Ранкова зустріч на тему «День матері»

Про матеріал
Мета:  ознайомити з історією виникнення Дня матері;розвивати зв’язне мовлення, логічне та креативне мислення; формувати спільноту; виховувати повагу та любов до матері та бабусі.
Перегляд файлу

Ранкова зустріч на тему «День матері»

Мета:  ознайомити з історією виникнення Дня матері; розвивати зв’язне мовлення,

логічне та креативне мислення; формувати спільноту; виховувати повагу та любов до матері та бабусі.

Матеріали: ілюстративний та роздатковий матеріал, відеоматеріали.

 

І. Вітання

Метод «Заспівай привітання»

Добрий день! Яка ваша улюблена пісня? Спробуйте на її мотив заспівати привітання.

 

ІІ. Обмін інформацією

Метод «Хмара слів»

Уважно розгляньте хмару слів та назвіть слова, що там знайшли.

F:\Закази\Матеріали НУШ\Ранкові зустрічі\День матері 2022\03009zq5-a4b7-717x0.jpg

Робота з відеоматеріалами про День матері

https://www.youtube.com/watch?v=tHSLQrVvoYU

Щороку День матері відзначають у другу неділю травня. У 2021 році це світле свято припадає на 8 травня. 

ІСТОРІЯ СВЯТА

У багатьох країнах світу відзначають День матері 13 травня. В Україні - цей день відзначається в другу неділю травня відповідно до Указу Президента України від 10 травня 1999 року № 489/99.

Історія свята така: у 1908 році молода американка Анна Джервіс з Філадельфії виступила з ініціативою вшановування матерів у пам’ять про свою матір, яка передчасно померла. Анна писала листи до державних установ, законодавчих органів, видатних осіб із пропозицією один день у році присвятити вшануванню матерів.

Її старання увінчалися успіхом - в 1910 році штат Вірджинія перший визнав День Матері як офіційне свято. Хоча по суті це - свято вічності: з покоління в покоління для кожного мама - найголовніша людина для своїх дітей.

Безумовно, День матері - це одне з самих зворушливих свят, тому що кожен з нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ - образ своєї мами, яка все зрозуміє, простить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити незважаючи ні на що.

Щастя й краса материнства в усі століття оспівувалися кращими художниками і поетами. І невипадково - від того, наскільки шанована в державі жінка, яка виховує дітей, можна визначити ступінь культури й благополуччя суспільства. Щасливі діти ростуть в дружній родині й під опікою щасливої матері.

В цей день ми від усієї душі вітаємо дорогих мам з їх святом. Хай світлом і добром відгукуються в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість.

В 2021 році День матері в Україні припадає на 9 травня.

В Україні цей день вперше відзначили у 1928 році за ініціативи Союзу Українок Канади. У 1939 День матері заборонила радянська влада, і тільки у 90-х його знову почали відзначати після указу другого президента Леоніда Кучми.

ЯК ВІДЗНАЧАЮТЬ СВЯТО

У цей день матусь і бабусь вітають та вручають символічні подарунки. Родини збираються разом, щоб подякувати своїй найріднішій людині за все і присвятити їй час. Ті, у кого мама померла, в цей день ходять на кладовище і моляться.

На відміну від свята 8 березня, з Днем матері вітають жінок, які вже стали мамами, або скоро народять. А привітання і подарунки вони отримують саме від дітей, які вдячні їм. Вони дарують квіти, листівки, присвячують їм вірші і пісні. Для мами головне не подарунок, а увага.

Метод «Асоціативний кущ»

Щоденник вражень з використання PADLET

Мою маму звати _____________________________________, але я називаю її ____________________. Їй _____ років. Її улюблений колір – ________________. Вона готує найкраще у світі мою улюблену страву – _________________________________. Також вона любить робити ______________________________________________________. Вона найкрасивіша з усіх мам, мені подобається, коли вона вдягає __________________________________________. Моя мама ______________________________________________________________, коли я у школі. Разом з нею я люблю робити _______________________________________________. Моя мама завжди говорить: «___________________________________________________________________________________». Вона найкраща, бо  _______________________________________________. Мені хотілося б подарувати їй___________________________________________________________________.

Щасливого Дня матері!

З любов’ю, ___________________________.

 

ІІІ. Групове заняття

Відеовікторина

https://www.youtube.com/watch?v=R8sqcbzb71g

Творча студія.

Виготовимо подаруночок для мами. Листівка

https://www.youtube.com/watch?v=wgD91s70V7s

 

ІV. Щоденні новини

Робота з календарем погоди та щоденною інформацією.

Сьогодні  понеділок, 8 травня 2022 року.

Погода ______________

У нашому класі ___________ учнів

Вітаємо з днем народження _________________ !

 

Список використаних джерел

  1. https://www.dilovamova.com/index.php?page=10&holiday=99&year=2021
  2. https://lviv.vgorode.ua/news/sobytyia/a1160799-den-materi-2021-koli-i-jak-svjatkuvati-traditsiji-ta-privitannja
  3. Цукор Любов Володимирівна «Цікаві вправи» https://naurok.com.ua/cikavi-zavdannya-do-dnya-materi-adaptovani-dlya-vikonannya-u-shkoli-29948.html

 

 

docx
Додано
9 травня 2022
Переглядів
762
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку