РЕДАГУВАННЯ ТА ФОРМАТУВАННЯ ЗОБРАЖЕНЬ НА СЛАЙДАХ

Про матеріал
РЕДАГУВАННЯ ТА ФОРМАТУВАННЯ ЗОБРАЖЕНЬ НА СЛАЙДАХ. Підібраний матеріал сприяє формуванню ключових компетентностей, а саме: основних компетентностей в природничих науках та технологіях, спілкуватися державною мовою, комунікативних, інформаційно-комунікаційних, інноваційних, соціальних компетентностей та вміння вчитися впродовж життя. Цифровий ресурс має на меті допомогти учителям та учням наочним та методичним доповненням програм та підручників для кращого сприйняття та засвоєння уроків інформатики для 5 класу НУШ.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

РЕДАГУВАННЯ ТА ФОРМАТУВАННЯ ЗОБРАЖЕНЬ НА СЛАЙДАХ Урок №18 Нова українська школа 202-2023 Підготував: Віктор Місьонг

Номер слайду 2

ПОМІРКУЙТЕ Як змінити розмір і положення текстових об’єктів на слайді презентації? Для чого призначені маркери на межі та в кутах текстових об’єктів?

Номер слайду 3

РЕДАГУВАННЯ ГРАФІЧНИХ ЗОБРАЖЕНЬ Як і у текстових об’єктів, на межі вибраного або щойно вставленого графічного об’єкта є МАРКЕРИ, призначені для змінення розмірів об’єкта та його повороту. Маркери змінення розміру

Номер слайду 4

РЕДАГУВАННЯ ГРАФІЧНИХ ЗОБРАЖЕНЬ Але будьте уважні: переміщення маркерів, що розміщені на серединах сторін межі, може спотворити зображення. Якщо перетягувати маркери, що розміщені в кутах, то одночасно пропорційно будуть змінюватись і висота, і ширина об’єкта.

Номер слайду 5

РЕДАГУВАННЯ ГРАФІЧНИХ ЗОБРАЖЕНЬ Після вставлення на слайд або вибору графічного об’єкта на Стрічці з’являються відповідні тимчасові вкладки. У групах Упорядкувати та Розмір розміщені елементи керування для упорядкування та змінення розмірів графічних об’єктів:

Номер слайду 6

ФОРМАТУВАННЯ ГРАФІЧНИХ ОБ’ЄКТІВ Графічні об’єкти презентації мають такі властивості: розміри (висоту та ширину), положення на слайді (відстань від лівої та верхньої меж слайда), форму рамки, товщину та колір межі та інші.

Номер слайду 7

ФОРМАТУВАННЯ ГРАФІЧНИХ ОБ’ЄКТІВ Значення властивостей зображень можна змінити, за допомогою елементів керування з групи Стилі зображень тимчасової вкладки Формат зображення. Приклади властивостей фігур та елементи керування для встановлення значень властивостей.

Номер слайду 8

ФОРМАТУВАННЯ ГРАФІЧНИХ ОБ’ЄКТІВ Вигляд зображення з різними значеннями властивостей, встановленими з використанням різних елементів керування:

Номер слайду 9

РОБОТА ЗА КОМП’ЮТЕРОМ

Номер слайду 10

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ

ppt
Пов’язані теми
Інформатика, 5 клас, Презентації
Інкл
Додано
31 березня 2023
Переглядів
1604
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку