Редактор навчальних курсів Lumesse CourseBuilder

Про матеріал
Lumesse CourseBuilder ідеально підходить для створення матеріалів усіх видів дистанційного навчання, включаючи онлайн курси, опитування, тести, оцінки, що моделюють програми, інтерактивні ігри. Платформа заснована на просунутій сервіс-орієнтованої архітектури і випущена у вигляді ПО як послуги (SaaS), що робить її надійним, не втрачає актуальності інвестуванням.
Перегляд файлу

Редактор навчальних курсів Lumesse CourseBuilder

Wiki

https://wiki.cuspu.edu.ua/index.php/%D0%A0%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80_%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D1%87%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%B8%D1%85_%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%81%D1%96%D0%B2_Lumesse_CourseBuilder

Сайт

https://elearningindustry.com/directory/elearning-software/lumesse-coursebuilder/pricing

Lumesse CourseBuilder

Відеоролик -https://www.youtube.com/watch?v=Dc9g03I4vhI&feature=youtu.be&ab_channel=AdminLumesse

Опис відеоролика

Створення цікавого досвіду навчання - це спільні зусилля, а не використання інструменту для розробки, який не підтримує командну роботу, викликає розчарування, відсутність управління перекладами, контроль версій, відсутність контролю над групою, витрачається час.  Це ефективні способи спільної роботи – злиття колективу - це побудова спірального куба.

Остаточний хмарний автоматизований конструктор курсів дає командам можливість працювати разом, щоб створити дивовижний досвід навчання багатьма мовами, до якого учні можуть отримати доступ з будь-якого пристрою та будь-якої системи управління навчанням, коли команда використовує конструктор курсів, вони можуть досягти набагато більше.

Lumesse CourseBuilder

Lumesse CourseBuilder


      Lumesse CourseBuilder ідеально підходить для створення матеріалів усіх видів дистанційного навчання, включаючи онлайн курси, опитування, тести, оцінки, що моделюють програми, інтерактивні ігри. Платформа заснована на просунутій сервіс-орієнтованої архітектури і випущена у вигляді ПО як послуги (SaaS), що робить її надійним, не втрачає актуальності інвестуванням.

Lumesse CourseBuilder - це платний онлайн-інструмент для створення адаптивного контенту eLearning, що адаптується до робочого столу. Він пропонує значний контроль над структурою курсу та навігацією. Він забезпечує п’ять переглядів і дозволяє розробляти лише найбільший та найменший із них, при цьому вміст для переглядів між ними автоматично регулюється. CourseBuilder також дозволяє створювати мульти-SCO курси, а також багатомовні SCO з екранами вибору мови.

Особливості:

Структура:

CourseBuilder має п’ятирівневу структуру: на найвищому рівні знаходиться курс. Курс може складатися з одного або декількох модулів. Кожен модуль містить папки. Можна  створювати сторінки або в папках, або безпосередньо під модулем. На найнижчому рівні структури знаходяться елементи та компоненти, які можна використовуєте для відображення інтерактивного та неінтерактивного вмісту на сторінці.

Перегляд потоку:

Перегляд потоку CourseBuilder діє як полотно, де ви отримуєте візуальний огляд структури та потоку вашого модуля. Ви можете перетягувати папки та сторінки, щоб створити або змінити структуру та послідовність. Ви також можете увійти в режим редактора для певних сторінок, просто двічі клацнувши на сторінці. Потрапивши в режим редагування, ви можете додавати елементи та інтерактивні компоненти на сторінку та налаштовувати їх за бажанням. Меню bredcrumbs( цей термін, який перекладається з англ. Мов.  як  « хлібні крихти». Таким терміном маркетологи називають один з важливих елементів навігації сайтом.) дозволяє повернутися вгору по шляху до подання потоку основного модуля.

Режими перегляду:

CourseBuilder надає 5 точок зупинки або режими перегляду: робочий стіл, планшетний альбом та портрет, а також мобільний альбом та портрет.

Ви можете слідувати рекомендаціям CourseBuilder і розробляти вручну лише два екстремальні режими - настільний та мобільний портрет. Інші перегляди між ними автоматично коригуються. Або ви можете налаштувати макет сторінки вручну для всіх п’яти режимів перегляду.

Тема оформлення:

CourseBuilder пропонує набір тем за замовчуванням. Їх можна налаштувати відповідно до ваших вимог за допомогою вбудованого редактора обкладинки CourseBuilder. Наприклад, ви можете вибрати, які елементи керування включати; встановити їх положення - яке може бути різним для кожного режиму перегляду; та модифікуйте кольори. Ви також можете використовувати власні кнопки замість стандартних. Висоту та ширину обшивки для кожного режиму перегляду також можна змінювати залежно від набору цільових пристроїв. Модифіковані теми можна зберегти для використання в різних модулях та курсах.

Макети сторінок:

Редактор для сторінки - це WYSIWYG ( властивість прикладних програм або веб-інтерфейсів, в яких вміст відображається в процесі редагування і виглядає максимально близько схожим на кінцеву продукцію, яка може бути друкованим документом, веб-сторінкою або презентацією. В даний час для подібних програм також широко використовується поняття «візуальний редактор»).. Ви можете додати елементи вмісту на сторінку та встановити їх відносне розташування. Потім можна використовувати піктограми режиму перегляду, щоб бачити та оптимізувати макети для різних розмірів екрану. У режимі мобільного портретного перегляду ви можете вибрати параметр автоматичного макетування, і CourseBuilder автоматично створює макет, який можна прокручувати в один стовпець. Якщо потрібні подальші налаштування, їх можна виконати вручну.

Елементи вмісту:

Текст, візуальні зображення та анімація: CourseBuilder дозволяє розміщувати на сторінках текст, статичні зображення, фігури, Flash-анімацію та анімацію HTML.

Відео: CourseBuilder підтримує відеофайли .mp4. Ви також можете вбудувати відео YouTube та Vimeo безпосередньо на сторінку.

Аудіо: CourseBuilder дозволяє завантажувати аудіофайли у форматі .mp3. Ви також можете завантажити формати .wav або .ogg, і вони будуть автоматично перетворені у файли .mp3.

Ви також можете використовувати функцію CBVoice для генерації машинного звуку з тексту, і той самий текст може служити розшифровкою. Існує багато типів голосів для чоловіків та жінок, а також різні акценти. (Примітка: CBVoice - це додатковий продукт, і для використання цієї функції вам потрібна ліцензія CBVoice.)

Інтерактивні завдання:

CourseBuilder постачається з набором заздалегідь визначених інтерактивних завдань, за допомогою яких ви можете додавати різні типи інтерактивності / запитань, такі як відповідність, заповнення пропусків, сортування, множинний вибір, перетягування тощо. Оскільки деякі з цих завдань (наприклад, перетягування) можуть не працювати безперешкодно на мобільних телефонах, CourseBuilder пропонує адаптивну опцію, яка змінює поведінку компонента, щоб краще працювати в мобільному портретному режимі. Коли інтерактивні завдання включені у вікторини, ви можете призначати різні точки різним параметрам, тим самим налаштовуючи градуйовану, на відміну від двійкової системи.

Симуляції:

 CourseBuilder SnapIt дозволяє знімати екрани для інтеграції програмного моделювання. Захоплення може здійснюватися як автоматично, так і вручну. Потім можна створити симуляції в трьох типах режимів, а саме "Покажи мене", "Направи мене" та "Випробуй мене". (CourseBuilder SnapIt можна безкоштовно завантажити безпосередньо з вкладки Домашня сторінка в CourseBuilder.) Моделювання добре працює на робочих столах, ноутбуках та великих планшетах.

Ефекти анімації:

CourseBuilder дозволяє додавати до зображень, тексту та інших елементів на сторінці заздалегідь визначені ефекти переходу - такі як слайд, відскок, перевертання тощо. Ви також можете керувати швидкістю анімації, використовуючи властивість duration. Ви також можете анімувати самі елементи, включаючи переміщення, масштабування, обертання тощо. Якщо ви додаєте анімацію всередині MovieClip, ви можете відтворювати їх у циклах.

Шрифти:

CourseBuilder має власні (за замовчуванням) шрифти для кожної теми. Ви також можете завантажувати власні шрифти у таких форматах, як EOT (IE та Edge), OTF, TTF, WOFF, WOFF2 та SVG (Safari). Ці спеціальні шрифти можна використовувати під час налаштування обкладинки та / або для вмісту на рівні сторінки.

Тригери та дії:

CourseBuilder дозволяє використовувати точки запуску та дії для побудови власних взаємодій. Будь-якій папці / сторінці / елементу може бути призначений тригер / дія.

Кроки:

Ви можете використовувати кроки для побудови вмісту на сторінці в певній послідовності. Етапи діють як часові шкали, і кожен Крок може містити один або кілька елементів вмісту. Якщо ваш модуль містить звук, ви можете використовувати кроки, щоб досягти вільної синхронізації звуку. Пошук: CourseBuilder включає функцію пошуку, яка дозволяє здійснювати пошук на основі певних ключових слів. Усі сторінки, що містять ключові слова для пошуку, перераховані у спадному меню, звідки ви можете безпосередньо перейти на будь-яку конкретну сторінку.

Розгалуження та фільтрація:

CourseBuilder дозволяє створювати складні вкладені розгалуження за допомогою папок, та / або за умови пропуску. Ви також можете фільтрувати вміст, наприклад, даючи учням вибір (наприклад, роль, відділ, рівень кваліфікації) на початку модуля. На основі їх відбору відображатимуться лише певні частини вмісту. CourseBuilder також дозволяє створювати адаптивні шляхи за допомогою модуля на основі результатів попередньої оцінки.

Медіатека:

CourseBuilder дозволяє завантажувати, додавати теги та керувати зображеннями та графікою (наприклад, .png, .jpg, .gif, .svg), аудіофайлами, відео та документами (наприклад .docx, .pdf, .xlsx,. pptx) у доступній для пошуку глобальній бібліотеці. До цієї бібліотеки можна отримати доступ з усіх модулів. Оновлення ресурсу в бібліотеці автоматично оновлює будь-які зв’язані екземпляри у всіх або вибраних модулях.

Навігація:

CourseBuilder дозволяє встановити безкоштовну або обмежену навігацію між сторінками. Навігація між сторінками здійснюється за допомогою функцій вперед / назад, тоді як вміст на сторінці можна прокручувати на менших пристроях.

 Меню:

CourseBuilder дозволяє створювати меню з будь-якою кількістю рівнів. Ви можете включити або виключити окремі сторінки або папки з меню. Ви також можете виключити папку, але все одно включити в меню всі або вибрані сторінки з цієї папки. Єдиним винятком є ​​випадкова папка - запитання всередині випадкової папки не можуть бути включені в меню. Доступність:

CourseBuilder реалізує доступність відповідно до специфікації WAI-ARIA. Він автоматично встановлює індекси вкладок і підтримує заздалегідь визначені комбінації клавіш. Це дозволяє додавати «альтернативні» тексти для зображень та інших графічних фігур, а також субтитри до відеозаписів, які читатимуть екранні програми.

Багатомовна підтримка:

CourseBuilder дозволяє створювати вміст різними мовами. Після створення версії основної мови ви можете експортувати її у формат XLIFF, а потім замінити текст на іншу мову. Потім ви можете повторно імпортувати XLIFF в модуль, і нова версія мови буде автоматично створена. CourseBuilder також підтримує експорт "лише змін" у XLIFF. Буде експортовано лише новий або змінений текст з версії основної мови, і ви можете перекласти та повторно імпортувати його на іншу мовну версію.

CourseBuilder підтримує публікацію декількох мовних версій як єдиний SCO / multi-SCO курс, де учні можуть вибрати мову, якою вони хочуть користуватися.

Співпраця: CourseBuilder дозволяє вам призначати різні ролі користувачам на рівні курсу. Це дозволяє користувачам бути співавторами курсів, а також полегшує огляд.

Після того, як ви розпочали “Сесію огляду” курсу, ви можете надіслати електронне повідомлення із посиланням на курс до всіх призначених ролей “Рецензента” для цього курсу. Рецензенти та розробники можуть додавати коментарі синхронно в загальну таблицю оглядів. Розробники також отримують повідомлення про такі коментарі в режимі реального часу.

Відповідність стандартам:

 CourseBuilder в даний час створює результати, сумісні з SCORM 1.2-, SCORM 2004- та AICC, які можуть розповсюджуватися через LMS. Він також надає можливість публікувати курси безпосередньо у системах, що сумісні з PENS, за допомогою профілю PENS. Це вимагає налаштування профілю PENS, що з’єднує CourseBuilder із LMS.

 

Упаковка та публікація:

Курси CourseBuilder можуть містити один або кілька модулів. Кожен модуль еквівалентний SCO. Якщо курс має лише один модуль, CourseBuilder розглядає його як єдиний курс ШОС. Якщо курс містить кілька модулів, то CourseBuilder автоматично пакує його як мульти-SCO курс. В обох випадках опубліковані результати мають форму Zip-файлу.


Імпорт / експорт:

 Курси можна експортувати як Zip-файли, а потім повторно імпортувати для редагування та подальшого розвитку. Модулі також можна архівувати (в Інтернеті та / або в автономному режимі). Архівовані версії містять всю інформацію (включаючи інформацію про якість тощо), що міститься в модулях на момент архівування. Офлайн-доступ: CourseBuilder - це Інтернет-інструмент для створення авторів. В даний час він не постачається з будь-якими іншими компонентами екосистеми, такими як LRS або офлайн-програвач. Тож, хоча вміст можна переглядати в автономному режимі, учні повинні бути в мережі, щоб будь-які дані можна було відстежувати.

Для перегляду в автономному режимі CourseBuilder дає вам можливість створити окремий пакет, який можна запускати з веб-сервера або локальної мережі / компакт-диска / жорсткого диска як файл .exe. В автономному режимі дані можна відстежувати локально протягом сеансів; однак, його не можна надіслати до LMS.

 

Спостереження / Обмеження:

CourseBuilder підходить для текстових курсів та курсів із вільною синхронізацією між аудіо та вмістом. Оскільки на одну сторінку можна включити кілька аудіофайлів, кожна з яких пов’язана з різними кроками, простіше синхронізувати звук різними мовами. Ви просто обміняєтесь кроковим файлом на іншій мові, тим самим уникаючи необхідності кожного разу працювати з мітками або подіями. Якщо вам потрібно створити вміст, який тісно синхронізується зі звуком, ви створюєте їх як анімацію та імпортуєте в CourseBuilder.

Функція «хлібної крихти» дозволяє легко дізнатись, де ви перебуваєте в структурі модуля, і перейти між рівнями. Вбудована функція CBVoice може стати в нагоді при створенні швидких прототипів. Можливість імпорту та експорту курсів дозволяє обмінюватися курсами між обліковими записами, що дозволяє покращити комунікацію з клієнтом-постачальником та керувати проектами. Можна створити як одно-, так і мульти-SCO вихід. Модулі можна використовувати повторно / комбінувати в різні курси - або шляхом копіювання, або шляхом прив'язки їх до декількох курсів. Якщо у вас є кілька медіа-елементів на одному кроці або сторінці, відтворюване в даний час відео потрібно зупинити вручну перед відтворенням наступного, тобто програвач CourseBuilder не зупиняє автоматично поточний файл, коли починається наступний.

Інструмент SnapIt дозволяє легко записувати симуляції різних розмірів. Ви можете включити моделювання в трьох режимах на більших пристроях; однак вони не будуть добре відображатися на менших пристроях. Немає підтримки динамічного зв’язування шрифтів Google. Немає попереднього попереднього перегляду. Кожного разу, коли ви додаєте або змінюєте вміст, вам потрібно поновити попередній перегляд курсу. Це збільшує час розробки.

Наразі CourseBuilder не включає жодного функції за замовчуванням Глосарію та ресурсів на рівні теми. Ресурси можна включити на рівні модуля, додавши спеціальну кнопку до обкладинки та відобразивши список документів при натисканні. Поточна версія не включає жодних функцій гейміфікації. Поточна версія не підтримує xAPI.

Підтримка платформи:

CourseBuilder версії 8.3 працює на наступних пристроях:

Настільні платформи:

Microsoft IE 9, 10, 11

Microsoft Edge

Firefox 40 (або пізнішої версії)

Google Chrome 40 (або новішої версії)

Safari 8 (або пізнішої версії)

Opera 32 *

Мобільні платформи:

Android 4.1 або новішої версії:

Chrome 45 (або пізнішої версії)

Firefox *

Опера *

iOS8 або новішої версії:

Мобільне сафарі

Chrome

Win8 PRO / Windows 10 (планшети на базі Intel):

Microsoft IE10, 11

Microsoft Edge

Chrome

Firefox *

Опера *

* Не повністю перевірено, але очікується, що він спрацює.

Висновок:

  • CourseBuilder добре працює для створення як простих, так і складних курсів електронного навчання. Він пропонує високий ступінь контролю над структурою модуля, включаючи розгалуження та відображення вмісту на основі фільтрів.
  • CourseBuilder дозволяє визначити різний вміст та поведінку для кожного з його п’яти переглядів, що означає, що ви можете оптимізувати досвід роботи на різних пристроях. Перегляд редактора WYSIWYG допомагає візуалізувати макети сторінок під час роботи, а можливість вибору подань для попереднього перегляду курсів є дуже корисною функцією.
  • CourseBuilder дозволяє вам складати багатоскладові вікторини, запитання до кожної частини яких довільно витягуються з окремих пулів запитань. Дозволяючи окремим аудіофайлам асоціюватись з кожним кроком, CourseBuilder спрощує синхронізацію вмісту в різних мовних версіях. Він також підтримує експорт "лише змін" у XLIFF, що дозволяє легко оновлювати вміст у різних мовних версіях.
  • За допомогою CourseBuilder ви можете створювати одиночні або багаторазові курси SCO. Ви також можете створити багатомовний модуль як єдиний SCO з можливістю вибору мови на початку.

LUMESSE CourseBuilder - розробка американської компанії Lumesse. Це потужний редактор контенту з великим функціоналом: автори можуть створювати презентації, інтерактивні тести, відеоуроки і тренажери ПО.

 Що виділяють клієнти:

 + Кастомізація інтерфейсу. Можна міняти теми, відображення функцій і режими перегляду (всього 5)

 + Функція CBVoice перетворює текст в синтетичну мова. Це своєрідна заміна запису голосу

+ Багато готових шаблонів для контенту

 - Складно освоювати інтерфейс.

 

 

docx
Додано
2 березня 2021
Переглядів
314
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку