ПРОЕКТ “Я і моя родина” 3 клас

Про матеріал

Мета: формування любові до рідного краю (причетності до рідного дому, сім'ї, школи, міста); формування духовно-моральних взаємин, любові до культурного спадку свого народу, поваги до своїх національних особливостей; формування почуття власної гідності як представників свого народу, толерантне ставлення до представників інших національностей, до ровесників, батьків, сусідів, інших людей.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Реалізація проекту у 3 класі“Я і моя родина”Підготувала: класний керівник Григораш С. В. Заклад загальної середньої освіти I – III ступенів №2 військово-цивільної адміністрації міста Торецьк Донецької області2018 р.

Номер слайду 2

ПРОЕКТ“Я і моя родина”Мета: формування любові до рідного краю (причетності до рідного дому, сім'ї, школи, міста); формування духовно-моральних взаємин, любові до культурного спадку свого народу, поваги до своїх національних особливостей; формування почуття власної гідності як представників свого народу, толерантне ставлення до представників інших національностей, до ровесників, батьків, сусідів, інших людей. Завдання проекту: Створення виховного середовища для саморозвитку, самовираження і самореалізації. Перетворення навчально-виховного процесу в соціальний простір самовдосконалення особистості, створення умов для набуття нею індивідуального досвіду, самотворчості і посильної участі у творенні світу свого життя. Виявлення рівня сформованності в вихованців патріотичних і громадянських якостей. Розвиток інтелектуальної, емоційно-почуттєвої та вольової сфери особистості. Використання інтелектуально-естетичних засобів дозвіллєвої діяльності учнів. Впровадження активних форм, методів і видів виховної діяльності. Темін реалізації проекту: Вересень – травень 2017 – 2018 н.р. За строком діяльності: довгостроковий. Тип проекту: творчий, виховний, колективний. Форми реалізації проекту: свята, конкурси, виставки, анкетування, акції, тренінгові заняття, дні здоров′я, екскурсії.

Номер слайду 3

Етапи проекту Етапи Вид діяльності Терміни. Організаційний. Розробка проекту, складання графіку реалізації проекту; проведення заходів щодо реалізації проекту; визначення ресурсів для забезпечення реалізації проекту. Вересень2017 року. Практичний Розроблення інструктивно-методичного забезпечення та ресурсного забезпечення проекту; проведення заходів за участю педагогів, учнівської молоді, батьківської громадськості, громадських організацій; висвітлення освітньо-виховної та розвивальної роботи з дітьми в засобах масової інформації, на сайті школи. Вересень 2017 року-червень 2018 року. Презентаційний (підсумковий) Підведення підсумків роботи з реалізації проекту; узагальнення та оформлення матеріалів із реалізації проекту, презентація результатів проектної діяльності, висвітлення досвіду з патріотичного виховання у, засобах масової інформаціїТравень -червень2018 року

Номер слайду 4

Перелік заходів проекту№Назва заходу Термін проведення 1. Проведення першого уроку “Поважаю європейські цінності – будую сучасну Україну”. Вересень 2017 року2. Родинне свято “Здрастуй, осінь золота, урожайна і багата!”Жовтень 2017 року3. Перегляд мультфільмів, розроблених анімаційним розважально-пізнавальним телеканалом для сімей з дітьми ПЛЮС ПЛЮС “ Це наше і це твоє”. Листопад 2017 року4. Творча робота “Українська хата”. Грудень 2017 року5. Екскурсія до шкільної музейної кімнати «Українські родинні звичаї»Січень 2018 року6. Круглий стіл “Професія моїх батьків”. Лютий 2018 року7. Анкетування “Здоровий спосіб життя в моїй родині”. Березень 2018 року8. Художня майстерня « Я і моя родина. Квітень 2018 року9. Підведення підсумків роботи з реалізації проекту. Презентація реалізації проектної діяльності. Травень 2018 року

Номер слайду 5

Очікувані результати:— забезпечення участі учнів у заходах патріотичного спрямування;— узагальнення та оформлення матеріалів із реалізації проекту, висвітлення досвіду патріотичного виховання у фахових виданнях, засобах масової інформації, на сайті школи;—формування в учнів високих моральних цінностей, патріотизму, етнічної та національної свідомості, любові до рідної землі, родини, народу, бажання сприяти історико-культурному розвитку України; виховання поваги до Конституції України, Законів України, державної символіки; формування здорового способу життя, прагнення фізичного саморозвитку.

Номер слайду 6

Перший урок«Поважаю європейські цінності – будую сучасну Україну»

Номер слайду 7

Родинне свято “Здрастуй, осінь золота, урожайна і багата!”

Номер слайду 8

Творча робота «Українська хата»

Номер слайду 9

Екскурсія до шкільної музейної кімнати «Українські родинні звичаї»

Номер слайду 10

Художня майстерня « Я і моя родина»

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Підсумки роботи з реалізації проекту«Сім'я – це джерело, водами якого живиться повноводна річка нашої держави. Чудові діти виростають у тих сім’ях, де батько і мати по-справжньому люблять один одного і водночас люблять і поважають людей.» В. Сухомлинський. Саме через відчуття роду і завдяки йому кожна людина приходить до світлого образу України, до щирих, глибоких і чесних почуттів. У нашого народу здавна живе добра і благородна традиція – підтримувати теплі родинні взаємини, долати родинні незгоди. Саме сім'я є хранителем традицій, забезпечує спадкоємність поколінь, зберігає і розвиває кращі якості людей. Наш проект - прекрасний привід поміркувати про роль сім'ї в житті кожної людини, про сімейні традиції та їх розвиток у сучасних умовах. Робота над проектом має велике значення для формування особистості дитини, зміцнення і розвитку дитячо - батьківських відносин. В рамках проекту проводились різноманітні заходи, до яких залучались не лише учні, але й батьки:перший урок “Поважаю європейські цінності – будую сучасну Україну”;родинне свято “Здрастуй, осінь золота, урожайна і багата!”;- перегляд мультфільмів, розроблених анімаційним розважально-пізнавальним телеканалом для сімей з дітьми ПЛЮС ПЛЮС “ Це наше і це твоє”;- творча робота “Українська хата”;- екскурсія до шкільної музейної кімнати «Українські родинні звичаї»;- круглий стіл “Професія моїх батьків”;- анкетування “Здоровий спосіб життя в моїй родині”;художня майстерня « Я і моя родина.»

Номер слайду 13

Кінцевий результат реалізації виховного проекту: життєві компетентності дітей, тобто сформована здатність діяти у конкретній життєвій ситуації відповідно до власних цінностей, ставлень та переконань; формування в учнів високих моральних цінностей, патріотизму, етнічної та національної свідомості, любові до рідної землі, родини, народу, бажання сприяти історико-культурному розвитку України; виховання поваги до Конституції України, Законів України, державної символіки; формування здорового способу життя, прагнення фізичного саморозвитку. Саме в родині починають формуватися ті якості, почуття, звички і навички суспільної поведінки, від яких залежить, якою виросте людина: буде вона боязкою, безвладною, озлобленою чи духовно багатою, фізично красивою, високоморальною і доброю.

pptx
Додано
12 квітня 2018
Переглядів
4175
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку