Проєкт з біології (Презентація)

Про матеріал
Проєкт з біології на тему "Майстерність маскування", приклад проєкту з біології 7 клас, презентація
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проєкт на тему:«Майстерність маскування»Виконала Хлус Ірина

Номер слайду 2

Коли ми говоримо про мистецтво маскування, перший хто приходить на думку – Хамелеони (Chamaeleonidae) основне вміння яких полягає у контрольованій зміні забарвлення тіла.

Номер слайду 3

Скляний восьминіг (Vitreledonella richardi) – у повсякденному житті він повертає своє тіло таким чином, щоб тінь від нього була якомога меншою, в результаті чого стає майже непомітним.

Номер слайду 4

На тлі листя Листохвостий гекон (Uroplatus phantasticus) абсолютно непомітний. Для захисту від хижаків, він може змінювати форму і колір свого тіла, залежно від виду та зовнішнього вигляду листя, в якому він живе.

Номер слайду 5

Жаборот совиний (Podargus strigoides) –дивовижний птах. Не встигнувши сховатися від ворога, совиний жаборот намагається злитися з оточенням складає крила, витягується в струнку і прикриває очі, спостерігаючи за тим, що відбувається, крізь маленькі щилинки.

Номер слайду 6

Рибою-камінь (Synanceia verrucosa) цю тварину назвали за специфічний зовнішній вигляд. Вона більше  нагадує кам’яну брилу, що лежала на дні океану, та вкрилася тиною і водоростями.

Номер слайду 7

Богомол орхідейний (Hymenopus coronatus) - один з найгарніших представників роду Hymenopus, що отримав назву на честь квітки орхідеї, оскільки має подібні форму тіла та забарвлення.

Номер слайду 8

Привидові, або Паличники (Phasmida)цих комах ще називають привидами, так як вони можуть прикинутися листям, камінням, травичкою і навіть колючками, знаходячись, при цьому, в нерухомому стані досить тривалий час.

Номер слайду 9

Метелик Калліма (Kallima inachus) – дійсно унікальний вид. Варто цій красуні помітити поблизу пташку, як вона падає на землю замертво або ховається в траві чи на гілці дерева, перетворюючись на сухий лист.

Номер слайду 10

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 7 клас, Презентації
Додано
22 березня 2023
Переглядів
4293
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку