Прості досліди з фізики в домашніх умовах: «Дослід з магнітом та феромагнітним диском»

Про матеріал
Прості досліди з фізики в домашніх умовах: «Дослід з магнітом та феромагнітним диском» А. Ейнштейн сказав: «Істина — це те, що витримує перевірку дослідом». Досліди з фізики допоможуть ввійти до чудесного світу знань. Для учнів 5 -11 класів вони будуть нескладними. Зрозумівши основні фізичні принципи і закони, учні відчувають себе більш впевнено. Щоб вивчення законів фізики в домашніх умовах було безпечним, необхідно дотримуватися запобіжних заходів: 1. Абсолютно всі експерименти необхідно проводити за участю дорослих. 2. Необхідно бути особливо уважними, якщо використовуються гострі, колючо-ріжучі предмети, відкритий вогонь. При цих дослідах присутність дорослих обов'язкова. 3. Використання отруйних речовин заборонено. Дослід з магнітом та феромагнітним диском Дослід не новий, але досить цікавий і варто його повторювати. Дослід досить простий, проте для досліду потрібно магніт та феромагнітний диск. В якості диску можливо взяти монету – 5-ть копійок. Якщо прикласти монету до магніту ребром, то вона і залишиться в такому положенні, як це показано на фото 1. Якщо поставити монету внизу – і до цієї монети прикласти ще декілька монет, то отримаємо цілу гірлянду з монетами. Таким чином магнітні властивості від основного магніту передаються через монети від однієї до другої.
Перегляд файлу

1

 

    Прості досліди з фізики в домашніх умовах: «Дослід з магнітом та феромагнітним диском» 

 

А. Ейнштейн сказав: «Істина — це те, що витримує перевірку дослідом».

  Досліди з фізики допоможуть ввійти до чудесного світу знань. Для учнів 5 11 класів вони будуть нескладними. Зрозумівши основні фізичні принципи і закони, учні відчувають себе більш впевнено. 

   Щоб вивчення законів фізики в домашніх умовах було безпечним, необхідно дотримуватися запобіжних заходів:

1.  Абсолютно всі експерименти необхідно проводити за участю дорослих. 

2.  Необхідно бути особливо уважними, якщо використовуються гострі, колючо-ріжучі предмети, відкритий вогонь. При цих дослідах присутність дорослих обов'язкова. 3. Використання отруйних речовин заборонено. 

 

             Дослід з магнітом та феромагнітним диском 

    Дослід не новий, але досить цікавий і варто його повторювати.  

    Дослід досить простий, проте для досліду потрібно  магніт та феромагнітний диск. В якості диску можливо взяти монету – 5-ть копійок. Якщо прикласти монету до магніту ребром, то вона і залишиться в такому положенні, як це показано на фото 1.

     Якщо поставити монету  внизу – і до цієї монети прикласти ще декілька монет, то отримаємо цілу гірлянду  з монетами. Таким чином магнітні властивості від основного магніту передаються через монети від однієї до другої. 

 

image 

                                                         Фото1

 

Автор: Бабин Дмитро Святославович

pdf
До підручника
Фізика 7 клас (Засєкіна Т.М., Засєкін Д.О.)
До уроку
РОЗДІЛ 1. ФІЗИКА ЯК ПРИРОДНИЧА НАУКА
Додано
27 жовтня 2022
Переглядів
397
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку