Проект з технологій ліплення сувенірів на патріотичну тематику з повітряного пластиліну

Про матеріал
Виготовлення сувенірів - мабуть, найулюбленіша тема дитячих виробів. Кожна дитина самостійно вибирає свого героя в історії нашої України, виготовляючи різні сувеніри, зробленими своїми руками для наших Захисників та Захисниць, що обороняють нашу землю.
Перегляд файлу

Проект з технологій ліплення сувенірів на патріотичну тематику  з повітряного пластиліну

C:\Users\home\Downloads\photo5291966872444583305.jpg

Виготовлення сувенірів - мабуть, найулюбленіша тема дитячих виробів. Кожна дитина самостійно вибирає свого героя  в історії нашої України, виготовляючи різні сувеніри, зробленими своїми руками для наших Захисників та Захисниць, що обороняють нашу землю. Заняття ліпленням розвивають просторове мислення, допомагають в освоєнні форми і матеріалу, кольорової гами, вчить малюка спостереження за навколишнім світом. Пластичний матеріал для ліплення, який застигає на повітрі, називають легким пластиліном. Створення виробів з цієї еластичної маси приносить не тільки задоволення, але і користь.

Вироби з повітряного пластиліну тверднуть, в результаті ними можна користуватися, як звичайними іграшками. Якщо деталі сувенірів з часом розділилися, скріпити їх знову можна, намочивши водою і міцно притиснувши один до одного. Як зробити саморобку з пластиліну ще більш яскравою і виразною? Можна розфарбувати фарбами або фломастерами окремі її елементи.

Пластилін продається герметично упакованим, з індивідуальним поділом кольорів. Це оберігає його від передчасного засихання. Після відкриття упаковки масу вийде використовувати близько місяця.

Фігурки з легкого пластиліну привертають увагу, виглядають естетично і мальовничо незалежно від того, який виріб виконано. Легкий пластилін відрізняється від звичайного тим, що при завершенні роботи матеріал застигає. Якщо простий пластилін, до якого всі звикли, можна легко здавити або зламати готовий виріб, то повітряний пластилін тримає свою форму на протязі довгого часу.

Повітряний пластилін, незалежно від відтінку, є дуже марким матеріалом. Тому, перш ніж приступати до ліплення фігурок, потрібно переконатися в тому, що руки чисті і сухі. Його потрібно зберігати в темному і прохолодному місці, щоб легкий пластилін не втратив свої властивості через довгий час.

Подібна робота розрахована на швидкість. Це особливо важливо при роботі з дрібними деталями. З-за свого маленького розміру, вони засихають занадто швидко. Тому не можна зволікати з тим, щоб прикріпити деталі до основи виробу, інакше вони засохнуть і не зможуть як слід прикріпитися.

docx
Додано
22 жовтня 2022
Переглядів
3622
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку