Проект "Що мені загрожує в Інтернеті ?"

Про матеріал
Приклад проекту для уроку інформатики для учнів. Проект зроблено за темою підручник Й.Я.Рівкінд.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проект на тему: «Що мені загрожує в Інтернеті?»Роботу виконав Учень 9 класу. Лиманецького зпзсо Скаржинець Вадим

Номер слайду 2

Мета проекту: Дослідити ризики, пов'язані з використанням Інтернету

Номер слайду 3

Що діти роблять в Інтернеті? Завдяки інтернету діти та підлітки шукають необхідну інформацію для занять, завантажують музику та фільми, переглядають пошту, спілкуються з іншими користувачами Інтернету. Інтернет-технології стали природною складовою життя дітей і сучасної молоді. Комп’ютер є не тільки розвагою, але й засобом спілкування, самовираження та розвитку особистості

Номер слайду 4

До переліку інтернет-загроз можна віднести: Комп’ютерну залежність; Розходження між реальним «я» і своїм інтернет-образом; Доступ до небажаного контенту (дорослий контент); Інтернет-шахрайство; Зараження комп’ютера шкідливим програмним забезпеченням; Онлайн насильство.

Номер слайду 5

Кібербулінг – це один із різновидів булінгу і є новітньою формою агресії, що передбачає жорстокі дії з метою дошкулити, нашкодити, принизити людину з використанням інформаційно-комунікаційних засобів: мобільних телефонів, електронної пошти, соціальних мереж тощо. До найпоширеніших видів кібербулінгу належать: використання особистої інформації, анонімні погрози, хепіслепінг, переслідування, тролінг і флеймінг. Флеймінг – це улюблений метод «тролів» (провокаторів), що полягає в обміні короткими, гнівними і запальними репліками між двома чи більше учасниками, використовуючи комунікаційні технології. Частіше за все розгортається в «публічних» місцях Інтернету: на чатах, форумах, у дискусійних групах, спільнотах. Інколи він перетворюється у затяжну війну. Хепіслепінг – один із видів кібербулінгу, його назва походить від випадку в англійському метро, де підлітки били перехожих, тоді як інші записували це на камеру мобільного телефону. Тепер ця назва закріпилася за будь-якими відеороликами з записами реальних сцен насильства.

Номер слайду 6

Небезпеки в Інтернеті можуть підстерігати кожного! Важливо правильно користуватися мережею в будь-якому віці. Важливим є складання списку домашніх правил користування Інтернетом. Слід поставити обмеження на спілкування в чатах. З дітьми потрібно вести бесіди про їх спілкуванні. При цьому батьки повинні питати про це так, ніби про реальних друзів зі школи. Можна цікавитися людьми, з якими спілкується підліток за допомогою миттєвих повідомлень. Бесіда повинна бути дружньої. Інакше підліток не стане допускати батьків у свій особистий простір. Уберегти його від біди в цьому випадку буде непросто.

Номер слайду 7

Дякую за увагу!Зараз в Україні майже 22 млн. користувачів інтернету, питання безпеки в мережі більш ніж актуальне. У цьому контексті турбота про дітей набуває більших масштабів. Якщо раніше треба було говорити з дітьми про їх безпеку поза домом тощо, то вже давно має сенс застерігати їх від негараздів під час перебування в інтернеті.rrrrr

pptx
Додано
20 травня 2020
Переглядів
28936
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку