Проект :«Складання Червоної книги своєї місцевості».

Про матеріал

Проект :«Складання Червоної книги своєї місцевості»

Природознавство 5 клас.

Розділ ІІІ. Земля - планета Сонячної системи.

Тема 3. Людина на планеті Земля

Навчальні цілі:навчитись визначати екологічні проблеми своєї місцевості,встановити види живих організмів, які занесені до Червоної книги України та скласти їх список-Червону книгу своєї місцевості з малюнками та фотографіями створеними самими учнями.

Перегляд файлу

Проект :«Складання Червоної книги своєї місцевості».

Природознавство 5 клас.

Розділ ІІІ. Земля - планета Сонячної системи. Тема 3. Людина на планеті Земля (7 год).

Ключове запитання: «Людина - гість чи господар на Землі?»

Тематичні запитання:

1.Користь чи шкода природі від людей?

2.Чому зникають рослини та тварини?

3. Навіщо потрібна Червона книга?

Змістові запитання:

1. Чому колір книги червоний?

2. Які рослини і тварини місцевості занесені до Червоної книги України?

3.Що може зробити кожен для збереження природи свого краю?

Навчальні цілі:

навчитись визначати екологічні проблеми своєї місцевості,

встановити види живих організмів, які занесені до Червоної книги України та скласти їх список-Червону книгу своєї місцевості з малюнками та фотографіями створеними самими учнями.

 в учнів будуть розвиватись  вміння працювати в групі,користуватись різноманітними джерелами інформації,сервісами Інтернет мережі, розвиватись творчі здібності учнів,формуватись навички створювати звіт про виконану роботу  у вигляді презентації  Червоної книги своєї місцевості,яка буде виставлена в бібліотеці школи.

в учнів будуть формуватись навики проводити природоохоронну діяльність серед учнів школи та жителів свого села,створювати листівки та звернення в соціальних мережах.

виховувати бережливе ставлення до природи рідного краю,зникаючих видів рослин та тварин,усвідомлення відповідальності за дії людини в природі, ролі кожного жителя села для збереження флори та фауни своєї місцевості.


  При плануванні використання Інтернету під час реалізації проекту намагалась використати міжпредметні зв’язки, врахувати можливості учнів 5 класу. Так,як Програмою МОНУ з інформатики від 07.06.2017 № 804 передбачено реалізаціїю таких завдань : ● визначати й формулювати у різноманітних життєвих ситуаціях задачі, для розв’язання яких можна залучити цифрові пристрої та інформаційні технології; ● знаходити, подавати, перетворювати, аналізувати, узагальнювати та систематизувати дані, необхідні для розв’язання життєвих задач; ● вільно, відповідально й безпечно використовувати сучасні інформаційні технології та цифрові пристрої, а також самостійно опановувати нові; ● створювати інформаційні продукти, працюючи індивідуально або в команді; було заплановано використання різноманітних Інтернет сервісів .

  Для спілкування учителя з учасниками проекту та учнями між собою поза межами класу можна використовувати Viber,електронну почту,SMS повідомлення мобільних телефонів. Учні групи «Біологи» можуть використовувати пошуковий сервер Вікіпедія, Goоgle, канал YouTube для пошуку відео з теми проекту. Складуть список видів своєї місцевості у текстовому редакторі. «Фотокореспонденти» будуть створювати фотоколаж в сервісі LOUPE з фотографій створених за допомогою мобільних пристроїв(телефонів,смартфонів та ін. ) Група «Екологи» повинні створити листівку в сервісі Pictochart або відеозвернення на Facebook . Учительську презентацію проекту планую створити у форматі Power Point .Резуьтати проекту оформити у друкованому та електронному вигляді.


Проект :«Складання Червоної книги своєї місцевості».

Природознавство 5 клас.

Розділ ІІІ. Земля - планета Сонячної системи. Тема 3. Людина на планеті Земля (7 год).

Ключове запитання: «Людина - гість чи господар на Землі?»

Дослідницькі завдання проекту:

1 Здійснити подорож сторінками Червоної книги України (ресурси Інтернету,енциклопедії);

2. Визначити види червонокнижних представників  флори та фауни своєї місцевості, скласти список видів своєї місцевості у текстовому редакторі.

3. Створити альбом з малюнками рідкісних видів своєї місцевості.

4. Оформити фотоколаж червонокнижних представників рідного краю в сервісі LOUPE з фотографій створених за допомогою мобільних додатків.

5.Розробити пропозиції з охорони природи,виготовити листівку в сервісі Pictochart  або відеозвернення на Facebook.

6.Презентувати результати роботи в групах на засіданні екологічного гуртка ,на блозі вчителя . 

Учні з допомогою вчителя ,відповідно до завдань та творчих здібностей   обирають групу, визначають ролі в групах:

 І група -    біологи, вивчають  червонокнижних представників живої природи та визначають види які зустрічаються у природі своєї  місцевості;складають список у текстовому редакторі.

ІІ група - художники, які будуть малювати види організмів, створюють  книгу-альбом.

ІІІ група- фотокореспонденти,які фотографують види у природі;створюють фотоколаж  червонокнижних представників рідного краю в сервісі LOUPE;

ІY група - екологи, які надають свої пропозиції з охорони видів для збереження природи свого краю Завдання:виготовити листівку-звернення: «Збережемо природу рідного краю!» в сервісі Pictochart або відео звернення  на сторінці Facebook..

 

docx
Додано
24 березня 2018
Переглядів
5215
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку