" Реалізація інтерактивних технологій в НУШ "

Про матеріал
Застосування інтерактивного навчання, здійснюється шляхом використання інтерактивних ігор та методів, що сприяють навчанню вміння дискутувати. Спостереження за роботою учнів на уроках, показує що в процесі використання інтерактивного навчання, змінюється психологічний клімат на уроці ,створюється позитивний настрій до навчання,можливість вільно висловити свою думку. Вчитель є другом,порадником, що дає змогу учням вільно навчатися, здобувати нові знання в доброзичливій атмосфері.
Перегляд файлу

« Реалізація інтерактивних технологій в НУШ»

Сучасні дослідники пропонують різні види інтерактивних методів.

С. Сисоєва виокремлює: творчі ситуації, навчально-творчі завдання, навчання у співробітництві, метод проектів, навчальний тренінг, метод дискусії, ігровий метод, метод «мозкової атаки», метод «Дельфі», проблемне навчання, кейс-метод. В. Мельник пропонує інтерактивні методи поділяти на превентивні інтеракції (тренінг, консультації та ін.), імітаційні інтеракції (інсценування, ділові ігри, диспут, «мозковий штурм» та ін.), неімітаційні інтеракції (проблемна лекція, конференція, практикум тощо).  О. Пометун і Л. Пироженко запропонували класифікацію інтерактивних технологій навчання   в залежності від форм (моделей) навчання, в яких реалізуються інтерактивні технології. Таким чином, залежно від мети заняття і форм організації .     

  Ідеал сучасного навчання – особистість із гнучким розумом, зі швидкою реакцією на все нове, з ідеальними комунікативними здібностями. Тому вважаю, що такі форми роботи, як: рольові ігри, вільне письмо, словесне малювання, дослідницька діяльність, захист проектів, презентації - сприяють загальному розвитку учнів, здатних комунікативно виправдано користуватися засобами навчання.

    На мою думку, види уроків, які я впроваджую у своїй роботі, допомагають відійти від стандарту, підштовхнути учня до власного, неповторного, індивідуального, особливого погляду на життя.

     На  уроках створюю ситуацію довіри та успіху,  і за таких обставин дитина розкривається, може повірити у свої можливості, реалізуватися як творча особистість, сміливо продемонструвати свої здібності.

   Уроки будую на підставі рівноправного партнерства і спілкування на творчих засадах з використанням інтерактивних форм та методів: діалог, робота в парах, малих групах, «карусель», коло ідей, мікрофон, мозковий штурм, аналіз ситуації, рольова гра, інсценізація та ін.

 При проведенні  використовую мультимедійні презентації.   На таких уроках реалізуються принципи доступності, наочності. Вони ефективні своєї естетичною привабливістю. Урок-презентація  - можливість подати великий  обсяг інформації та завдань за короткий період, створити ситуації для діалогів, продемонструвати асоціативний та наочний матеріали, що стимулюють до роздумів та комунікативної діяльності, використовувати бібліотеки навчального електронного обладнання: підручники, енциклопедії, довідники, словники, методичні посібники,  відеофрагменти, презентації (динамічний плакат, анімація викладення нового матеріалу, практичне застосування навчального матеріалу, тести, ігри)

C:\Users\admin\Downloads\unnamed.jpgC:\Users\admin\Downloads\Без названия.jpg

C:\Users\admin\Desktop\IMG_20191002_085645.jpg

C:\Users\admin\Desktop\IMG_20181127_090233.jpg C:\Users\admin\Desktop\IMG_20191022_112347.jpgC:\Users\admin\Desktop\IMG_20181122_083755.jpg

docx
Додано
29 березня
Переглядів
56
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку