Проєкт з героїко-патріотичного та військового виховання "На варті Вітчизни" ІІ частина

Про матеріал
В результаті роботи над виконанням проєкту учні: -збагатять знання про героїчну історію України, переможні битви українського війська, про бойові дії на території інших держав; -здійснять пошукову роботу про участь в АТО випускників та батьків учнів-гімназистів та створять тематичний стенд; -сформують такі установки і ціннісні орієнтації: почуття колективізму, відповідальності, дисциплінованої поведінки;
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«На варті Вітчизни ІІ»НОВОСЕЛИЦЬКА ГІМНАЗІЯЗагальношкільний проєкт «Крок до зірок»проєкт з героїко-патріотичного та військового виховання (січень-травень)ПІДГОТУВАЛИ:учні 10 класу. КЕРІВНИК: Я. В. Дисар, класний керівник 2021 рік

Номер слайду 2

Актуальність проєкту: На початку навчального року учні 10 класу в рамках загальношкільного проєкту «Крок до зірок» розпочали працювати над власним класним проєктом з героїко-патріотичного і військового виховання «На варті Вітчизни» та продовжили дану тематику і в ІІ семестрі. Обрали цю тему тому що наша країна потребує справжніх патріотів-захисників своєї держави, так як війна з агресором не закінчується і триває майже шість років. Тому учнівська діяльність за цим напрямком має бути покликана формувати громадянина-патріота, виробляти у нього глибоке розуміння громадянського обов’язку, готовності у будь-який час стати на захист Батьківщини, оволодівати військовими і військово-технічними знаннями, спонукати до фізичного самовдосконалення, а також вивчати бойові традиції та героїчні сторінки історії українського народу, його Збройних Сил. 

Номер слайду 3

Мета проєкту:

Номер слайду 4

Завдання ІІ частини проєкту:

Номер слайду 5

ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ:

Номер слайду 6

УЧАСНИКИ ПРОЄКТУ: учні 10 класу, вчителі захисту України, історії, батьки, бібліотекар, практичний психолог Керівник проєкту: Я. В. Дисар, класний керівник. Міжпредметні зв'язки: Захист України, історія, право Термін виконання:січень-травень 2021 року

Номер слайду 7

Покроковий план реалізації проєкту:6.Історична довідка «Друга світова війна в Україні», інфо-хроніка війни в Україні 1939-1945 років (до 25.05.21)2. Крути – символ героїзму українського юнацтва – проведення уроку пам'яті «Пам'ятаємо героїв Крут» (до 27.01.21)1. До дня Соборності України – виховна справа «В мирі та єдності сила України»(до 22.01.21)

Номер слайду 8

Реалізація проєкту:«На варті Вітчизни ІІ»Термін виконання:січень-травень 2021 року

Номер слайду 9

І крок До дня Соборності України – виховна справа «В мирі та єдності сила України»(до 22.01.21)

Номер слайду 10

Фотозвіт

Номер слайду 11

ІІ крок (до 27.01.21)«Крути – символ героїзму українського юнацтва» – проведення уроку пам'яті «Пам'ятаємо героїв Крут»

Номер слайду 12

Фотозвіт

Номер слайду 13

ІІІ крок. До дня українського добровольця-урок мужності «Немає більшої сили, ніж стійкість духу добровольця». До дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав – презентація «Честь, відвага, обов'язок»(до 15.02.21)(до 14.03.21)

Номер слайду 14

Фотозвіт

Номер слайду 15

ІV крок«Моя родина унікальна» - створення презентаційного блоку про батьків – уасників АТОрозробка стенду «Герої живуть поряд» (до 25.05.21)(до 22.02.21)

Номер слайду 16

Фотозвіт

Номер слайду 17

V крок. Пошукова робота «Наш випускник – Народний герой України» - створення презентації про життєвий шлях Вадима Балюка(до 15.04.21)

Номер слайду 18

VІ крокІсторична довідка «Друга світова війна в Україні», інфо-хроніка війни в Україні 1939-1945 років; кіноафіша "Пам'ятаємо. Перемагаємо". (до 25.05.21)

Номер слайду 19

Історична довідка «Друга світова війна в Україні»Реалізація проекту

Номер слайду 20

Інфо-хроніка війни в Україні 1939-1945 років. Реалізація проекту

Номер слайду 21

Кіноафіша "Пам'ятаємо. Перемагаємо". Реалізація проекту

Номер слайду 22

Фотозвіт

Номер слайду 23

Фотозвіт. Віртуальна екскурсія по Національному Меморіальному Комплексі Героїв Небесної Сотні

Номер слайду 24

Інформаційний бюлетень «Сила нескорених»Реалізація проекту

Номер слайду 25

Виховний захід«На варті Вітчизни»

Номер слайду 26

Фотозвіт

Номер слайду 27

Участь у фото-флешмобі «Військова дисципліна у фізичній активності»

Номер слайду 28

41235 Висновкив ході проєкту учні: Опанували важливість дотримання норм обов'язків та праваєВизначили необхідність дотримання вимог законів, отримали вміння і навички з правомірної поведінки. Поглибили знання щодо класифікації права та його видів. Набули вміння визначати свої власні права. Організували та провели заходи, спрямованіна підтримку правової культури. Виготовили власноруч презентаційний матеріал, розробили довідники, буклети, постери

Номер слайду 29

Аналіз реалізаціїпроєкту: На початку навчального року учні 10 класу в рамках загальношкільного проєкту «Крок до зірок» розпочали працювати над власним класним проєктом з героїко-патріотичного і військового виховання «На варті Вітчизни» та продовжили дану тематику і в ІІ семестрі. Обрали цю тему тому що наша країна потребує справжніх патріотів-захисників своєї держави, так як війна з агресором не закінчується і триває майже шість років. Тому учнівська діяльність за цим напрямком має бути покликана формувати громадянина-патріота, виробляти у нього глибоке розуміння громадянського обов’язку, готовності у будь-який час стати на захист Батьківщини, оволодівати військовими і військово-технічними знаннями, спонукати до фізичного самовдосконалення, а також вивчати бойові традиції та героїчні сторінки історії українського народу, його Збройних Сил. У реалізації проєкту прийняло участь учні 10-го класу, батьки, вчителі захисту України та історії, практичний психолог, бібліотекар та класний керівник. Основний обсяг робіт над проєктом здійснювався за рахунок опрацювання наукової літератури, школярі засобами ІКТ в мережі інтернет знаходили потрібну інформацію, власноруч створювали презентаційний матеріал, виховні заходи проводились у дистанційному форматі. На початку проєкту школярі розробили кроки своєї діяльності, визначили місію, напрямки роботи та завдання.

Номер слайду 30

Аналіз реалізаціїпроєкту: В ході проєкту учні реалізували заплановані напрямки: до дня Соборності України прийняли участь у виховній справі «В мирі та єдності сила України» та в уроці пам'яті «Пам'ятаємо героїв Крут»; до дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав підготували презентацію «Честь, відвага, обов'язок»; до дня українського добровольця-урок мужності «Немає більшої сили, ніж стійкість духу добровольця». В рамках міні-проєкту «Моя родина унікальна» створили презентаційний блок про батьків – уасників АТО, провели пошукову роботу «Наш випускник – Народний герой України» - підготували презентацію про життєвий шлях Вадима Балюка. Розробили стенд «Герої живуть поряд». Також підготували історичну довідку «Друга світова війна в Україні»; опрацювали інфо-хроніку війни в Україні 1939-1945 років; переглянули ряд фільмів про участь українців у ІІ світовій війні, АТО та створили кіноафішу. Наприкінці проєкту учні мали змогу оцінити один одного та поділитись своїми враженнями щодо очікуваних результатів. Поряд з тим, були і труднощі, зокрема, активність, якість виконання поставлених завдань та швидкість оформлення деякими учнями інформаційних матеріалів.

Номер слайду 31

Самоаналізреалізаціїпроєкту Для вдалого виконання проєкту поставила за мету згуртувати учнів біля досить важливої теми з героїко-патріотичного та військового виховання «На варті Вітчизни», адже підвищення престижу військової служби, військової професійної орієнтації молоді, формування і розвиток мотивації, спрямованої на підготовку до захисту Української держави і служби у Збройних силах України та інших військових формуваннях є основою виховання військово-патріотичної культури. А знання історичного минулого спонукає учнів шановливо ставитись до традицій українського народу, оберігати рідну землю. Організувала роботу над проєктом покроково, було визначено тематику роботи кожної сходинки. Більша частина проєкту була здійснена дистанційними формами та методами. Працюючи над ІІ частиною проєкту учні збагатили знання про героїчну історію України, переможні битви українського війська, про бойові дії на території інших держав, здійснили пошукову роботу про участь в АТО випускників та батьків учнів-гімназистів, а також привернули увагу бойовим та національно-історичним традиціям, військовому обов'язку. Як класний керівник та вчитель захисту України спрямувала активність учнів в пошуках життєвого смислу і цінностей; самоусвідомленні свого Я-фізичного, психічного, соціального, духовного, морального; самовдосконаленні. На мою думку, мети досягнуто; завдання проєкту виконані; шляхи реалізації здійснені. Поряд з тим, надалі необхідно звернути увагу на активність учнів у проєкті та вміння ними аналізувати виконання поставленого завдання.

Номер слайду 32

Популяризація проєкту, публікації в ЗМІ, на WEB-сторінках

Номер слайду 33

Додатки

pptx
Додано
7 травня 2021
Переглядів
522
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку