Протокол 2 інклюзивне навчання

Про матеріал
Протокол номер 2 для дітей з особливими освітніми потребами 8 класу. Створений з використанням усіх методичних рекомендацій нового зразку.
Перегляд файлу

Протокол № 2

             засідання команди психолого-педагогічного супроводу

                  учня 8-Б класу Снігіря  Іллі Сергійовича

Дата: 21.09.2022р.

Присутні:        

                  заступник директора з НВР: Шевчук Л. М.          

                  практичний психолог: Ролік О. О.                                   

                  соціальний педагог: Каденко А. В.

                  асистент вчителя: Юрко В.Л.           

                  класний керівник: Онуфрієвич О.Г          

                  мати учня: Шелест Анна Анатоліївна    

Порядок денний

1. Обговорення індивідуальної програми розвитку Снігіря І.C. з урахуванням програм для загальноосвітніх навчальних закладів на 2022-2023 н.р.

2. Надання  рекомендацій мамі учня для психологічного розвантаження дитини під час навчального процесу.

 

Слухали:

        Онуфрієвич О.Г., класний керівник: виступив по першому питанні порядку денного і  ознайомив присутніх з індивідуальною програмою розвитку відповідно до пунктів 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 10 та труднощами і потребами дитини у цьому навчальному році. А саме: збільшити час на виконання завдань, використання друкованих текстів з різним розміром шрифту, вчити використовувати схеми роботи для виконання завдань, зменшити обсяг занадто швидких вправ на уроці фізкультури щоб уникнути травмування дитини. Наголосив на обов'язковому розвиванні уваги, навчальної мотивації, формуванні стійких та правильних соціальних навичок.

       Юрко В.Л., асистент вчителя: З цього ж питання  повідомила  присутнім про структуру індивідуальної програми розвитку відповідно до пунктів 5, 9, 12, 11, 13, 14, 15 та цілями і очікуваними результатами, які плануються досягти при виконанні ІПР. А саме, звернула увагу на сприянні всебічному розвитку дитини, концентрації уваги на головних аспектах навчання, оволодінням нових знань та навичок. Наголосила про необхідність підвищення рівня сформованості всіх видів навчальної діяльності учня. Акцентувала увагу на покращенні розвитку складової структури слова та  застосуванні мовних і немовних засобів з метою комунікації, спілкування в конкретних ситуаціях.

      Шевчук Л.М. заступник  директора з НВР: узгодила з присутніми розділи щодо організації освітнього процесу та забезпечення дитини допоміжними засобами навчання (картки зі збільшеним шрифтом, аудіо підручники відповідно до предметів). Наголосила на обов'язковому використанні електро-лупи для полегшення виконання завдань, а також адаптацію завдань для оцінювання учня. Зауважила на обов'язковому дотриманні правил поводження всіх учасників навчального процесу і батьків під час сигналу "Повітряна тривога" і дотриманні всіх норм безпеки.

     Ролік О.О. практичний  психолог : виступила по другому питанню засідання команди ППС та надала рекомендації мамі  про психологічне розвантаження дитини під час навчального процесу та психолого-педагогічні особливості виховання підлітків. Наголосила про необхідність використання арт-терапії для покращення стану емоційно-вольової сфери (навчитися висловлювати свої переживання і почуття) та покращення психологічного стану дитини. Проговорила про особливості виховання характеру і формування моральних якостей особистості та необхідності розвивати навички колективізму та активної взаємодії в колективі.

           Шелест А.А., мати учня: ознайомилась з індивідуальною програмою розвитку та уточнила дні консультації з психологом. Дослухалася до рекомендацій психолога використовувати словесні та практичні методи роботи з її дитиною. Погодилася активно долучатися та заохочувати свою дитину до навчання.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ухвалили:

1. Прийняти та затвердити індивідуальну програму розвитку Снігіря І.Є.

2. Використання арт-терапії ,  допоміжних засобів навчання та словесних і практичних методів роботи з дитиною.

 

 

 

 

 

 

Голова засідання:                                                                              Л. М. Шевчук

Секретар:                                                                                           В.Л.Юрко

 

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Планування
Інкл
Додано
5 квітня 2023
Переглядів
241
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку