Профілактика дорожньо-транспортного травматизму

Про матеріал
Підготовка до «професії пішохід» починається в дитячому садочку, продовжується в школі, а потім все життя кожного дня надає нові уроки. Тому надзвичайно важливо, щоб отримані дітьми знання правил безпечної поведінки на дорозі закріпили ще й батьки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Профілактика дорожньо-транспортного травматизму

Номер слайду 2

Травма (від греч. trauma) - це пошкодження організму, викликане дією зовнішнього середовища.

Номер слайду 3

Що таке безпека дорожнього руху? Безпе́ка доро́жнього ру́ху  — це комплекс та система правил, заходів і засобів, що забезпечують умови безпечного дорожнього руху, які спрямовані на захист і збереження життя і здоров'я активним та пасивним учасникам дорожньог. О РУХУ.ху.

Номер слайду 4

за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, дорожньо-транспортний травматизм наразі є однією з найбільших проблем охорони здоров’я, і, за прогнозами, у 2030 році ДТП може стати однією з основних п’яти причин смертності людей у світІ.

Номер слайду 5

Причиною транспортної травми в 44% випадків є раптова поява дитяти на проїжджій частині перед транспортом (недисциплінованість дітей), що близько йде, в 10% випадків - недостатній нагляд з боку батьків, в 9% - гра на проїжджій частині дороги, в 5,5% - випадання з рухомого транспорту і в менше 1% випадків - їзда дітей на підніжках і зовнішніх виступах, близько 1% - з вини водіїв транспорту.

Номер слайду 6

Дорожньо-транспортні випадки (ДТП) дають до 25% смертельних випадків.

Номер слайду 7

Профілактика дитячого дорожньо-транспортного травматизму. Підготовка до «професії пішохід» починається в дитячому садочку, продовжується в школі, а потім все життя кожного дня надає нові уроки. Тому надзвичайно важливо, щоб отримані дітьми знання правил безпечної поведінки на дорозі закріпили ще й батьки.

Номер слайду 8

Знати і дотримуватися правил дорожнього руху повинна кожна людина - це допоможе їй безпечно ходити вулицями і дорогами наших міст і сіл, а водіїв автотранспорту позбавити багатьох неприємностей. Також аварій можна уникнути, якщо люди будуть частіше одягати одяг зі світловідбивачами.

Номер слайду 9

Чому світловідбивачі це так важливо?В осінньо-зимовий період питання про безпеку на дорозі постає особливо гостро, адже погана видимість на дорогах може стати причиною аварій. Найбільше страждають пішоходи та велосипедисти. Статистичні дані говорять самі за себе: гальмівний шлях автомобіля на швидкості 60 км/год на сухій дорозі становить приблизно 30 метрів.  Пішохода в темному одязі водій побачить на відстані 18 метрів. А людину в одязі із світлоповертаючими елементами буде видно на відстані 130 метрів!

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Дорожні знаки для пішоходів. ПІШОХІДНИЙ ПЕРЕХІДОБЕРЕЖНО, ДІТИ!РУХ НА ВЕЛОСИПЕДАХ ЗАБОРОНЕНИЙ

Номер слайду 12

РУХ ПІШОХОДІВ ЗАБОРОНЕНИЙДОРОЖНІ РОБОТИЗУПИНКА ТРАНСПОРТУ

Номер слайду 13

ПІШОХІДНА ЗОНАКІНЕЦЬ ПІШОХІДНОЇ ЗОНИ

Номер слайду 14

ПРАВИЛА ПІШОХОДАХодіть тротуарами чи пішохідними доріжками, притримуючись правої сторони. Там де немає тротуарів, йдіть узбіччам дороги, назустріч транспорту. І тільки з дорослими!Дозволений для переходу сигнал світлофора - зелений. На жовтий і червоний не можна переходити вулицю!Ніколи не перебігайте вулицю! Переходьте її спокійним кроком і лише по пішохідному пеходу. Якщо перехід не позначено, то спочатку подивись ліворуч, а посередині дороги - праворуч. Переходьте вулицю лише тоді, коли транспорт дуже далеко, або його зовсім немає на дорозі. Коли переходитимете вулицю, не розмовляйте по мобільному телефону і не вдягайте навушники. Ні ззаду, ні спереду не можна обходити автобус. Дочекайтеся доки він рушить з автобусної зупинки. Ніколи не грайтеся на дорозі! Це дуже небезпечно!Темними осінніми та зимовими вечорами носіть одяг із світловідбиваючими елементами.

pptx
Додано
18 січня 2021
Переглядів
2157
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку