початкових класів на уроках природознавства, для ознайомлення із видовим складом, процесами життєдіяльності рослин. Кабінети нашої школи прикрашені великою кількістю кімнатних рослин, які допомагають створити затишок і комфорт у класних кімнатах. У таких приміщеннях приємно здобувати знання і відпочивати на перервах та після уроків.  Метою створення проєкту було залучення учнів до роботи щодо озелененя школи та благоустрою своїх помешкань; покращення внутрішнього озеленення школи; активізація пізнавальної, творчої та просвітницької діяльності учнів; формування екологічної культури особистості. Із поставленими завданнями проєкту ми впоралися, учні ще раз довели собі вміння працювати у команді та раділи досягненим результатам.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дружбівська філія Дружбівського НВК:загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – ДНЗДружбівської міської ради. Ямпільського району. Сумської областіПроєкт на тему: “Кімнатні рослини нашої школи” Роботу виконали: учениці 9-го класу Клітна Альона , Кульша Ангеліна , Лук’янова Ксенія, члени гуртка “Ойкос” Дружбівської філії Дружбівського НВК: ЗОШ І-ІІІ стю-ДНЗ Керівник: Стибленко О. М.

Номер слайду 2

Учасники проєкту

Номер слайду 3

Мета проєкту:залучення учнів до роботи щодо озелененя школи та благоустрою своїх помешкань;покращення внутрішнього озеленення школи;активізація пізнавальної,творчої та просвітницької діяльності учнів;формування екологічної культури особистості

Номер слайду 4

Завдання проєкту1. Створити та реалізувати міні проект на тему : «Кімнатні рослини нашої школи».2. Ознайомитися з різнобарв’ям рослин класних кімнат,правилами догляду за ними.3. Дослідити вплив кімнатних рослин на організм людини.4. Створити колекції кімнатних рослин, забезпечити збагаченню їх видового складу.5. Створити куточок квіткових рослин.5. Активізація пізнавальної, творчої та просвітницької діяльність учнів.

Номер слайду 5

Напрямки роботи:1. Створити творчу команду і обрати командира, організувати напрями роботи проекту.2. Дослідити рослинний світ школи. Аналізувати та систематизувати колекції кімнатних рослин3. Провести круглий стіл на тему: “Країна кімнатних рослин. Значення для людини та догляд за “домашніми красунями”4. Перегляд презентації на тему: “Цікафі факти про кімнатні рослини”5. Створити «Куточок Флоротерапія»(Кімнатні рослини зібрані з метою позитивного ставлення до рослин,відчуття гармонії та виховання любові до рослинного світу)6. Оформити висновки та фотозвіт проведеної роботи.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Творча команда учнів 5-А класу. Разом весело!Ми-активні!Дізнаємося багато цікавого!Отримуємо тільки позитивні емоції!)Ділимося знаннями та гарним настроєм з друзями!)Ми-розумні!

Номер слайду 10

Проведення круглого столу на тему: : “Країна кімнатних рослин. Значення для людини та догляд за “домашніми красунями”

Номер слайду 11

Пеларгонії (лат. Pelargonium) - гіллясті напівчагарники. У народі пеларгонію називають герань. Сингоніуми (лат. Syngonium) - витончені багаторічні кімнатні ліани з зеленими стеблами. Сингоніуми невибагливі декоратнивно-листяні рослини. Драцени (лат. Dracaena) - чагарники з пучком листя на рівному стеблі, який з віком перетворюється в стовбур. Невибагливі декоративно-листяні рослини. Нефролепіс (лат. Nephrolepis) - найстійкіша кімнатна папороть у вигляді густих компактних кущів

Номер слайду 12

Хлорофі́тум (Chlorophytum, побутова назва павучок) — рід трав'янистих рослин. Фі́кус (Ficus) — рід рослин родини шовковицевих (Moraceae). Бегонія (лат. Begonia) - однорічна або багаторічна квітуча рослина.

Номер слайду 13

Кротон (рослина) — рід рослин родини Молочайні. Спатифілум (Spathiphyllum) — рід багаторічних вічнозелених рослин родини Ароїдні (Araceae), деякі представники — популярні кімнатні рослини. Фіа́лка, фія́лка (Viola) — рід квіткових рослин родини фіалкових, що містить від 200—500 видів у всьому світі.

Номер слайду 14

Примула. Одного разу Апостол Петро, ​​що стоїть біля воріт зронив ключі і вони падали на землю. Він послав за ними найшвидшого з Ангелів, тільки ключі падали швидше, ніж їх можна було підхопити. І там, де вони впали з'явилися ці квіти. Це було на німецькій землі: "Schlusselblume" - "ключі». Цикламен Цикламен символізує щастя, настрій. Де знаходиться ця квітка, там немає смутку, там тільки радість. Легенда про цикламенів пов'язана з царем Соломоном, який одного разу знайшов цю квітку посеред скель і вирішив, що він буде його короною, щоб правити мудро своїм народом. Антуріум. Назва латиною "oura" - Хвіст і anthos - квітка, - "цветохвост". Легенда розповідає про древньому племені і жорстокому вождя в Індії, який хотів одружитися на молодій красивій дівчині з сусіднього племені, але він не подобався їй. Він пішов війною на плем'я цієї дівчини і захопив в рабство. Але вона не хотіла йому дістатися і кинулася в палаюче багаття в своєму червоному вбранні. Боги не дали їй загинути і перетворили в чудова квітка антуріум, а все село, де жило плем'я стало тропічним лісом. Легенди про кімнатні рослини

Номер слайду 15

Гібіскус. Китайці ім'ям гібіскуса навіть назвали один із міст – Жунжен (Місто Гібіскусів). За легендою, коли місто ще тільки будувався, фундамент був закладений неміцно, тому практично всі зведені будинки обрушилися. На допомогу стражденним жителям прийшла чарівна черепаха, яка показала, як потрібно правильно будувати місто. Сліди від лап нагадували за формою квітку гібіскуса. Кімнатні рослини є не тільки у школі,але й у кожній домівці. Вони не тільки очищають повітря, але і наповнюють нас позитивними емоціями, а іноді навіть допомагають позбутися хвороб. Хлорофітум сприяє перетворенню негативної енергії, тому його краще розмістити на кухні, де найчастіше збираються всі члени родини. А ось фікусу краще стояти у вітальні, де збирається багато людей, адже він має здатність гасити суперечки. У кімнаті, де перебуває хворий, слід поставити герань. Цікавий факт: чим більше кімната наповнена негативною енергією, тим швидше буде рости ця квітка. Коли в сім'ї зникає взаєморозуміння, першою реагує традесканція: листя починають жовтіти і опадати. Тоді вам слід подумати про покупку миртового дерева - символу подружнього щастя - здатного повернути мир і спокій у ваш дім.

Номер слайду 16

Правила догляду за кімнатними рослинами: А) Не можна поливати рослини холодною водою. Вода має бути кімнатної температури;Б)Більшість рослин необхідно тримати у місці,яке добре освітлюється;В) Улітку поливати рослини треба частіше,ніж узимку;Г)Більшість рослин треба обприскувати водою;Д)Рослини з гладенькими листками треба регулярно мити;Ж)Грунт у горщику необхідно час від часу розпушувати паличкою або грабельками;З) Для кращого росту рослині необхідно періодично вносити добрива;К) Розмовляй з ними,вони відчувають добре відношення та любов свого господаря. Будь ії другом!)

Номер слайду 17

Повідомлення на тему : “Легенди про кімнатні рослини”Дружбівська філія Дружбівського НВК: ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗПідготувала: учениця 9 класу Кульша Ангеліна

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Кожна квітка має свою красу. Наша мрія,щоб люди цінували та берегли дари природи. Вони дарують нам радість та посмішки…

Номер слайду 22

Квіти-це прекрасний подарунок природи. Вони дарують нам свою красу,ними можна милувати ся безмежно. Вони частинка всієї живої зеленої природи,завдяки якій ми можемо дихати чистим повітрям. Той ,хто любить квіти,піклується про них. Знає, що у рослин ,також,є душа. Вони дуже чутливі і вміють віддано любити людину, яка не шкодує праці і часу, щоб за ними доглядати. Цінуйте та любіть їх і вони вам віддячать,приносячи радість у ваш дім і гарний настрій!)

Номер слайду 23

Учнями гуртку разом із вчителем біології з метою вивчення видового складу рослин, особливостями догляду та розроблено план чергувань за квітками,спостереження за їх ростом,розвитком було створено куток квіток у кабінеті біології.

Номер слайду 24

Творчість учнів екологічного гуртку

Номер слайду 25

КРАСУНІ НАШОЇ ШКОЛИ

Номер слайду 26

Там, де зникають квіти,  не може жити людина.                                                                        ( Гегель)

Номер слайду 27

Природу недарма називають чарівницею. Це не тільки невичерпна скарбниця багатств, джерело життя -  природа дарує нам здоров`я, силу, красу, пробуджує в нас найпрекрасніші почуття людяності, щедрості. Створюючи цей куточок, ми керувалися метою збагачення і розширення знань учнів про природу, красу рослинного світу, формування у підростаючого покоління навичок кімнатного квітникарства, вміння доглядати за кімнатними рослинами, підвищення інтересу до пошукової, краєзнавчої, дослідницької роботи, проведення еколого-натуралістичних заходів.  Галерея стала свого роду лабораторією працюючи в якій, діти вчаться спостерігати і розуміти життя рослин, любити їх, прикрашати ними класні кімнати, а головне – доглядати за ними керувати процесами їхньої життєдіяльності.  Доглядаючи кімнатні рослини учні поглиблюють свої знання з біології рослин, розвивають практичні вміння і навички вегетативного розмноження, знайомляться з поняттями мінерального та органічного живлення, знають первинні ознаки захворювання кімнатних рослин та способи їх захисту. Часто галерею кімнатних рослин використовують вчителі початкових класів на уроках природознавства, для ознайомлення із видовим складом, процесами життєдіяльності рослин. Звіт про проведену роботу

Номер слайду 28

Кабінети нашої школи прикрашені великою кількістю кімнатних рослин, які допомагають створити затишок і комфорт у класних кімнатах. У таких приміщеннях приємно здобувати знання і відпочивати на перервах та після уроків. 

pptx
Додано
6 квітня 2022
Переглядів
1361
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку