Проєкт: " У царстві тварин"

Про матеріал

Даний проєкт розроблено з метою дослідження тваринного світу, особливості будови тварин. Об'єднує знання з природознавства, мови, інформатики. В проекті приймали участь діти 2-А класу. Учні збирають і опрацьовують інформацію з різних джерел, готують діаграми, фотографії.

Діти аналізують і протиставляють різних тварин. Вони досліджують чи усі тварини однакові, чим тварини відрізняються між собою? Потім розподіляють їх по категоріям і роблять висновок, що тварини бувають різні: комахи, звірі, птахи.

Проводячи дослідження, ми ходили на екскурсію до лісу, їздили в зоопарк міста Київ, використовували матеріали електронної енциклопедії Кирила і Мефодія. Учні знайшли колекцію фотографій тварин у мережі Інтернет.

Далі вони уже можуть самостійно розмістити тварин (дидактичні матеріали), проводять класифікацію.

Учитель використовує презентацію для розповіді про проект, а також для того щоб зацікавити дітей до вивчення нового.

Під час роботи в проєкті учні навчилися працювати з програмою PowerPoint, обдаровані учні навчилися створювати буклети та веб-сторінки.

Використовуючи ці знання вони демонструють мультимедійні презентації, створюють сторінки веб-сайту, створюють власне Портфоліо. Розробляють інформаційні буклети і розповсюджують серед вчителів та учнів. Учні поповнюють базу даних,щоб потім повернутися до неї в старших класах.

Результат роботи – збірка дитячих казок, віршів та оповідань про тварин. Але я думаю, що основним результатом стало відношення учнів до навчання. Діти з цікавістю вивчали тварин, зробили багато самостійних висновків, зросли їх навчальні досягнення а також мотивація навчання. Учні училися працювати в малих групах, висловлювати свою думку та підтверджувати її фактами.

При спостереженні за домашніми тваринами діти зіткнулись з цікавими особливостями: котик вдома охороняв курчат, а також з цікавістю спостерігав за рибами в акваріумі.

Цікавим інцидентом нашої роботи став такий випадок: коли вчителька запитала в учнів „Діти, який їжачок?", Аліна відповіла: „Колючий". Усі дружно сміялися. Робота в проєкті зробила наш клас більш дружнім.

По закінченню роботи проєкту проводимо свято, де учні демонструють свої досягнення ровесникам та батькам, презентують свої твори. Запрошуємо на свято адміністрацію та спонсорів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

У ЦАРСТВІ ТВАРИН Працювала група “Пізнайки” 2 клас

Номер слайду 2

ЦІКАВО! Які бувають тварини?

Номер слайду 3

Ми побачили: У природі є комахи

Номер слайду 4

А також ЗВІРІ

Номер слайду 5

А ще є

Номер слайду 6

Цікаво знати!

Номер слайду 7

Наш висновок:

Номер слайду 8

Використані ресурси: Енциклопедія Кирила і Мефодія Бабовал Т.І., Вихрущ В.О. Природознавство. Цікавий світ навколо нас www.Photoua.net Колекція малюнків ClipArt

ppt
Пов’язані теми
Я досліджую світ, Інші матеріали
НУШ
Додано
24 травня
Переглядів
47
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку