Проектна робота "Людина - дитя природи"

Про матеріал
Проектна робота у вигляді презентації. Працюючи над даною роботою можна отримати відповіді на такі запитання: • Які є компоненти навколишнього середовища? • Що таке атмосферне повітря і чи може людина існувати без нього? • Яке значення ґрунту у житті людини? • Що таке здоров’я? • Що впливає на здоров’я людини? • Що таке хімічне забруднення навколишнього середовища? • Чи впливає воно на рівень захворюваності населення? • Який вплив радіоактивного випромінювання на організм людини?
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЛЮДИНА – ДИТЯ ПРИРОДИ (проектна робота) Підготувала: ЛУБА Н.М.

Номер слайду 2

Навчальний предмет: Я досліджую світ: природнича галузь Клас: 4 клас Автор: Луба Наталія Михайлівна Назва проекту „ ЛЮДИНА – ДИТЯ ПРИРОДИ”

Номер слайду 3

Змістові питання: Які є компоненти навколишнього середовища? Що таке атмосферне повітря і чи може людина існувати без нього? Яке значення ґрунту у житті людини? Що таке здоров’я? Що впливає на здоров’я людини? Що таке хімічне забруднення навколишнього середовища? Чи впливає воно на рівень захворюваності населення? Який вплив радіоактивного випромінювання на організм людини?

Номер слайду 4

Ключове питання: Яке воно, середовище, в якому ми живемо?

Номер слайду 5

План Проекту : Який зв’язок між людиною і природою? Чому хворіють люди? Що захищає нашу планету? У чому суть фізіологічної дії озону? Де і як застосовують озон? Яка роль озону в збереженні життя на Землі?

Номер слайду 6

Стислий опис: під час роботи над проектом діти будуть вивчати екологію людини, встановлювати зв'язок людини і природи, досліджувати залежність здоров’я людини від якості природного середовища, з’ясовувати вплив хімічного та радіоактивного забруднення навколишнього середовища на рівень захворюваності населення, а також з’ясують, що таке озоновий шар і як він захищає людей і нашу планету від негативних впливів.

Номер слайду 7

Одного разу ми засперечалися: людина і природа – це єдине ціле чи окремі частини існування? Саме тому й було вирішено дослідити взаємозв'язок людини і природи, як людство може впливати на природу і навпаки. Отже, до роботи !!!

Номер слайду 8

Основні завдання: Зобразити схематично компоненти навколишнього середовища Встановити значення ґрунту та атмосферного повітря для людини Визначити, яке місце займає вода у житті людини

Номер слайду 9

Компоненти навколишнього середовища: 1. Повітря 2. Ґрунт 3.Вода

Номер слайду 10

ПОВІТРЯ Атмосферне повітря є постійним джерелом кисню, а також у нього поступають газоподібні продукти обміну речовин людини. У процесі еволюції між організмом людини і повітряним середовищем склалася певна рівновага.

Номер слайду 11

Повітря може забруднюватися від таких чинників:

Номер слайду 12

ҐРУНТ Він є джерелом мінеральних, органічних і органо-мінеральних речовин і унікальною лабораторією, в якій відбуваються процеси розкладу та синтезу органічних речовин, а також фотохімічні процеси. Дія людини на ґрунт – складова частина загального впливу людського суспільства на зем- ну кору і всю природу вціло- му.

Номер слайду 13

Забруднення ґрунтів Воно є результатом багатьох видів діяльності людини та експериментів, які проводить людством Найважливіші причини забруднення ґрунтів: Промислові відходи (шкідливі гази і хімікати) Сільськогосподарські пестициди Добрива та інсектициди Які наслідки забруднення? Забруднення ґрунтів може призвести до величезних порушень екологічної рівноваги і здоров'я живих істот на Землі. До найбільш серйозних наслідків забруднення ґрунту належать: Зниження родючості ґрунту Збільшення солоності ґрунту Створення токсичного пилу Порушення балансу флори та фауни, що мешкають у ґрунті

Номер слайду 14

ВОДА Вода є основою життя на Землі Вода — одна із найголовніших речовин, потрібних для органічного життя. Рослини та тварини містять понад 60 % води за масою. На Землі водою покрито 70,9 % поверхні. Вода здійснює у природі постійний кругообіг, випаровуючись з поверхні й повертаючись на неї у вигляді опадів. Питна вода становить тільки 2,5 % від загальної кількості. Нестача води може стати од- нією з найважчих проблем людства у найближчі десяти- ліття.

Номер слайду 15

Роль води у природі й житті Вода має величезне значення в житті людини, тварин і рослин: Вона потрібна рослинам для розчи-нення поживних речовин ґрунту. Нестача води у ґрунті призводить до погіршення живлення рослин і зниження врожаю. Усі процеси травлення і засвоєння їжі людиною і тваринами відбува-ються у водному середовищі. Надмірна втрата води організмом (до 10-20 %) може призвести до загибелі. Щоденна потреба дорослої люди-ни у воді становить 2,5—4 дм3. Вода є одним з шести основних харчових елементів здорового харчування людини поряд з вуглеводами, білками, жирами, вітамінами і мінералами.

Номер слайду 16

Висновки: Усі компоненти навколишнього середовища є надзвичайно важливими у житті кожного з нас; Найбільше на природу своєю діяльністю впливають люди; Природа є вічним джерелом життя людини; Доки людство не припинить забруднювати середовище навколо себе, доти будуть розвиватися хвороби, адже від нашої екології залежить наше життя

Номер слайду 17

Єдиний шлях до виживання людства - це збереження природи нашої планети Тож, БЕРЕЖІМО ПРИРОДУ!!!

Номер слайду 18

Методичні матеріали Інструктивні матеріали Форма оцінювання Учительська презентація Ресурси на інформаційні матеріали Список інформаційних матеріалів Засоби оцінювання Оцінювання презентації

Номер слайду 19

Використані ресурси: http://ukrref.com.ua/index.php? id=NTk2OA%3D%3D http://uk.wikipedia.org/wiki/ http://uk.wikipedia.org/wiki/Вода http://studopedia.com.ua/view_ekologia.php?id=26 http://uk.wikipedia.org/wiki/Ґрунт

ppt
Пов’язані теми
Я досліджую світ, Презентації
НУШ
Додано
28 лютого
Переглядів
53
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку