Публічний тест "Стічні води"

Про матеріал
Стічні води, їх опис.Стічні́ во́ди — води, що утворилися в процесі господарсько-побутової і виробничої діяльності (крім шахтної, кар'єрної і дренажної води), а також відведені з забудованої території, на якій вони утворилися внаслідок випадання атмосферних опадів.Згідно з Водним кодексом України, стічна вода — вода, що утворилася в процесі господарсько-побутової і виробничої діяльності (крім шахтної, кар'єрної і дренажної води), а також відведена з забудованої території, на якій вона утворилася внаслідок випадання атмосферних опадів. Термін «стічні води» не можна підміняти неунормованим не науковим виразом «стоки», який часто зустрічається в аматорських текстах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Стічні води. Підготувала. Учениця 11 класу. Сидорович Юлія

Номер слайду 2

Стічні води вважаються очищеними, якщо вони задовольняють такі вимоги: Біохімічне споживання кисню не перевищує 50 мг/л. Відсутні плаваючі органічні забруднювальні речовини;Вміст завислих частинок не перевищує 60 мг/л;Вміст нафти (конденсату) при екстрагуванні ефіром не перевищує 5 мг/л. Кольоровість - понад 20 одиниць (за платинокобальтовою шкалою)Водневий показник р. Н = 6-9

Номер слайду 3

Види стічних вод. Господарсько-побутові стічні води — утворюються в житлових приміщеннях, а також в побутових приміщеннях на виробництві (наприклад, душові кабіни, туалети), відводяться через систему господарсько-побутової каналізації або по загальносплавній. Забруднені головним чином мийними засобами та екскрементами.

Номер слайду 4

Промислові стічні води — утворюються в результаті використання води в технологічних процесах на промислових підприємствах або видобутку корисних копалин, відводяться через систему промислової або загальносплавной каналізації. Найбільш характерними і небезпечними забруднюючими речовинами промислових стічних вод є екстрагуючі речовини (переважно нафтопродукти), феноли, синтетичні поверхнево-активні речовини, важкі метали, органічні речовини з тривалим терміном розкладання, в тому числі різні пестициди.

Номер слайду 5

Сільськогосподарські стічні води — поділяються на стічні води від тваринницьких комплексів і поверхневі стічні води з полів. Перший тип стічних вод містить велику кількість органічних забруднюючих речовин, другий містить агрохімічні речовини, що використовуються як добрива і засоби захисту рослин від шкідників.

Номер слайду 6

Дощові стічні води — формуються за рахунок дощових, талих (сніг, град) і поливальних вод. Відводяться як правило через систему зливової каналізації. Діляться на дощові і талі. Забруднені зазвичай зваженими речовинами органічного та мінерального походження, нафтопродуктами, біогенними речовинами та важкими металами.

Номер слайду 7

Шахтні і рудничні стічні води — утворюються в процесі видобутку та переробки корисних копалин, тому часто мають високу мінералізацію, кислу реакцію середовища, велику кількість рудничних елементів, що знаходяться в розчиненій і завислій формах.

Номер слайду 8

Основні типи забруднюючих речовин. За природою : Мінеральні домішки. Органічні домішки. Мікроорганізми. За фізичним станом : Нерозчинні домішки — великі завислі частинки (діаметром понад 0,1 мм) і у вигляді суспензії, емульсії і піни (частинки діаметром від 0,1 мм до 0,1 мкм);Колоїдні частинки — діаметром від 0,1 до 0,001 мкм;Розчинні частинки — молекулярно-дисперсні частинки діаметром менше 0,001 мкм.

pptx
Додав(-ла)
Сидорович Юлия
Пов’язані теми
Біологія, Інші матеріали
Інкл
Додано
25 травня 2020
Переглядів
899
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку