Редагування ескізу в SolidWorks Ч.1

Про матеріал
Презентація призначена для вивчення теми:"Редагування ескізів в середовищі SolidWorks". Може бути використана як для самостійного опанування матеріалу, так і для демонстрації на занятті "Інженерна та комп'ютерна графіка".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Редагування ескізу в Solid. Works №1

Номер слайду 2

Всім привіт! Створювати ескізи в Solid. Works ми навчилися в попередніх уроках. Але створені ескізи який завжди виходять потрібної форми та його доводиться редагувати. У Solid. Works для цього є ціла низка інструментів їх ми і почнемо зараз розглядати. Перший інструмент редагування ескізів Solid. Works, який ми розглянемо – це відсікання об'єктів. Відсікти об'єкти ескізу в Solid. Works. Кнопка «Відсікти об’єкт» находиться на панелі створення ескізу. Натискаємо на неї.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Розглянемо «Автообрізку», для цього цей режим має бути активним у меню зліва. Намалюємо невеликий ескіз для прикладу автообрізання.Інструмент автообрізання обрізає суміжні об'єкти ескізу, для цього потрібно затиснути ліву кнопку миші та провести курсором по об'єктах, які потрібно обрізати

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Але це не всі функції автообрізання, також за допомогою неї можна подовжувати та зменшувати об'єкти. Для цього потрібно на необхідному для збільшення або зменшення об'єкті натиснути лівою кнопкою миші та утримуючи її переміщати курсор у потрібну для збільшення або зменшення об'єкта сторону. Я, наприклад, спочатку збільшую, а потім зменшую пряму внизу нашого ескізу.

Номер слайду 7

Перейдемо до розгляду режиму відсікання об'єктів «Кут». Для цього натискаємо на відповідну кнопку в меню зліваІнструмент «Кут» у режимі відсікання об'єктів потрібний для створення кута між двома об'єктами, відсікаючи або подовжуючи їх. Розглянемо на прикладі, продовжимо дві прямі лінії до їх перетину та створення кута між ними. Для цього потрібно по черзі вибирати їх.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

А зараз відтятимемо частину прямих ліній і між ними створимо кут. Також вибираємо дві прямі, між якими потрібно створити кут. Частина прямих після перетину відсікається

Номер слайду 10

Далі переходимо до розгляду інструменту «Відсікти всередині» для цього натискаємо на потрібну кнопкуІнструмент відсікти всередині відсікає частину геометрії, що знаходяться всередині певних меж. На прикладі кола та прямокутника на ескізі покажемо роботу цього інструменту.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Спочатку вибираємо коло як обмежуючий об'єкт, потім за допомогою рамки вибираємо частину прямокутника, який входить до кола.

Номер слайду 13

За допомогою даного інструменту частина прямокутника, яка знаходилася в колі, вийшла. Тепер розглянемо наступний інструмент відсікання - "Відсікти зовні". Для цього активуємо натисканням на відповідні кнопки в меню зліва. Цей інструмент схожий на попередній, тільки він видаляє об'єкти зовні від вибраного контуру.

Номер слайду 14

Побудуємо ескіз. Тепер вибираємо коло як обмежуючий об'єкт, потім за допомогою рамки виділяємо повністю прямокутник і частини прямокутника, що виходять за межі кола видаляються.

Номер слайду 15

Переходимо до інструменту «Відсікти до найближчого»Для цього натискаємо на відповідну кнопку. Цей інструмент відсікає частину об'єкта до його найближчого перетину з іншим об'єктом. Для прикладу побудуємо ескіз, два прямокутники, що перетинаються

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Креслення, Презентації
Додано
24 вересня 2023
Переглядів
200
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку