Проектна робота ""Фізика в професії,яку я обираю"

Про матеріал

Проектна робота ""Фізика в професії,яку я обираю" має на меті формувати вміння застосовувати теоретичні знання для пояснення та розв'язання практичних завдань учнів;розвивати комунікативні здібності учнів;надати можливість випускникам прозвітувати про набуття ними відповідних знань,які стануть їм у пригоді під час роботи за обраною професією.Складається з чотирьох частин;"Фізика в медицині";" Фізика в криміналістиці";" Фізика і зв'язок";" Фізика навколо нас".

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

ВИКОНАЛИ : учні 11 –А класу НАВЧАЛЬНО – ВИХОВНОГО КОМПЛЕКСУ "Олімп” «ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І-ІІІ СТУПЕНІВ -ГІМНАЗІЯ» вчитель фізики: ШАПОВАЛ Наталія Володимирівна

Номер слайду 3

Мета роботи:формувати вміння застосовувати теоретичні знання для пояснення та розв’язання практичних завдань;узагальнити і систематизувати знання учнів;розвивати комунікативні здібності учнів;надати можливість учням прозвітувати про набуття ними відповідних знань,які стануть їм у пригоді під час роботи за обраною професією. Школо наша, школо, Приголуб нас, мила, Пригорни усіх нас, Як голуб під крила. Ти нас всіх научиш, Як у світі жити, Як зло обминали, А добро чинити.  М. Підгірянка

Номер слайду 4

Розум не тільки знання,а й уміння застосувати ці знання на ділі. АРІСТОТЕЛЬЕПІГРАФ :

Номер слайду 5

МАЙБУТНІ ЛІКАРІ

Номер слайду 6

Фізика в медициніПроект

Номер слайду 7

Фізика. Фізика надзвичайно важлива наука, яка охопила всі сфери людського життя і є невід'ємною його частиною. Складно уявити без неї наше життя - без світла, телефонів та телевізорів, без Інтернету та комп'ютерів. Кожна освічена людина повинна розуміти природу речей і закони нашого світу.

Номер слайду 8

Фізика в медициніСвоє корисне застосування фізика знайшла і в медицині. Насамперед вона пояснює багато життєвих процесів в самій людині – наш зір, кровоносна система, слух, рух, наш голос, дихання.

Номер слайду 9

Щодо застосування в медичних приладах – тут вона майже скрізь: Шприци – це найрозповсюдженіший прилад в медицині, який оснований на фізичних законах. Флюографія. Франклінізація. УЗДАпарати штучного дихання, підтримання життєдіяльності, дитячі інкубатори для новонароджених. КрапельниціМікроскопи

Номер слайду 10

Шприц Шприц (нім. Spritze, від spritzen - бризкати) - циліндричні інструменти, призначені для ін'єкцій, діагностичних пункцій і т. д. Основні частини шприца: порожнистий градуйований циліндр з конусом, на який насаджується голка, і відкритим кінцем, через який вводиться в циліндр шток з поршнем. Шприц Герона .

Номер слайду 11

Медсестра готує шприц для вакцинації

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Вlльгельм Рентген. РЕНТГЕН (Рентген) Вільгельм Конрад (1845-1923), німецький фізик. Відкрив (1895) рентгенівські промені, досліджував їх властивості. Праці з п'єзо-і піроелектричним властивостями кристалів, магнетизму. Нобелівська премія (1901).

Номер слайду 14

Іван Павлович Пулюй В1881 році сконструйована ним трубка, що випромінює Х-промені - прообраз сучасних рентгенівських апаратів, була визнана гідною Срібної медалі на Міжнародній електротехнічній виставці в Парижі. У всьому світі вона стала відома як «лампа Пулюя» і навіть протягом деякого часу випускалася серійно. Сконструйована за 14 років до відкриття В. К. Рентгена, вона генерувала промені, названі згодом за пропозицією анатома Коллікера рентгенівськими.

Номер слайду 15

За допомогою цього пристрою І. П. Пулюй вперше у світовій практиці зробив знімок зламаної руки 13-річного хлопчика, знімок руки своєї дочки зі шпилькою, що лежить під нею, а також знімок скелета мертвонародженої дитини.

Номер слайду 16

Рентгенівська трубка діагностична з обертовим анодом: 1 - катод, 2 - скляний балон, 3 - анод; 4 - ротор двигуна. Рентгенівська трубка являє собою електровакуумний прилад для одержання рентгенівських променів. Найпростіша рентгенівська трубка складається з скляного балона з упаяними електродами - катодом і анодом (антикатод). Електрони, що випускаються катодом, прискорюються сильним електричним полем в просторі між електродами і бомбардують анод. При ударі електронів про анод їх кінетична енергія частково перетворюється в енергію рентгенівського випромінювання. Рентгенівські промені

Номер слайду 17

Рентгенівські знімки

Номер слайду 18

Рентгенівська діагностика органів

Номер слайду 19

Флюорографія. Флюорографія - рентгенологічне дослідження, що полягає у фотографуванні флуоресцентного екрана, на який спроектовані рентгенологічне зображення. Флюорографія дає зменшене зображення об'єкта. Виділяють мілкокадровую (наприклад, 24 × 24 мм або 35 × 35 мм) і великокадрову (зокрема, 70 × 70 мм або 100 × 100 мм) методики. Остання за діагностичним можливостям наближається до рентгенографії. Флюорографія застосовують головним чином для дослідження органів грудної клітини, молочних залоз, кісткової системи.

Номер слайду 20

Флюографія

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Стетоскоп – медичний прилад,який використовують для прослуховування хворих, тобто для оцінки тих внутрішніх звуків, котрі виникають при диханні и серцебитті. Винайдений Рене Лаеннеком.

Номер слайду 23

Загальні реакції на дію Франклінізація розвиваються внаслідок шкірно-вісцеральних рефлексів і виявляються у поліпшенні кровообігу мозку і його оболонок, нормалізації процесів збудження та гальмування із тенденцією до формування седативного ефекту, поліпшення сну. Спостерігаються також нормалізація показників гемодинаміки, зниження підвищеного артеріального тиску, поліпшення дихання, зменшення фізичної та розумової стомлюваності, підвищення працездатності.

Номер слайду 24

Дія франклінізації

Номер слайду 25

Біофізика. Біофізика — наука, що вивчає фізичні і фізико-хімічні закономірності в життєдіяльності рослинних і тваринних організмів, системну організацію процесів життєдіяльності на усіх рівнях (клітина, тканина, органи, організми, біосфера), а також механізм дії фізичних факторів на організми. Спочатку Б. розвивалась як частина фізіології, і тільки в 20 ст., завдяки досягненням фізики і фізичної хімії, з одного боку, і фізіології, з другого, вона виділилась в самостійну науку.

Номер слайду 26

Напрями досліджень біофізики. Ця чудова наука виникла ще в 18 столітті. І з тих пір вона з кожним роком розвивалась. Зараз ця наука стала складною і поділяється на 6 галузей вивчення

Номер слайду 27

Молекулярна біофізика. Молекулярна біофізика вивчає фізико-хімічні властивості й функціональну роль біологічних макромолекул (біополімерів) та молекулярних комплексів (ультраструктур) живих організмів , які створюють функціональні одиниці клітин, характер взаємодії їх з іонами, молекулами і радикалами, їх просторової будови й енергетики процесів, що в них відбуваються.

Номер слайду 28

Біофізика клітини. Біофізика клітини вивчає фізико-хімічні основи функціонування клітини, будову й основні функції біологічних мембран (поверхневої плазматичної мембрани та мембран внутрішньоклітинних органоїдів) — їх проникності, адгезивності, каталітичної активності, електро- та хімозбудливості, — енергетичні процеси клітини, її механічні та електричні властивості.

Номер слайду 29

Біофізика органів чуття Біофізика органів чуття з'ясовує молекулярні фізико-хімічні механізми рецепції, вивчає процеси трансформації енергії зовнішніх стимулів у специфічні реакції нервових клітин і механізмів кодування інформації в органах чуття.

Номер слайду 30

Біофізика складних систем. Біофізика складних систем досліджує явища та механізми системогенезу (еволюція, індивідуальний розвиток) та функціонування живих організмів чи біоценозів (соціуму), проблеми регулювання й саморегулювання на рівні клітин, органів, організмів та біоценозів і біосфери в цілому.

Номер слайду 31

Теоретична і математична біофізика. Теоретична і математична біофізика розглядає теоретичні основи біофізики, зокрема питання кінетики і термодинаміки, здійснює математичне моделювання біологічних процесів, структури та властивостей окремих макромолекул і субклітинних утворень (макромолекулярних комплексів).

Номер слайду 32

Прикладна біофізика є цільові дослідження питань прикладного характеру та використання знань, методів, контролю чи керування явищами задля прикладних розробок та їх застосування: медична, екологічна, розвитку, та технічні (біотехнічні) чи технологічні їх напрямки. Прикладна біофізика

Номер слайду 33

Життя і фізика невід'ємно пов'язані і навіть коли ми не помічаємо її повинні пам'ятати про її присутність в нашому житті. Кожен наш рух, кожна наша дія, все що нас оточує – фізика!

Номер слайду 34

МАЙБУТНІ ЗВ’ЯЗКІВЦІ

Номер слайду 35

ФІЗИКА І ЗВ'ЯЗОК

Номер слайду 36

ТЕЛЕФОН

Номер слайду 37

Перший прототип сучасного телефону запатентовано в 1876 році американським винахідником Олександром Белом. Трубка Бела служила почергово і для передачі і для прийому звуку. Дальність дії такого приладу не перевищувала 500 метрів. На першість у винаході телефону, окрім Бела, претендувалоблизько трьох десятків вчених.

Номер слайду 38

Томас Едінсон – видатний вчений,який винайшов вугільно-зернистий мікрофон. Цей тип мікрофона залишався стандартом до 1980-тих і використовується досі.

Номер слайду 39

Шведський телефон 1896-го року. Перший Український мобільний телефон

Номер слайду 40

Перші розмови по телефону

Номер слайду 41

Бездротовий телефон (радіотелефон) та кнопковий було винайдено ближче до нинішніх часів. Великий внесок у винахід телефону принесли дуже багато вчених.

Номер слайду 42

Сучасні мобільні телефони

Номер слайду 43

РАДІО

Номер слайду 44

РАДІО — пристрій за допомогою якого здійснюється радіомовлення,передача сигналів,мови музики для необмеженої кількості слухачів. Перші потужні радіостанції були збудовані у Харкові й Києві . Згодом поставили радіостанції в Одесі, Дніпропетровську, Донецьку.

Номер слайду 45

1894 Марконі один з перших почав проводити експерименти пов’язані з радіотелеграфом. Вже через рік він досяг передачі радіосигналів на 1.5 км. Разом з Поповим брав участь у розробці бездротового телеграфа.

Номер слайду 46

Олександр Попов 7 травня 1895 р. зробив доповідь на зібранні фізико-хімічного товариства та продемонстрував дію своїх приладів зв'язку.

Номер слайду 47

У 1893 р. сербський вчений Нікола Тесла запатентував радіопередавач.

Номер слайду 48

Будинок у м. Херсоні, в якому була обладнана перша в Україні цивільна радіостанція та встановлено бездротовий зв'язок між Херсоном та Голою Пристанню

Номер слайду 49

Сучасна радіостудія

Номер слайду 50

ТЕЛЕБАЧЕННЯ

Номер слайду 51

Радіохвилі використовують для передачі не тільки звуку, а й зображення. Слово «телевізор» пролунало на міжнародному конгресі в Парижі 1900 року. Саме з того моменту почали використовувати телевізори, як засоби звязку.

Номер слайду 52

В основі телевізійної передачі зображень лежать три фізичні процеси:1) перетворення оптичного зображення на електричні сигнали2) передача електричних сигналів по каналах зв’язку3) перетворення переданих електричних сигналів на оптичне зображення. Телевізійний приймач Дікмана з частотою розгортки 10 кадр/с

Номер слайду 53

Типи телевізійних приймачів: Кінескопний, плазмовий, лазерний,проекційний, рідкокристалічний. Механічні телевізори 30-х років ХХ ст. Великобританія, Франція, Італія

Номер слайду 54

Радянський електричний телевізор 1950-х років. Деякі види телевізорів Рідкокристалічний телевізор

Номер слайду 55

Цікава інформація У Великій Британії 3 млн. глядачів звернулися зі скаргами на погане самопочуття після перегляду 3 D-версії “Аватара”. При перегляді цифрового фільму виникає ефект мелькання картинки, який сприймається спочатку одним, а потім іншим оком, що шкідливий для зору.

Номер слайду 56

Висновки: Чим шкідливе телебачення, телефон та радіо -опромінення електромагнітними хвилями;-порушення зору;-підвищує кров’яний тиск на 5-7 одиниць;-знижуються пізнавальні здібності;-телевізор вводить людину в стан гіпнотичного трансу; -шкодить правильному психічному розвитку.

Номер слайду 57

МАЙБУТНІ ЮРИСТИ

Номер слайду 58

Фізика і юриспруденція

Номер слайду 59

Архімед першим зміг розкрити шахрая шляхом проведення слідчого експеременту

Номер слайду 60

Архімеду необхідно було відповісти на питання: ” Чи з чистого золота зроблена царська корона?”

Номер слайду 61

Використовуючи знання про виштовхувальну силу Архімед зміг установити,що ювелір украв частину царського золота.

Номер слайду 62

Ісак Ньютон майже 30 років займав посаду наглядача монетного двору

Номер слайду 63

Поставившипошуки на наукову основу,він власноручно розкрив багатьох шахраїв

Номер слайду 64

З органами правосуддя співпрацював відомий російський учений Д.І. Менделєєв

Номер слайду 65

Його дослідження дали можливість попередити підробки грошових знаків, поштових марок , виявити причини різного роду підпалів . Він проводив експертні дослідження, які допомагали слідству.

Номер слайду 66

Лупа. Оптичний прилад, що являє собою збиральну лінзу або систему лінз, застосовувану для розглядання дрібних деталей.

Номер слайду 67

Бінокль  оптичний прилад, складений з двох паралельно з'єднаних зорових труб. Застосовують його для спостереження віддалених предметів. 

Номер слайду 68

Мікроскоп — оптичний прилад для отримання сильно збільшених зображень об'єктів (або деталей їхньої структури), невидимих неозброєним оком.

Номер слайду 69

ФОТОГРАФІЯ Першою в історії фотографією вважають «вид з вікна» отриманий 1826 року за допомогою  камери- обскури на олов'яній пластинці, вкритій тонким шаром асфальту. Експозиція тривала вісім годин на яскравому сонячному світлі. 1839 англієць Вільям Генрі Фокс Телбот винайшов інший спосіб одержання фотографічного зображення. Як носій зображення Телбот використав папір, просочений хлористим сріблом. Тальбот одержав перший у світі негатив.

Номер слайду 70

ПРАВОСУДДЮ ФОТОГРАФІЯ ДОПОМОГЛА В 1954 РОЦІ У ФРАНЦІЇ. У ході слідства про підроблений чек,його сфотографували. На фотографії чітко проявився текст , виправлений шахраєм

Номер слайду 71

Фотоапарат апарат для отримання зображення предметів на світлочутливому матеріалі; фотокамера,що складається з фотооб'єктива, світлонепроникного корпуса, світловимірювального пристрою, затвора та плівкопротяжного механізму.

Номер слайду 72

Видеокамера Електронний кінознімальний апарат, пристрій для отримання оптичних образів об'єктів за допомогою зйомки на світлочутливому елементі, пристосований для запису або передачізображення в русі.

Номер слайду 73

В Санкт –Петербурзі вчені Технологічного Університету розробили методику ,яка за характером світіння тіла людини, поміщеного в магнітне поле можуть визначити причини її смерті.

Номер слайду 74

АКТИВАЦІЙНИЙ АНАЛІЗ АКТИВАЦІЙНИЙ АНАЛІЗ — метод визначення складу речовини, що базується на активації атомних ядер і дослідженні радіоактивного випромінювання, яке виникає внаслідок зміни нуклонного складу або енергетичного стану ядер. А.а. — найбільш розповсюджений ядерно-фізичний метод визначення складу речовини.). В результаті ядерних реакцій частина ядер перетворюється на радіоактивні чи збуджені

Номер слайду 75

За допомогою цього методу було визначено,що. Наполеон помер в результаті отруєння миш’яком;Причиною хвороби Ньютона було отруєння ртуттю;В Кенеді стріляли двічіІ багато іншого…

Номер слайду 76

Спектральний аналіз. Спектральний аналіз — сукупність методів визначення складу об'єкта, заснований на вивченні спектрів взаємодії матерії з випромінюванням: спектри електромагнітного випромінювання, радіації, акустичних хвиль, розподілу за масою та енергією елементарних частинок та інше.

Номер слайду 77

Застосування спектрів в юриспруденціїспектральний аналіз - метод визначення хімічного складу речовини за його спектром. Подібно відбиткам пальців у людей лінійчасті спектри мають неповторну індивідуальність. Неповторність візерунків на шкірі пальця часто допомагає знайти злочинця. Точно так само завдяки індивідуальності спектрів є можливість визначити хімічний склад предмета

Номер слайду 78

спектральний аналіз широко застосовують в криміналістиці, для розслідування доказів, знайдених на місці злочину. Також спектральний аналіз у криміналістиці добре допомагає визначати знаряддя вбивства і взагалі розкривати деякі злочини

Номер слайду 79

Для юристів дуже важливо вміти правильно накопичувати та зберігати інформацію. В наш час є безліч пристроїв для оформлення інформації та її збереження. Цими пристроями можуть виступати як телефони,так і жорсткі диски комп'ютерів.

Номер слайду 80

Жорсткий диск, вінчестер, — постійний запам'ятовувальний пристрій ЕОМ. Постійний, означає, що на відміну від оперативної пам'яті, продовжує зберігати дані після вимикання струму.

Номер слайду 81

USB флеш-накопичувач. USB флеш-накопичувач— носій інформації, що використовує флеш-пам'ять для зберігання даних та підключається до комп’ютера чи іншого пристрою через USB-дріт. UFD зазвичай є перезаписуваним пристроєм. Розмір — близько 5 см, маса — менше, ніж 60 г. Отримали надзвичайну популярність у 2000-х роках через компактність, легкість перезаписування файлів і великого обсягу пам’яті (від 32 Мб до 256 Гб.). Основне призначення — зберігання, перенесення і обмін файлами, резервне копіювання, завантаження операційних систем тощо.

Номер слайду 82

Дискета. Дискета  — носій інформації, гнучкий магнітний диск. Цей вид носія був особливо розповсюджений в 1970-х— початку 2000-х років. Замість терміна «дискета» іноді використовується абревіатура ГМД — «гнучкий магнітний диск». Відповідно, пристрій для роботи з дискетами називається НГМД — «накопичувач на гнучких магнітних дисках»

Номер слайду 83

Дуже важливими в нашій професії є засоби швидкого пересування.

Номер слайду 84

Оновою будь-якого автомобіля є двигун внутрішнього згорання

Номер слайду 85

Вертоліт Лопаті вертольота розташовані під деяким кутом до площини, в якій вони обертаються. Тому під час обертання вони тиснуть на повітря вниз, а повітря, відповідно до ІІІ-го закону Ньютона, з такою ж самою за модулем силою тисне на лопасті вгору. Тобто тиск повітря створює підіймальну силу, яка утримує вертоліт в повітрі, зрівноважуючи силу тяжіння.

Номер слайду 86

Сучасний вертоліт

Номер слайду 87

Зброя Дальність пострілу залежить від швидкості вильоту кулі із ствола. Куля рухається в стволі прискорено під дією сили тиску порохових газів. Чим довший ствол, тим до більшої швидкості буде розігнана. Оскільки сила тиску порохових газів та сила реакції плеча утворюють кут трохи менший за 1800, то під час пострілу виникає обертальний момент,

Номер слайду 88

Для того, щоб розрахувати траєкторію польоту пулі треба добре знати закони механіки

Номер слайду 89

Сигналізація  Системи  охоронної  сигналізації  є найбільш традиційними та поширеними засобами, що використовуються для охорони будинків, квартир, офісів. Основне призначення охоронної  сигналізації  виявлення несанкціонованого проникнення у взяті під охорону приміщення, і як наслідок, забезпечення цілісності майна. Охоронна  сигналізація  дозволяє контролювати і сповіщає про такі процеси що відбуваються в об'єкті, взятому під охорону

Номер слайду 90

Для юриста знання з фізики дуже важливі !!!

Номер слайду 91

МАЙБУТНІ ФІНАНСИСТИ

Номер слайду 92

Фізика навколо нас

Номер слайду 93

Теплову дію струму вивчали на дослідах англійський учений Дж. Джоуль і російський учений Е. X. Ленц . Це відкриття знайшло широке застосування в побуті

Номер слайду 94

Електронагрівальні прилади - технічні засоби, що призначені для перетворення електричної енергії у теплову.

Номер слайду 95

Тепловентилятори Тепловентилятори — це прилади, здатні забезпечити нагрівання повітря у приміщенні за лічені хвилини. Зазвичай їх вбудовують у стіни, підлогу або стелю. Такий спосіб ефективний для рівномірного обігрівання спальні, вітальні чи дитячої кімнати, а також невеликих приміщень

Номер слайду 96

Тепла підлога. Тепла підлога. Тепла підлога стає поширеною системою опалювання житлових приміщень. ЇЇ переваги:найбільш сприятливий для людини розподіл температури у приміщенні і 20% економії споживаної енергії;

Номер слайду 97

Камін Блискуча поверхня добре відбиває теплове випромінювання і спрямовує його на обігрів приміщення, а не самого каміна. Увігнута поверхня відбиває і спрямовує теплові промені майже паралельно один одному, що дає змогу швидко обігріти, наприклад, змерзлі ноги.

Номер слайду 98

Лампа розжарення У лампі розжарювання використовується ефект нагрівання провідника (при протіканні через нього електричного струму. Температура вольфрамової нитки розжарювання різко зростає після включення струму.

Номер слайду 99

Фарадей10 років Фарадей намагався «перетворити магнетизм в електрику»; його дослідження завершилося в 1831 відкриттям електро-магнітної індукції. Він детально вивчив явище електромагнітної індукції, вивів її основний закон, з'ясував залежність індукційного струму від магнітних властивостей середовища, дослідив явище самоіндукції і екстраструми замикання та розмикання.

Номер слайду 100

Відкриття явища електромагнітної індукції зразу ж набуло великого наукового і практичного значення; воно лягло в основу електротехніки.

Номер слайду 101

М'ясорубка Ножі та гвинт м’ясорубки приводяться в дію електродвигуном. Електричний струм чинить теплову дію, в наслідок чого нагріваються обмотки електродвигуна. Щоб вони не перегрілись в конструкції двигуна передбачений вентилятор, який здійснює обдув двигуна повітрям, таким чином охолоджуючи двигун.

Номер слайду 102

Холодильник Холодильник працює економно (споживає невелику кількість енергії), якщо вдається швидко знизити температуру продуктів, вміщених в нього. Для цього потрібна висока швидкість тепловідведення через конденсатор холодильника

Номер слайду 103

Телевізор Телевізор — пристрій, призначений для демонстрації нерухомих і рухомих зображень із звуковимсупроводом. Телевізор з рідкокристалічним дисплеєм

Номер слайду 104

ПДУТелевізійний пульт, при натисканні на кнопки керування, випромінює електромагнітні хвилі інфрачервоного діапазону тієї чи іншої довжини, які, як відомо, невидимі для людського ока. Відеокамера, що має функцію нічної зйомки з підсвічуванням об’єктів інфрачервоними променями, перетворює їх у електромагнітні хвилі видимого діапазону.

Номер слайду 105

Мікрохвильова піч Мікрохвильова піч . Вона розігріває їжу за допомогою електромагнітних хвиль надвисокої частоти . Мікрохвилі передають енергію молекулам ,жирів і води,примушуючи їх сильніше коливатися,і температура продукту підвищується . У мікрохвилівці хвилі інтерферують один з одним і створюють “гарячі зони”.

Номер слайду 106

Комп'ютер Комп'ютер — в загальному пристрій, призначений для проведення обчислень,спілкування,передачі інформації та розваг. Це дозволяє людям зрозуміти один одного краще, довідатися багато новий друг про друга, одержати цікаву науково технічну інформацію. Електронна пошта в лічені секунди доставить ваше повідомлення величезного обсягу в будь-який куточок землі.

Номер слайду 107

Новітній ноутбук Перші моделі комп'ютерів

Номер слайду 108

Для правильного використання будь-якого інстументу потрібні знання з фізики

Номер слайду 109

Навіть звичайної качалки При однаковій силі натиску на ручки качалки під серединою виникає сила, яка дозволяє розкачувати тісто рівномірно.

Номер слайду 110

Без фізики неможливо навіть поласувати варениками…Вареники через деякий час після того, як їх укинути в окріп, піднімаються на поверхню тому що, під дією високої температури тісто розбухає об’єм його збільшується,а значить і виштовхувальна сила,яка в певний момент стає більшою за вагу вареника

Номер слайду 111

ні випити склянку чаю,ні з’їсти смачного борщу…Борщ смачний ,а чай солодкий завдяки явищу дифузії

Номер слайду 112

ні підвести губки помадою…Речовини, що входять до складу помади перешкоджають випаровуванню води з поверхні губ. Тому помада захищає губи від розтріскування в суху, вітряну чи морозну погоду. 

Номер слайду 113

Бо фізика - це все навколо нас. Мікросвіт. Макросвіт. Мегасвіт. Структурні рівні нашого світу

Номер слайду 114

Бо фізика – це ми

pptx
Пов’язані теми
Фізика, 11 клас, Розробки уроків
До підручника
Фізика (рівень стандарту) 11 клас (Сиротюк В.Д., Баштовий В.І.)
Додано
30 липня 2018
Переглядів
1778
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку