Профорієнтаційний захід для учнів 9-11 класів

Про матеріал

Профорієнтаційний захід для учнів 9-11класів. Можна використовувати під час дистанційного навчання . Презентація містить в собі посилання на тести ,які можна використовувати з дітьми .

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

«ЛЮДИНА - ДЛЯ ПРОФЕСІЇ ЧИ ПРОФЕСІЯ - ДЛЯ ЛЮДИНИ» Як же правильно вибрати ту єдину, свою професію, яка б відповідала інтересам, темпераменту, характеру?Професію, щоб приносила задоволення людині і користь суспільству? 

Номер слайду 3

«Ким бути?» - одне з найважливіших питань у житті. Сьогодні ми зустрілися з вами, щоб ознайомитися із широким світом професій та навчитися правильно обирати майбутній фах.

Номер слайду 4

Що ж таке професія? Поясніть терміни:професіяспеціальністькваліфікаціяпосада

Номер слайду 5

Професія - це трудова діяльність людини, яка дає йому кошти для існування і розвитку. Спеціальність - вид занять в рамках однієї професії. Кваліфікація - це рівень професійної майстерності. Посада - це місце, займане людиною в організації.

Номер слайду 6

Обираючи професію: Ознайомтесь з інформацією про світ професій та оберіть сферу діяльності, яка вас найбільше цікавить;Складіть реальні уявлення про свої інтереси, здібності, нахили;З’ясуйте, чи відповідає стан вашого здоров’я вимогам обраної професії;Довідайтесь, де можна здобути професію відповідної кваліфікації;Проаналізуйте інформацію щодо попиту обраної вами професії на ринку праці. Сьогодні ж розпочнемо виконувати ці пункти.хмара слів професії МНВК

Номер слайду 7

Гра «Вгадай професію» Організовує транспортні перевезення та складування вантажів Займається обслуговуванням клієнтів на підприємствах громадського харчування - ресторанах, кафе, пабах, нічних клубах Шпаклює і фарбує внутрішні і зовнішні поверхні будівель Будівельний робітник, який встановлює, обслуговує і ремонтує дахи різних форм Веде бухгалтерію підприємств та фінансову документацію, пов’язану із обліком видатків та прибутків Перевіряє технічний стан причепів та автомобілів, визначає необхідность їх ремонту та техобслуговування Працює в засобах масової інформації, видавництвах, рекламних фірмах і друкарнях. Він оформлює друковані видання Людина, яка проводить догляд за пальцями рук, чищення і полірування, нарощування і дизайн нігтів Придумує, вишукує і удосконалює рецепти різних страв Він є фахівцем з товарів, займається оцінкою якості продукції

Номер слайду 8

Гра «Професії» Завдання групам: Вам потрібно скласти списки професій. Перша група буде складати список «Найпрестижніші професії»;Друга група - «Забуті професії»;Третя група - «Професії, які завжди потрібні»;Четверта група - «Найвідважніші професії».

Номер слайду 9

Тест. Пройти тест за посиланням: https://univer.in.ua/tests/what_work/http://profi.dcz.gov.ua/tests/

Номер слайду 10

— Чи сподобався вам захід?— Чим допоміг?Бажаю вам успіхів у пошуках головної справи у вашому житті!

pptx
Додано
12 квітня 2023
Переглядів
1317
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку