Проект на тему: "Садові Фігури" ,або "Різдвяний сніговик із пластикових стаканчиків"

Про матеріал
Мета: навчитися планувати роботу з виконання проекту, дізнатися історію виробу; навчитися створювати банк ідей та навчитися виготовити даний проект. І. Організаційно підготовчий. 1. Назва проекту – «Різдвяний сніговик» 2. Історія виникнення садових фігур . Отже, історія виникнення величних скульптур богів і стародавніх героїв, статуй прекрасних дів, мармурових колон і лавок, фігур царствених левів і тигрів, прекрасних стел і фонтанів, нерозривно пов'язане з історією, культурою і міфологією Давньої Греції і Римській імперії, саме цим культурам ми зобов'язані появі в наших садах ландшафтного дизайну в стилі бароко, готики і класицизму.
Перегляд файлу

Мета: навчитися планувати роботу з виконання проекту, дізнатися історію виробу; навчитися створювати банк ідей та навчитися виготовити даний проект.

І. Організаційно підготовчий.

1. Назва проекту – «Різдвяний сніговик»

2. Історія виникнення садових фігур .

 Отже, історія виникнення величних скульптур богів і стародавніх героїв, статуй прекрасних дів, мармурових колон і лавок, фігур царствених левів і тигрів, прекрасних стел і фонтанів, нерозривно пов'язане з історією, культурою і міфологією Давньої Греції і Римській імперії, саме цим культурам ми зобов'язані появі в наших садах ландшафтного дизайну в стилі бароко, готики і класицизму.

Сучасні технології виробництва надали можливість замінити дорогий камінь, на вироби з грубого шамоту. Шамот - матеріал імітує своєю структурою камінь, має не менш міцні і зносостійкі характеристики. Шамот поєднує в собі естетичну, декоративну і практичну функції. Великі вироби добре виглядають на відкритих, добре проглядаються майданчиках. Підкреслюють красу природи, лінії ландшафту, прямі лінії алей.

сторія появи класики садового декору - садових гномів пов'язана з легендами німецьких і скандинавських народів. За повір'ями, збираючи в лісі хмиз, гриби і ягоди селяни часто зустрічали казкових чоловічків, після чого в їхньому житті наступала "світла" смуга, а в справах супроводжувала удача. Щоб залучити в свої будинки благополуччя і успіх, люди стали "селити" фігурки гномів своїх дворах.

В Англії в середні століття шахтарі також вірили, що поруч з ними в рудниках трудяться, маленькі чоловічки, які знають толк у видобутку корисних копалин. Щоб задобрити милих трудяг, у копалень встановлювали фігурки гномів. Спочатку гноми представлялися неодмінно старичками з довгими сивими бородами і "збройними" кирками. Своїм сучасним способом і славою майстерних ковалів, землеробів, шукачів скарбів, мудреців і милих озарніков гноми зобов'язані казок братів Грімм і Е.Гофмана.

Свій переможний хід садові гноми почали з міста Гревендора, саме там в позаминулому столітті стали виробляти і продавати фігурки цих милих персонажів, виготовлених з теракотової керамічною глини.

А ось своїм класичним вбранням садові гноми зобов'язані Філліпу Грібель, по одній з історій одного разу заблукавши в лісі, він набрів на одну з шахт, де і зустрів шахтарів, які завершили зміну. Вони вивели його з лісу і на прощання подарували червоний яскравий ковпак, який служив їм частиною форми, саме завдяки цьому елементу одягу, люди могли слідувати один за одним в погано освітлюваних коридорах шахт, а так само він служив захистом від гірських духів. Незабаром після цієї чудової зустрічі в продажу з'явилося безліч фігурок садових гномів в червоних загострених капелюхах.

Слідом за Німеччиною гноми "підкорили" Францію і Англію.

3. Створення банку ідей

 

C:\Users\АРТЕМ\Desktop\115801.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

C:\Users\АРТЕМ\Desktop\Samorobky-do-Novogo-roku-svoyimy-rukamy-5.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ІІ. Конструкторський етап

  1. Створення ескізу

  1. Розроблення шаблонів

ІІІ. Технологічний етап.

  • Виготовлення виробу (Додаток №1)

IV. Заключний етап.

  1. Оцінювання вартості витрачених матеріалів (Додаток №2)
  2. Застосування виробу: Прикраса на новорічні й різдвяні свята
  3. Розроблення реклами (Додаток №3)

Висновок: навчився розплановувати роботу з виконання проекту, дізнався історію виробу; навчився створювати банк ідей та навчився виготовити даний проект.

 

 

 

docx
Додав(-ла)
Чорнобай Артем
Додано
19 жовтня 2020
Переглядів
1168
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку