Проведення фізкультурних свят, розваг, Днів здоров’я.

Про матеріал
Фізкультурні свята проводяться, починаючи з се¬редньоїгрупи, два-три рази на рік, у фізкультурнійзалічи на спортивному майданчику, в басейні; можна про¬водитиїхтакож на стадіоні, у прилеглому парку абощо, їмвідводитьсямісце в режимідругої (припотребі — й першої) половини дня
Перегляд файлу

Проведенняфізкультурних свят, розваг,  Дніздоров’я.

Консультація для вихователів

 

Фізкультурні свята проводяться, починаючи з се­редньоїгрупи, два-три рази на рік, у фізкультурнійзалічи на спортивному майданчику, в басейні; можна про­водитиїхтакож на стадіоні, у прилеглому парку абощо, їмвідводитьсямісце в режимідругої (припотребі — й першої) половини дня в межах 40-50 хв — для серед­ньоїгрупи, однієїгодини — для старшоїгрупи.

Головнімоментипідготовкифізкультурних свят — розробленнясценарію, розподілобов’язків з оформленнямісцяпроведення, під­готовки атрибутики, костюмів, призів та нагородтощо. Підготовкадітей до свята розпочинаєтьсязаздалегідь і здійснюєтьсяпротягом

усьогоосвітньогопроцесу (на музичних та фізкультурнихзаняттях, під час ранковоїгімнастики, проведенняігор, у самостійнійруховій | діяльності, в індивідуальнійроботі). Неприпустимічисленнімасові ре­петиціївсьогоперебігусвята, а такожвідстороненнякогосьіз при-1 сутніхдітейвідучасті в ньому разом ізгрупою.

Фізкультурнірозваги проводяться, починаючи з першоїмолодшоїгрупи, один-два рази на місяць (пе­реважно у другійполовині дня).їхнятривалість стано­вить: «у першіймолодшійгрупі — 15-20 хв; «у другіймолодшій — 20-30 хв; ¦ у середній — 30-35 хв; ¦ у старшій — 35-40 хв. Місцемпроведенняслугують: фіз­культурна (музична) зала, груповакімната, фізкультур­нийчиігровиймайданчикданоїгрупи, лісоваабопар­ковагалявинатощо. Обов’язковою є участь кожноїдитини.

Плануючирозвагу, для забезпеченняоптимальнихфізичних, пси­хічних та емоційнихнавантаженьслідпередбачитираціональнечергу­ванняігоррізногонавантаження, а такожколективних, масових — з іграмипідгрупамичиіндивідуальними (конкурси, атракціони); більшскладних за правилами, руховимизавданнямиігор — з простішими. розважальними. Використанняігорзмагального характеру плануєтьсявідповідно до вікудітей, зокрема: ігри-конкурси, атракціонирекомен­довані для всіхвіковихгруп, естафетніігри — для старших дошкільнят.

Дніздоров’я організовуються з першоїмолодшоїгрупи один раз на місяць. Цей день насичуєтьсярізноманітними формами роботи з фізичноговиховання.

ільшістьзаходівдоцільнопроводити на свіжомуповітрі, добира­ючи до них оригінальнікомплексифізичнихвправ та іншихзасобів і нетрадиційніформипроведення: фізкультурнізаняттячи дитячий туризм, ранковагімнастика й гімнастикапісля денного сну, за гартувальні та лікувально-профілактичніпроцедури, фізкультурне свято аборозвага, самостійнаруховадіяльність та ін. Не залишається поза ува­гоюпедагогів і робота з іншихрозділівпрограми. Хочанавчальнізаняття з них не проводяться, однакдозвіллядітейтакожзаповнюєть­сябесідами, читаннямхудожньоїлітератури, театралізаціями, само­стійноюхудожньоюдіяльністю на теми здорового способу житій. Програма дня здоров’япередбачає заходи, загальні для всього до­шкільного закладу, і такі, якірозраховані на кожнувіковугрупу.

Тижніфізкультури організовуютьсяподібно до днівздоров’яу час канікул (зима, весна, літо).

 

docx
Додано
28 листопада 2021
Переглядів
179
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку